Здравейте на всички. Не знам дали има такава тема, търсих много, но странен проблем като моя не открих.
Става въпрос за това, че телевизора "светва" всяка нощ между 2 и 3 през нощта (това по лятното време), а сега е между 1 и 2 през нощта.
Като казвам светва, имам предвид че самия екран на телевизора светва, без да пуска нито канали нито някакъв друг вход и без картина. Изглежда като предаване, на което постоянната излъчвана картина е черен екран или видео на пауза.
Екрана просто си свети така известно време (от 5 до 15 минути) след което изгасва.
Пробвах да изключа всичко от него - цифрова тв на коаксиал, HDMI, Lan. Оставих го само на ток - пак го направи.
Пробвах да ресетна всички заводски настройки - пак така.
Пробвах да включа и изключа различни видове настройки от менюто като автоматично включване/изключване, самозапазване на екрана, режим готовност, пауър сейвър и всички подобни опции - пак така.
Пробвах да му ъпдейтна софтуера - намери си нова версия, поднови го сам, но пак така.
Прото си светва екрана в 01:45 най-често, свети така до 01:54 и изгасва. Също така ако аз включа телевизора, се оказва че той вече работи, но без картина, и просто след секунда пуска картина от цифровия приемник и когато след това го загася, екрана вече не свети. Но нещото се повтаря след няколко минути. Тези дни го "хванах" без да искам да го прави и през деня, тъй като на дневна светлина е доста трудно да се забележи че екрана свети, без да има картина на него. Просто се загледах в него отстрани и ми се стори че стъклото отпред не е съвсем черно както обикновено и се оказа че пак свети по същия начин.
Моля дайте съвет. Телевизора е на 2 месеца, но го прави от както е купен, просто сега намерих този форум и реших да се обърна за съвет към посетителите тук.
Благодаря Ви предварително.
Поздрави!