Re: НОВИТЕ 9, 8 и 7-ма СЕРИИ LCD TV на SAMSUNG ...!?
Параметрите на Самсунг сериите може да се видят в някой от европейските сайтове .Извираш си модела и си четеш.Най-добре е от съпорта да си свалиш упътванията за всеки модел който те интересува.Там си има и характеристиките най- подробно.За "рециклираните" A676 и А656 мога да кажа,,че вече ги има и в Техномаркет.Първо в ДОМО казаха,че проблема на тази серия е бил софтуерен при който картината е трепкала,но това е оправено.Със сигурност тези " ремонти "не се правят в завода, а в оторизиран сервиз от Самсунг.Това провокира и късмет при избора защото не всеки е в идеално външно състояние - драскотинки и т.н. Попитах и един от мениджърите на Техномаркет каква е разликата на тези от "редовните" телевизори.Доста компетентно ми разказа ,че на Самсунг това е редовна практика и то не само при този вид уреди.В случая се касае с производство на "клокнати" хардуерно телевизори ,като със по-старите процесори и други компоненти от предишни модели правят тези телевизори като матрицата си е нормална за модела.В крайна сметка ефекта от това е ,че параметрите трябва да са еднакви с "редовните" на края при опаковането.Бих сравнил тази ситуация с "доброто старо,но в нови дрехи". Аз лично не бих си купил "рециклиран" тв за 1700 лв,дори ще дам само 100 лв отгоре и ще си взема Сони 40д3500.Това е лично мнение и не се ангажирам за достоверност.Просто споделям каквото знам по въпроса,важното е да е от полза на някого,за да не се пречака заради разлика от 900 лв.
На сайта на ТМ няма обявени рециклирани A676 и А656. В кой магазин ги видя ?
На "Цариградско шосе" и то случайно до касите три кашона един до друг запечатани."Консултантите" се правеха че не знаят за такива телевизори като ги попитах и тогава отидох в офиса и там въпросният мениджър ми обърна внимание и то доста време ми отдели.
Цитат:
Първоначално публикувано от ceco7
Просто споделям каквото знам по въпроса,важното е да е от полза на някого,за да не се пречака заради разлика от 900 лв.
Според мен въпросния телевизор 676 е много надценен от страна на цена (смешна история е това). Колкото и да го гледам в ТМ не мога да кажа, че предава по добре от W4000 или 7603 ..... Да ме извиняват почитателите на Самсунг, но от доста време е известно че повечето "нови" модели на пазара са добре преоблечени миналогодишни серии. Подобна е историята на стария Сони W3000 превърнал се тази година в V4000 .......
Цитат:
Първоначално публикувано от hristobotev
Според мен въпросния телевизор 676 е много надценен от страна на цена (смешна история е това). Колкото и да го гледам в ТМ не мога да кажа, че предава по добре от W4000 или 7603 ..... Да ме извиняват почитателите на Самсунг, но от доста време е известно че повечето "нови" модели на пазара са добре преоблечени миналогодишни серии. Подобна е историята на стария Сони W3000 превърнал се тази година в V4000 .......
Няма начин да не виждаш разлика точно между 7603 и W4000 или А656. Просто Филипса е опериран откъм каквото и да е било черно. Има си неговите предимства, но показателя добро черно се набива веднага на очи при всякакви настройки, сигнал и условия на гледане.
Ако човек не прави разлика между толкова различни модели то е безмислено да дава пари за скъп телевизор да се вземе някое LG със същата матрица като на този Филипс. Или пък някоя Тошиба от ниския клас. Ще спести 20-40% от цената му.
Цитат:
Първоначално публикувано от elcos
Моите уважения elcos но на линка който си дал НЯМА информация за 676 модела.
Цитат:
Първоначално публикувано от BozoMaster
Моите уважения elcos но на линка който си дал НЯМА информация за 676 модела.
Добре! Значи според мен доста козметични са проментите:
Характеристики:
http://www.lcd-compare.com/televiseu...G-LE40A676.htm
Дизайн:
http://fr.cinenow.com/articles/8134-...gn-crystagloss
Можеш и сам да прецениш - според мен нищо революционно!Или ако има е добре замаскирано :).
Цитат:
Първоначално публикувано от elcos
Благодаря още веднъж за отговорите но за съжаление френския език не ми е сила :)
Много странно ми изглежда модел който го няма в сайта на samsung, за който не се намира лесно описание на английски поне и се появява в бедна България като "рециклиран" вариянт без яснота какво точно са му рециклирали.
Цитат:
В случая се касае с(за) производство на "клокнати" хардуерно телевизори ,като със по-старите процесори и други компоненти от предишни модели правят тези телевизори като матрицата си е нормална за модела.В крайна сметка ефекта от това е ,че параметрите трябва да са еднакви с "редовните" на края при опаковането.Бих сравнил тази ситуация с "доброто старо,но в нови дрехи"
Това горното е просто несериозно и няма как да стане...че са били с дефекти(хардуерни или софтуерни)-да,така е...но стар хардуер с нова матрица,която в случая е и 10 битова,4 HDMI -та,100 Хц,DVB-T-не не може да стане или ако стане ще е по-скъпо от колкото да се оправи повредата.
Лично аз правя евала на Самсунг за реню програмата,тя поне на мен(а предполагам и на много други вадещи с труд парите си) даде възможност да гледам среден клас телевизор с добра матрица,добър процесинг и добро скалиране,а не нисък или много нисък клас LCD с орязани функции ,какъвто бях тръгнал да купувам(в моя случай 37 ' до 1100-1200 лв :oops: :oops:).
И в тази връзка... :)замисляли ли сте се защо няма refurbished Тошиба,Панасоник,Сони ,Шарп и т.н., и какво става с тези марки телевизори след като се върнат от разглезения европейски потребител по една или друга причина.
П.П.Модела А676 е предназначен за Франция,където основно се ползва DVB-T и затова повече се среща като описание на френски...и междудругото е с 300 евро по скъп от модела А656 именно поради тази причина :).
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Няма начин да не виждаш разлика точно между 7603 и W4000 или А656.
Май Филипса не беше най-удачния ми пример, но ...идеята стана ясна :)
"BozoMaster" не е неоходимо да разбираш френски - аз също не го разбирам, за да разбереш характеристиките - а за картинките език не ти трябва :).
Ако сравниш модела ще видиш че разликите са повече от дребни. И още нещо : Разлики има между отделните серии (макар и не винаги големи ) - гледай първата цифра. Втората и тратата определят допълнителни екстри или разлика в дизайна, но почити винаги те не са толкова съществени. Можеш да гледаш на 676 като на 656!
Даже в по- старите серии имаше добавени букви накрая в модела или разлика в последната цифра на два АБСОЛЮТНО еднакви телевизора само по признак в кой регион на света ще се продават! Така че гледай характеристиките. Доколкото се информирах и аз "felipe" е прав, това е модел предназанчен за франция и по някакви незнайни причини се е появил при нас.
Здравей miro_vampiro!
Какво е положението? Ще намериш ли малко време за тест и коментар на 9-та серия?
Можем ли да очакваме в скоро време вашата проверка с lazarus18 на двата модела 7 и 9 с LED-а?
Благодарим!
P.S. hristoslav2, моля те ако имаш наблюдение и допълнителен реален коментар как се държи 9-та серия ще ти бъдем благодарни!
М/у другото нещо ново:
На выставке FPD International 2008 компания Samsung продемонстрировала прототип самой большой OLED панели в мире.
Панель имеет диагональ 40 дюймов и обеспечивает разрешение класса Full HD (1,920 x 1,080), контраст 1,000,000:1,
цветовую гамму 107% NTSC, яркость 200Кд/м2. При этом толщина панели составляет всего 8,9 миллиметров.
CMEL демонстрирует 1-миллиметровую 25-дюймовую OLED HD панель!!!
С появлением OLED в скором времени на рынке следует ожидать новой «войны форматов». После выхода знаменитого OLED телевизора XEL-1 от Sony, производители начали предлагать все более тонкие и яркие панели, которые обладают характеристиками, значительно превосходящими современные LCD.
Так, на японской выставке FPD International тайваньская компания Chi Mei EL представила 25-дюймовую OLED панель толщиной всего 1 мм. Панель обеспечивает разрешение 1,366 x 768 и отображает 16.7 миллионов цветов.
К сожалению, пока дата ее выхода в продажу не известна.
russia.digi.news
Още 2 ревюта на 46А786: http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd...g_le46a786.htm
http://www.techradar.com/products/au...-472031/review
Eдно ревю и на 55А956: http://www.trustedreviews.com/tvs/re...55in-LCD-TV/p1
... и малко оценки за 46А956: http://www.reevoo.com/reviews/mpn/sa...le46a956d1mxxu
P.S. И ревюто за 55А956 от централния тест сайт: http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsu...0081106134.htm
soon, ние с miro_vampiro сме се разбрали, но аз все нямам време. Нещо ме натисна работата.
Другата седмица ще свършим тая работа. Обещавам.
Здравейте
да, с Lazarus18 сме се разбрали, само го чакам да се появи, аз аз просто нямам много време за тестове, нямам и подходящи филми и тн, но Lazarus18 ще донесе каквото трябва и ще тестваме на спокойствие колкото време е нужно , така че няма проблеми за това
Който иска да идва и да тества :)
Иначе коментар от мене, харесва ми самсунга като картина, черния цвят също, в момента е вързан на един смотан HD генератор който не е нищо особено, но за тестовете ще има по добър сигнал и тн
Значи след цялата налична информация за двата модела на Самсунг с LED: А786 и А956, като, че ли ако трябва да се избират м/у тези почти еднакви модификации кантара с цената отива положително към А786. Допълнителните екстри при 9-та серия мисля не си заслужават голямата горница в цената. А и като качество на картината и при двата модела е видимо еднаква? На какво мнение сте? Виждам, че вече има доста бройки в повечето градове.