Има ли смисъл от покупка на "refurbished" Самсунг?
Става въпрос за т.нар. "рециклирани" (по-точно поправени)модели на Самсунг.Видях, че в Домо има доста от тях.Консултантите не можаха да ми дадат много точни обяснения, какъв е бил проблемът на повечето, но цените са повече от атрактивни.Има ли проблем със закупуването им, т.е. гаранцията мисля че е същата като за "нормални", но как да проверя какъв дефект са имали и доколко няма да имам главоболия после?И въобще, има ли смисъл да спестя някой лев, а после да ми излезе през носа?
Re:Има ли смисъл от покупка на "refurbished" Самсунг?
Въпрос на късмет. Все пак гаранцията е пълна. Мой приятел си взе. Два пъти се разваля. Правеха му козметични ремонти. На третия път му смениха вече направо цяла платка и от тогава няма никакви проблеми.
Според мен няма въобще смисъл да се инвестира в Самсунг, още повече по-оправен !
Цитат:
Първоначално публикувано от alkor_rg
Става въпрос за т.нар. "рециклирани" (по-точно поправени)модели на Самсунг.Видях, че в Домо има доста от тях.Консултантите не можаха да ми дадат много точни обяснения, какъв е бил проблемът на повечето, но цените са повече от атрактивни.Има ли проблем със закупуването им, т.е. гаранцията мисля че е същата като за "нормални", но как да проверя какъв дефект са имали и доколко няма да имам главоболия после?И въобще, има ли смисъл да спестя някой лев, а после да ми излезе през носа?
Тествай сериозно и вземай. Вярно че е на късмет работата ама то и какъвто и телевизор да вземеш - все е на късмет. И прехвалените Сонита и Филипсите ако ти е кофти късмета пак дефектират. А ако имаш проблем ще имаш утехата че поне не си се набутал с много пари! :)
Къде мога да намеря такива рециклирани?! В кой магазин? Домо ги чувам за първи път, честно казано, къде в София има и как варират цените на 37-42'' модели?!
Цитат:
Първоначално публикувано от elcos
Тествай сериозно и вземай. Вярно че е на късмет работата ама то и какъвто и телевизор да вземеш - все е на късмет. И прехвалените Сонита и Филипсите ако ти е кофти късмета пак дефектират. А ако имаш проблем ще имаш утехата че поне не си се набутал с много пари! :)
Е, да де, ама са си пари :) Поне като ще давам, е хубаво да зная дали има смисъл или да не минавам "тънко".Иначе тези, които бяха изложени нямаха никакви външни дефекти.Най-притеснителното беше, че не можаха да ми кажат какво точно не е било в ред.И да - нямало проблем да се подмени при повторен дефект, но си без телевизор за неопределено време.
Цитат:
Първоначално публикувано от alkor_rg
но си без телевизор за неопределено време.
Ако си мислиш че това не важи за другите телевизори много се заблуждаваш! :)
А онлайн оферти за такива бройки има ли, или трябва да попита изрично човек в Техномаркет за този тип "бройки"?
Цитат:
Първоначално публикувано от BenSherman
Къде мога да намеря такива рециклирани?! В кой магазин? Домо ги чувам за първи път, честно казано, къде в София има и как варират цените на 37-42'' модели?!
domo са собственост на техномаркет
магазини http://domo-bg.com/adresi.php
какъвто и самсунг да вземеш - се тая
лошото е че някои от тях имат проблеми които може като откриеш да е късно .. 1то ХДМИ не работи ,цифровия тунер който не си ползвал 2-3 години се оказва че не работи и т.н.
Цитат:
Първоначално публикувано от hristobotev
Според мен няма въобще смисъл да се инвестира в Самсунг, още повече по-оправен !
И как стигна до този извод!
Цитат:
Първоначално публикувано от Alexi
лошото е че някои от тях имат проблеми които може като откриеш да е късно .. 1то ХДМИ не работи ,цифровия тунер който не си ползвал 2-3 години се оказва че не работи и т.н.
Лепенката "Refurbished" означава "заводско възстановяване" с всичките му последващи качествени контроли. Няма как да ти го продадат с неработещи изходи или тунер (примерно).
Цитат:
Първоначално публикувано от veselintonev
И как стигна до този извод!
Чрез опит, Колега!
ПП. Лепенката "Refurbished" означава "заводско поправяне . Защо бягате от хубавите български думи, има и друг синоним "Ремонтиране".
Имах предвид как стигна до извода за Самсунг ,а не за преправен! Може би си имал такъв или имаш и нещо не е било на ред или ?