ще ги до модифицираме настройките
новия фирмуер версия 13
нищо не видях да променя
1.някъде дали не описват какви промени са направи ли?
снощи викам я да видим как може да излезе звук от ТВ гледам и не вярвам на очите си само оптичен изход никъде няма серео жак или камбанки за аудио оут
но после стоплих че
ЗВУК от тоя ТВ освен по опичен кабел може да излезе от скарт с чинчове (незнам да ли е от значение но скарта ми с е копче за вход /изход)
(2.интерсено че са два скарта уж за различни неща , дали има занчение кой ще ползвам за целта?)
нали звука не му е силно място .
Та опитах да подам звука от ТВ към активни колони (Logitech x-540)
интерсено че работеха освен те и вградените в телевизора
при опит за намаляване/увеличаване се променя нивото само на тв колоните
после му обясних че ползва външни колони и се изключиха колоните на тв
но при контрол на нивото на звука ефект върху сигнала няма (много странНо ми се видя)
а това е кофти щото мойте нямат бежично дистанционно и идеята ми за бежично конторлиране нивото на звука на колоните през тв умря
сега ще му включа успоредно звука от Компютъра и от ТВ да влиза в активните колони
т.е. и когато се гледа Тв и когато се гледат филми,клипове,музика,игри звука да излиза през актив. колони
без да се вкл и изкл кабели.(нещо като смесител)
мисля да ползвам за ТВ: скарт --- чинчове ---- стерео жак
за Компютъра: стерео жак 3,5мм --- стерео жак 3,5
и ако има преход два женски стерео жака към един женски (някой да се рещал такова животно по магазините)
след което към Активните колони: стерео жак 3,5мм --- стерео жак 3,5
може би ще чувам постояно звук обаче и от двата източника едновремено
т.е. при гледане тв може да си чувам примерно и скринсейвъра ако не съм го изключил
не съм сигурен при такова смесване да не се получи някоя авария
все пак се включват три уреда с една маса, сигнали текът от и към какви ли не места
като към колоните така и между аудиото на компа и аудиото на тв
абе става големо мазало ще видим да ли ще оплескаме нещо