-
Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от peter_nn
Привет,
ще купувам 40В650.
Моля спецовете да дадат малко пояснения за матриците.
Днес ходих в един магазин и видях, че само около 1/3 от изложените телевизори са с матрици на Самсунг - Version SS или SQ. Останалите бяха с най-различни.
Въпроса ми е, доколко това е важно и по какво се различават матриците (освен по производител) - не-Самсунг са с по-кофти цветове, повече дефектират или какво?
Струва ли си да купиш същия модел от друг магазин на по-висока цена заради това? Защото тоя модел модел се продава м/у 1700 и 1900 лв.
И има ли начин типа матрица да се познае от надписите по кашона без да се отваря?
Благодаря и весело посрещане на новата година !
Привет аз не съм от спецовете обаче имам 40B652 и аз така преди да го купя ги заглеждах от страни ,като теб. :yikes
Моя е SQ02 Точно тази търсих ,и съм много доволен от черното "катран" за сметка на ъгъла на виждане ,което веднага посивява при промяната му Но при мен е точно в центъра и не е проблем
Други минуси нямам Може би леко неравномерна подсветка на супер тъмно при надписа самсунг но е едва забележимо .Щом не ме дразни ,а съм голям маанджия Друг не го вижда освен мен :-memnon
На кашона няма обозначение на матрицата гледах навсякъде трябва да се отвори ,разбери се със .....
На SD и HD , BLUE RAY е супер гледам от 3 метра
Не бих го заменил в момента ,с никой на пазаря за тези пари
Приятно посрещане на новата година :Drinks:
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Ahilles
Нещо интересно. Компютъра ми е в LAN-мрежа с TV(40"B650). Пускам си WMP от компютъра(win7) и в контекстното меню(десен бутон на мишката) на всяка песен има "изпълни към/TV" , като го избера ми излиза списък за възпроизвеждане на монитора, от там си пускам песните на TV-то . Плеара на телевизора се разпознава и управлява от WMP на компютъра и всичко това без да пипам нищо по телевизора, само трябва да е включен.
:Drinks: Весели празници.
Можеш ли да дадеш снимка на контексното меню с "изпълни към ТV", защото изглежда това е само под WIN 7? Трябва ли телевизорът да е в режим "плеър"? Весела Нова Година!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от peter_nn
Привет,
ще купувам 40В650.
Моля спецовете да дадат малко пояснения за матриците.
Днес ходих в един магазин и видях, че само около 1/3 от изложените телевизори са с матрици на Самсунг - Version SS или SQ. Останалите бяха с най-различни.
Въпроса ми е, доколко това е важно и по какво се различават матриците (освен по производител) - не-Самсунг са с по-кофти цветове, повече дефектират или какво?
Струва ли си да купиш същия модел от друг магазин на по-висока цена заради това? Защото тоя модел модел се продава м/у 1700 и 1900 лв.
И има ли начин типа матрица да се познае от надписите по кашона без да се отваря?
Благодаря и весело посрещане на новата година !
Има разлика в контраста ъгъла на обзор и цветопредаването в различните матрици.
Матриците на Самсунг S-PVA /SS,SQ/ са с един от най-добрия контраст от предлаганите на пазара в момента.
Матриците на AUO A-MVA3 имат по-добро цветопредаване , почти същият контраст но по-малък зрителен ъгъл.
Матриците на LG S-IPS са най-бързи с добро цветопредаване по-слаб контраст и с най-широк зрителен ъгъл./същото но малко по-добър контраст е и за матриците на Hitachi-Panasonic IPS-Pro/
Количеството дефектирали е почти еднакво-разликата е в блокиралите пиксели/като оцветяване/.
За кашона на Самсунг - не знам-може и да е изписано някъде на етикета.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от cutty
има DVB но незмам ефирен ли е или кабелен. трябва ли ми CAM модул за да гледам цифрова тв или има някакви настройки от сервизното меню много моля помогнете
Доколкото знам има DVB-C цифров кабелен тунер.
-
Честита Нова Година на Всички!
Някой да знае качествен DLNA server ?
Защото от SAMSUNG PC Share Manager има какво да се желае още. Опитах и най-новата версия 2.3.0 но е по зле от 2.0 която си беше с телевизора.
Нищо не намерих което да работи поне като него.
-
-
Пробвай и това http://www.orb.com/ Аз съм го пробвал само със смартфон,но гледам че има по големи възможности.
-
Честита нова 2010 г. на всички :Drinks:
Имам два въпроса:
1. телевизора ми е Samsung Lcd 40'' модела е LE40F86BDX/ XEH версия SSO4, та за него има ли фирмуър ъпдейт, мога ли да си сложа меню като на по-новите модели, сервизното меню мога ли да го ъпдейтвам.
2. какво ви е мнението за SAMSUNG P2770 HD - заслужава ли си цената от 850лв.
Благодаря
-
Цитат:
Първоначално публикувано от rumpenshtilken
Честита нова 2010 г. на всички :Drinks:
Имам два въпроса:
1. телевизора ми е Samsung Lcd 40'' модела е LE40F86BDX/ XEH версия SSO4, та за него има ли фирмуър ъпдейт, мога ли да си сложа меню като на по-новите модели, сервизното меню мога ли да го ъпдейтвам.
2. какво ви е мнението за SAMSUNG P2770 HD - заслужава ли си цената от 850лв.
Благодаря
Привет rumpenshtilken
1.Няма фърмуер за този модел - има само USER MANUAL
http://www.samsung.com/download/index.aspx?agreement=y
2.Леко е надценен SAMSUNG P2770 HD- за тази цена си вземаш добър 32"
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Mentor
Можеш ли да дадеш снимка на контексното меню с "изпълни към ТV", защото изглежда това е само под WIN 7? Трябва ли телевизорът да е в режим "плеър"? Весела Нова Година!
Както си гледам BTV и на екрана ми изписва "Мултимедиа ще се изпълни от "Непознато у-во 0" и плеъра се включва. Ето и снимката която поиска. http://img132.imageshack.us/img132/1945/34513907.png
-
ЗДравейте, аз все още не мога да запаля фирмуера на моя LE40A656. Смених 100 флашки, менюто на Английски и кволи не и пак не става. Има ли нещо в сервизното меню, което да забрани ъпдейта на фирмуера?
Моля помогнете, вече 1 година се опитвам.
Само да отбележа, че още като нов ми смениха по гаранция целия панел с буксите, щото не му работеха скартовете на звук.
-
Да не би да са сменили шасито с друго-/друга серия/ ? и за това телевизора да не намира фърмуера
-
Интересуват ме моделите:
б650 и б750 поновият модел с какво е по добър от старият?
И въпросче относно picture menu при гледането на ХД филм от усб-то !
има ли си всички настройки по картината както си е попринцип или като се пусне хд филм от усб-то се ограничават някои настройки по картината
Въпроса ми е тъйкато пс-то ми е старо и сече всичко а сегашното ми тв лх4000 няма опция за настройки само фабричните които не ми харесват
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Има разлика в контраста ъгъла на обзор и цветопредаването в различните матрици.
Матриците на Самсунг S-PVA /SS,SQ/ са с един от най-добрия контраст от предлаганите на пазара в момента.
Матриците на AUO A-MVA3 имат по-добро цветопредаване , почти същият контраст но по-малък зрителен ъгъл.
Матриците на LG S-IPS са най-бързи с добро цветопредаване по-слаб контраст и с най-широк зрителен ъгъл./същото но малко по-добър контраст е и за матриците на Hitachi-Panasonic IPS-Pro/
Количеството дефектирали е почти еднакво-разликата е в блокиралите пиксели/като оцветяване/.
За кашона на Самсунг - не знам-може и да е изписано някъде на етикета.
Благодаря за инфото, ама не се ориентирах :)
Ако ти можеш да избираш типа, в какъв ред би ги подредил?
Въпроса ми всъщност е, има ли доловима разлика в качеството на картината, колкото и да е неопределено такова понятие. Щом контраста на S и А е почти същия .. ъгъла много не ме вълнува, ще гледам централно, а цветопредаване ми е малко мътно какво е ... трябва ли да обикалям по магазините докато намеря SQ / SS, или да не се втелявам чак толкова?
10х
-
здравейте!!! за коледа си купих Samsung UE40B6000 и искам да му пусна филмче през USB ,но не става търси само снимки и музикални файлове.пробвах да му сменя фърмуера,но ми казва,че не намира USB устройство.може и аз да не правя нещо както трябва.благодаря предварително!