-
Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
Ами да питам нещо, което не съм сигурен дали е обяснявано преди - пуснах прежа през LAN на телевизора (32C630) и подкарах Windows Media Server обаче филмите нямат субтитри. Как да ги накарам да вървят със субс? Името на филма и името на файла със субс съвпада, имам инсталиран VobSub като пусна филма на компа с Windows Media Player си върви със субс но на телевизора не ще. Каде бъркам?
-
Бъркаш като ползваш Windows Media Server.
С телевизора няма ли един диск със софтуер? На него трябав да има Samsung PC Share или нещо такова.
-
Бъркаш със медия сървъра. Windows Media Player има само базови възможности на DLNA сървър. Използвай Home Media Server от http://homemediaserver.ru/ или Samsung PC Share Manager.
-
Към телевизора няма дискове, инсталирах Samsung PC Share Manager но телевизора не открива самия сървър, дава ми само windows media server като налично устройство.
Edit: Подкарах го, трябваше да добавя рул във файъруола, обаче па сега субтитрите са на маймуница.
Edit2: С 300 зора намерих къде е менюто за субтитрите и ги направих на кирилица, ма много дребни тия субтитри що така? На голям размер съм ги сложил ама пак са малки.
-
Здравейте,
Преди 2 часа ме убедиха да купя LE40 C650. Можете ли да помогнете по следните въпроси:
1. Как да разбера колко часа е работил ТВ?
2. Как да разбера колко пиксела са умряли?
3. С каква матрица да е ТВ?
4. Къде да търся етикет с означение на матрицата?
5. Филм с какъв формат да си нося за проверка?
6. Имаше и още нещо като някакво сервизно меню как се влиза и тн.
Тия неща с матриците и форматите от вас съм ги научил и мисля че са най-важните при покупка, нали така. Ако има още нещо важно, моля да го напишете?
-
Колега , ако ти се чете , прочети темата от начало , от 1 страница , има отговори на твоите въпроси ! В сервизното меню не е нужно да влизаш , ако не знаеш какво да търсиш , то и затова се нарича сервизно ! Този модел , 40' , е с матрица на Самсунг SQ01 , на гърба на ТВ-то отстрани има един малък етикет !Модела е нов , 2010 , и ако е запечатан , не е работил , но и да е работил не му пречи !
-
Цитат:
Първоначално публикувано от civica
Колега , ако ти се чете , прочети темата от начало , от 1 страница , има отговори на твоите въпроси ! В сервизното меню не е нужно да влизаш , ако не знаеш какво да търсиш , то и затова се нарича сервизно ! Този модел , 40' , е с матрица на Самсунг SQ01 , на гърба на ТВ-то отстрани има един малък етикет !Модела е нов , 2010 , и ако е запечатан , не е работил , но и да е работил не му пречи !
Бе чете ми се и преди това четох ма като малко неща ги разбирам.
Това за сервизното меню го разбрах, ама не знам дали на LE40 c650 се влиза по същия начин както е описано на първа страница.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от bobob
Бе чете ми се и преди това четох ма като малко неща ги разбирам.
Това за сервизното меню го разбрах, ама не знам дали на LE40 c650 се влиза по същия начин както е описано на първа страница.
По същият начин ,но според мен не е нужно да влизаш там. Сервизното меню е само за сервизните работници. Рискуваш да оплескаш нещата.
-
Здравейте,как мога да си пусна интернет на тв SAMSUNG LE-40C6560,свързах телевизора към суич с PC,направих необходимите настройки ръчно но телевизора не може да бъде намерен като източник
-
Цитат:
Първоначално публикувано от emog
Здравейте,как мога да си пусна интернет на тв SAMSUNG LE-40C6560,свързах телевизора към суич с PC,направих необходимите настройки ръчно но телевизора не може да бъде намерен като източник
и защо го вързваш към компютъра като искат интернет ? Свържи го към рутера!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
и защо го вързваш към компютъра като искат интернет ? Свържи го към рутера!
Може да няма рутер, някои потребители ръгат кабела директно в компа. Явно иска да направи ad-hoc връзка.
@emoq, шерна ли мрежовата карта, през която си вързан към интернет? Също така трябва да зададеш ИП на телевизора ръчно.
-
Колеги някой да е забелязъл с каква матрица е 46C650?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от DJPRODIGY
Колеги някой да е забелязъл с каква матрица е 46C650?
Мисля, че е с АА01.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от biro
Може да няма рутер, някои потребители ръгат кабела директно в компа. Явно иска да направи ad-hoc връзка.
@emoq, шерна ли мрежовата карта, през която си вързан към интернет? Също така трябва да зададеш ИП на телевизора ръчно.
Дам и на мен не ми се набутва за рутер за това да питам по зпознатите как става свързването което имам в предвид а имено:
отзад на дъната платака имам 2 LAN букси в едната ми идва директно нета а в другата сврързак pc-lcd обаче нещо не мога да настроя връзката
някои ако знае какво се настроива да напише по подробно как се шерва мрежовата карта ип ... и т.н. мерси(s windows 7 64bit sam)
-
Отиваш в пропъртис на лан картата от която влиза нета.
търсиш Turn on Internet connection sharing.
За РС към РС ти трябва крос кабел. Предполагам че и РС към ТВ ще е така.
Не знам за 7цата как е но предполагам че ще е подобно.
Виж това клипче което намерих:
https://www.youtube.com/watch?v=he21hUSK3Nw
Успех