Пий едно кафе преди филмаПървоначално публикувано от Karata
Няма ли опция в менюто за Автоматичен стендбай - 2часа ?
42"
43"
50"
51"
59"
63"
64"
Пий едно кафе преди филмаПървоначално публикувано от Karata
Няма ли опция в менюто за Автоматичен стендбай - 2часа ?
нЕма, бе... :rolleyes: Има само On/Off (времето е фиксирано - 4 часа).
А кафето... Пийвам половин литър, опъвам се пред телевизора и заспивам като кърмаче
883360222, телевизора ти си е много добър даже, бих казал дори, че е по-добър от сегашните предложения в класа си. Достатъчни са и 200 навъртяни работни часа за да си го ползваш с каквито искаш настройки. Всички позиции, които ти е описал hristoslav2 присъстват в менюто и не е трудно да ги намериш. Cell Light препоръчвам да е от 8 до 10(8). Приятно гледане.
Karata, hristoslav2 е предложил може би най-доброто решение със стендбая, но и аз бих се включил с нещичко. След като не ти е проблем да те приспива телевизор, който консумира ел. енергия колкото два настолни компютъра, то сигурно ще прежалиш и едновременно с това и комсумацията на компютъра, от който пускаш филмите си. Следователно - задаваш на компютъра да изпълнява някакъв скрийнсейвър след там колкото си време решиш, избираш си по-приятна картинка и му казваш да не се приспива и си гледаш кефа.
Няма ли кой да помогне по моята питанка (Отговор #159)?
Karata в"еко" настройките имаш опция да се изключи ако няма сигнал.
kirretto ,а не тръгва ли на който вход си го загасил?
svetlio1, благодаря за отговора. Тръгва, разбира се, но работата е там, че аз гледам предимно от мултимедийния плейър (да речем HDMI 1), а жената - от сат приемника (HDMI 2). И ако вечерта аз съм гледал филм и направо съм загасил телевизора, а тя сутринта иска да погледа новини - се почва едно изреждане на макроси, вдигане на гири и т.н. Понимаеш? Мир да има.
Така е ,но освен в сервизното да има нещо ... или друг вариант е външните устройства да поддържат HDMI CEC .
Я да втъкна малко информация, че и аз леко бях заблуден по отношение консумацията на плазмите... Взех за седмица от приятел едно уредче за измерване на консумацията та да видя кое как. В процеса на 'разработване' на телевизора го държах на cell light 5 (от 20), contrast и brightness под 50 (от 100). Средна консумация: 35W(!). Режимът, в който го ползвам сега (native PC резолюция, cell light 20, contrast 75, brightness 50) - около 75W. Едно отклонение (на телевизора отзад е дадена максимална мощност 270W, a по данни на производителя са 171W средно). Въпреки, че процесорът ми е 9550S (65W TDP), само неговата консумация е съизмерима с тази на телевизора. Ta, Кире, не е толкова безобиден консуматор компютърът, нито толкова хищен телевизорът, ама и аз не от гледна точка на икономия - дразни ме фактът, че толкова елементарен казус трябва да се решава с първобитни способи...Първоначално публикувано от kirretto
Има, да. Най-малката стойност е 10 мин. Така и го сложих. Но като изтекат и се изключи след тях, вече има едно грозно послесветене/прогаряне. Да, маха се, но не ми се ще да рискувам всеки път с него... По ми се иска това CEC да се имплементира някак в компютъра... Намерих някакъв драйвер от един младеж-оптимист, ама се оказа, че си иска и 'желязо' (http://rainshadowtech.com/default.htm)...Първоначално публикувано от svetlio1
Karata, то хубаво си мерил консумации, ама що на едното мериш минималната, а на другото - максимална? Този съвременен процесор в idle режим едва ли харчи и пет вата. Както и да - и двамата знаем за какво иде реч. Какво е това послесветене, за което станва дума, кога точно го наблюдаваш? След като се автоизключи телевизора ли? Ми то и ръчно да го изключиш в пълен мрак пак ще го има и няма нищо общо с прогаряне.
Как 'Що?'... Ми да опонирам Не е минималната, а средната - 75 W ще харчи телевизорът в условията, в които ще работи (филми, вечер, на тъмно), минималната консумация на C2Q9550S не е под 15W, процесорът не е единствен консуматор и т.н. Ама, дай да зарежем тези глупости (няма да пестя ток), ми дай да уточним другото...
Хайде пак сега, че не схванах добре, пък това ми е първият плазмен телевизор и може да се бъркам нещо... От думите ти разбирам, че не е прогаряне това остатъчно светене, което виждам след изключване на телевизора, ако е бил излязъл онзи надпис, че 'нЕма сигнал'. Добре, ама нали именно това ярко бяло петно би 'прогорило' дисплея? И впоследствие, ако пък пусна бял фон, то на същото място ще е леко сиво (прогоряло)? Сега не е, но след известно време...?
Ето как излеждат нещата: минава PC-то в Standby, Samsung-ът подава безсмислената информация на екрана и започва да я мести (само в рамките на участъците, заградени в синьо, поне да я 'разхождаше' из целия екран), след малко нещо ме кара да се пробудя и вбесен от тази (умишлена?) недомислица, изключвам трелевизора. И... ситуацията вдясно. Та това не е ли прогаряне или поне начален стадий, че думите ти звучат така, сякаш нямам основание за тревоги... (Аз много искам да ти повярвам
Всъщност този бял правоъгълник ще стои всичко на всичко 10 мин, след което телевизорът ще изключи. Опасно ли е, не е ли...?
Я още един въпрос: може ли някак да се извлече от firmware-а картинката с този правоъгълник, да се редактира и пак да се сложи промемения firmware? Или това не е някакво растерно изображение и ръся глупости...? Между другото, 'що не виждам firmware за този телевизор в сайта на Samsung
Харесва ми как разсъждаваш, а и ми харесва че си грамотен. Надявам се да продължиш да пишеш на форума и занапред.
Съжалявам за офтопика, но правиш впечатление.
Не се бъзикам.
Хм... писал си след моето мнение, не си ме цитирал... Поставен съм в кофти ситуация (Къде е 'засрамената' емоцийка?)
Много си любезен, благодаря ти, поласках се! 'Разсъждавам'... силно казано - питам по-скоро. Грамотен съм, 'щото съм дърт
Инак аз отдавна съм тук, ама нямам с какво да съм полезен, затова не пиша
Какво пречи да го поставиш на 4 часа ?Първоначално публикувано от Karata
По-добре ли ще е, да бачка до сутринта с това съобщение на екрана и като се събудиш....да получиш инфаркт от видяното ?
/като се замисля....по-добре ще е само за жената, че се е отървала от теб /
Ти да не би да пиеш ирландско кафе ?
http://gotvarstvo.georgievi.net/a/ireland_coffee
http://vkusnotiiki.net/recipe.php?rec=690
Не! Няма опасност да ти прогори дисплея за някакви си 10 минути - времето не е достатъчно за тази цел.Първоначално публикувано от Karata
Този правоъгълник със съобщението не се управялава от фирмуера, а от заводскиат софтуер зареден при производството на шасито в завода.
Абе, Кара, кой ти говори за икономии? Напротив - писах, "щом не те бърка". Някъде из менюто имаше настройка в рамките на колко пиксела да се местят сервизните изображения, поразрови се.
Хубаво сравнение, но защо не мога да намеря D550 на българския пазар ?Първоначално публикувано от hristoslav2
D490 се открива.
Може ли да дадеш повече инфо, интересувам се от 51"