-
Re:Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/
За притежателите на В650 ,които са си качили PC Share manager v.4.1 и искат да го премахнат /защото немогат да ползват превъртането на MKV файловете/1: Click on the Uninstall Samsung PC Share Manager in Control Panel.
2: You will receive a message that reads something like this: "The installation source for this product is not available. Verify that the source exists and that you can access it
C:\Windows\Installer\*******.msi".
3: Locate the file and double click it.
4: You will get the choice to select OK, Cancel and Browse.
5: Next to browse, it is a source link and the end of the source, it is a string that ended for me at {5221c7C0-5145-4C7E-8876-D6513813340A}. It varies depending on the installation.
6: Copy the text and press browse.
7: Create a new folder and name it what you copied, so in my case: {5221c7C0-5145-4C7E-8876-D6513813340A}.
8: Go into the folder.
9: You must now also have the Samsung PC Share Manager installation file (Setup.exe).
Double-click the file and you'll get a different error message, which for me was: "An error occurred when a transformation would be applied. Verify that the specified transforms paths are valid.
C:\Users\******\AppData\Local\Temp\{1FC97772-8D14-41A7-B815-1A9C76666BF7}\SAMSUNG PC Share Manager.msi".
10: Go to the source and copy the files: SAMSUNG PC Share Manager.msi and 1053.MST.
11: Paste it in C:\Users\******\AppData\Local\Temp\{***********************************}\, which you created.
12: Now you can close the error message that came up when you double-click Setup.exe.
13: You can now uninstall Samsung PC Share Manager.
Някой правил ли е гореописаното? Ако има такъв нека ми го обясни по-подробно, че нещо не го разбирам! Благодаря.
-
Здравейте !
Хвърлил съм око на 40c7000 и 40c6510/6500 , но искам да се убедя ,че всичко по матрицата му е наред - за изгорели пиксели и за добра равномерност на подсветката. За това както разбрах ми трябват "цветни заливки"
Как да проверя за дефектни пиксели и градиенти в TV Samsung ?
- без използване на външни устройства
Влизаме в сервизното меню в «Option Block» по нататък «FBE2(3)» отиваме на «Patern Select» и внимание! Използваме само вляво и вдясно и никакви нагоре/надолу при преглед на тестовите таблици. Иначе е много сложно да се върнете на «Patern Select»
Намирате тестови таблици градиенти различни цветове, основни цветове.
В 2009 година самсунг скри FBE в Control/Test Pattern
- от USB флашка - качвате
https://forum.setcombg.com/*******************/10161269 или https://forum.setcombg.com/*******************/10654286 и преглеждаате чрез USB входа на телевизора (Wiselink)
Тези линкове не работят . Моля дайте идеи от къде да взема тези "цветни заливки" .
Ако може някой по систематизирано да обясни какво точно да се гледа за дефекти по матрицата.
P.S. Последния път като ходих на Техномаркет ми направи впечатление , че продавчите не тестват TV при закупуване под предтекст , че са стояли в склада и са студени. Е как при това положение ще са тестват ами ако има проблеми??? :2guns: :2guns:
-
Здравей freedom, значи заливки и сам можеш да си направиш на всеки графичен софт, какъвто имаш на PC-то си, даже и paint. За целта си правиш три файла, с image size 1920Х1080, като ги заливаш съответно с червен(R=255, G=0, B=0), зелен(R=0, G=255, B=0) и син(R=0, G=0, B=255) цветове. Качваш тези три файла на една флашка и тръгваш смело към магазина. Пускаш всеки от тези файлове и го стопираш, оглеждаш навсякъде за черни точки или в друг цвят освен този, който си пуснал. Ако всичко е наред, сменяш следващия файл и така. Да ти кажа...и аз гледах в магазина, телевизора ми е вече на почти 4 месеца, матрица SQ01(най-прехвалената уж) и вече имам умрял пиксел на зелено...а можело да са до 8...
пс. Не може да не го тестват, това си е техен проблем... да ги държат на топло тогава като не може... как така ще налееш толкова пари за нещо, а дори няма да си го пробвал?
-
Благодаря tricki11 за подробното инфо (вече съм готов с jpeg по твойте указания), но само ако можеш да ми кажеш какво точно да гледам за подсветката. В мен възникна една дилема - дали да се откажа от Led и да избера Lcd поради по-малко забележмите проблеми с подсветката!!
UE-40C7000 добър избор ли е като цена/качество?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от freedom
Здравейте !
Хвърлил съм око на
40c7000 и 40c6510/6500 , но искам да се убедя ,че всичко по матрицата му е наред - за изгорели пиксели и за добра равномерност на подсветката. За това както разбрах ми трябват "цветни заливки"
Как да проверя за дефектни пиксели и градиенти в TV Samsung ?
- без използване на външни устройства
Влизаме в сервизното меню в «Option Block» по нататък «FBE2(3)» отиваме на «Patern Select» и внимание! Използваме само вляво и вдясно и никакви нагоре/надолу при преглед на тестовите таблици. Иначе е много сложно да се върнете на «Patern Select»
Намирате тестови таблици градиенти различни цветове, основни цветове.
В 2009 година самсунг скри FBE в Control/Test Pattern
- от USB флашка - качвате
*******************/10161269 или *******************/10654286 и преглеждаате чрез USB входа на телевизора (Wiselink)
Тези линкове не работят . Моля дайте идеи от къде да взема тези "цветни заливки" .
Ако може някой по систематизирано да обясни какво точно да се гледа за дефекти по матрицата.
P.S. Последния път като ходих на Техномаркет ми направи впечатление , че продавчите не тестват TV при закупуване под предтекст , че са стояли в склада и са студени. Е как при това положение ще са тестват ами ако има проблеми??? :2guns: :2guns:
Здравей,
Линковете работят, но се изисква да минеш през сайта на спосора им.Ето го тук.
-
Цитат:
Tози модел в момента не си заслужава цената , завишена е .
-
Цитат:
Първоначално публикувано от ste1
Tози модел в момента не си заслужава цената , завишена е .
За тоя телевизор дадох лятото 3500 лв., това ми е най-грешната покупка в живота.
-
Привет , преди две седмици бях в същата дилема 40C7000 , но в крайна сметка разума проговори и се сдобих с 40C750.
-
Цитат:
Благодаря tricki11 за подробното инфо (вече съм готов с jpeg по твойте указания), но само ако можеш да ми кажеш какво точно да гледам за подсветката. В мен възникна една дилема - дали да се откажа от Led и да избера Lcd поради по-малко забележмите проблеми с подсветката!!
Здравей, не знам какво точно искаш да гледаш за подсветката, нея можеш да я прецениш с една черна заливка (R=0, G=0, B=0). По този начин можеш да видиш дали няма светли петна, демек дали е равномерна подсветката,но в магазина трудно ще го разбереш, там е много светло и не се вижда добре (само ако е нещо наистина прекалено). Това зависи даже и от режима, който си избрал и от много други неща...а относно избора между LED и LCD...аз също за сега съм малко против LED, но това е лично мнение, не е задължително да го взимаш под внимание. Hristoslav2 ме посъветва преди няколко месеца да не вземам LED, защото жена ми държеше на тази технология, но сега и тя е доволна от избора ми :)
Можеш евентуално и бяла(R=255, G=255, B=255) заливка да си направиш, но няма да видиш с нея нещо повече според мен отколкото с другите.
-
Е сега съм както каза един колега от форума "съм доволно объркан" и "по-лесно ще си купя автомобил" :081: :081:
Samsung 40C7000 какви проблеми има? Можели някой да сподели? Ако някой е пък доволен също?
Ако някой има и 40C750, 40C650 , 40C6510 моля дайте някакви обективни впечетления !
До утре най-късно ще трябва да купувам ,че парите ще похарча и съм без TV. :blob :blob
-
Цитат:
Е сега съм както каза един колега от форума "съм доволно объркан" и "по-лесно ще си купя автомобил" :081: :081:
Samsung 40C7000 какви проблеми има? Можели някой да сподели? Ако някой е пък доволен също?
Ако някой има и 40C750, 40C650 , 40C6510 моля дайте някакви обективни впечетления !
До утре най-късно ще трябва да купувам ,че парите ще похарча и съм без TV. :blob :blob
На ТМ Люлин има работеща мостра 40 c650 със самсунг матрица на цена 1620 лева. Бях готов да я взема, ама жена ми се размрънка не искала последна бройка... После кандиса, ама се бяхме прибрали вече.
Сега ако все пак се навия ще ходя без нея. Или с нея ама за носач
-
Цитат:
Първоначално публикувано от www_
Привет , преди две седмици бях в същата дилема 40C7000 , но в крайна сметка разума проговори и се сдобих с 40C750.
То и на 40C750 е много завишена , в Европа към 650 евро.
-
Ок , но ние сме в BG и нямаме реална конкоренция .(техномаркет и технополис).
Моля дайте впечатления за Samsung 40C7000, 40C750, 40C650 , 40C6510.
Дали ще се окаже, че само хората с проблеми пишат във форумите след като са купили нещо ?!!
-
Цитат:
Ок , но ние сме в BG и нямаме реална конкоренция .(техномаркет и технополис).
Моля дайте впечатления за Samsung 40C7000, 40C750, 40C650 , 40C6510.
Дали ще се окаже, че само хората с проблеми пишат във форумите след като са купили нещо ?!!
Samsung 40C7000, 40C750 тези двата са с матрица на самсунг , другите трудно е да се намерят с матрица на самсунг .При цената на Samsung 40C7000 по добре е да се дадат още 200лв за Samsung 40C8000 има по добро черно .
-
Здравейте!Мисля че не се пише тук само заради проблеми.Всеки исказва мнение и с това с което се е збласкал.Стана ми интересно за тия модели дето сте писали :) Единия модел е с цена 1600 грубо казано 40С650 (аз имам такав модел).Ако избираш да си копуваш и няма проблем цената си копи най актоалното за момента.Аз сйм доволен от моя тв но ако имах повече пари щях даси купя много по добър :)Доста добре обясняват тук така че мисля че няма да те подведат да ти обяснят и да си направиш преценката какво да си вземеш.
Весели празници на всички!!!