-
Re:Samsung LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 2/
Хора, да ви се похваля, днес ходих до Славейков, имаше само една бройка - мострата, но пък беше със SQ01 матрица и го взех, нямаше дефектни пиксели, работеше супер във всякакви режими и беше непокътнат. Консултата беше супер пич, направи ми отстъпка и всичко е ЧУК! :) Сега остана калибрацията на цветовете и евентуален фърмуер ъпгрейд. :)
-
Hristoslav тези цени за ***** са много ефтини, тук цените са с 20% по скъпи. :(
-
Цитат:
Първоначално публикувано от vessk0
Хора, да ви се похваля, днес ходих до Славейков, имаше само една бройка - мострата, но пък беше със SQ01 матрица и го взех, нямаше дефектни пиксели, работеше супер във всякакви режими и беше непокътнат. Консултата беше супер пич, направи ми отстъпка и всичко е ЧУК! :) Сега остана калибрацията на цветовете и евентуален фърмуер ъпгрейд. :)
Честито vessk0 :Drinks: да го полееш с приятели
Цитат:
Първоначално публикувано от GMANBG
Hristoslav тези цени за ***** са много ефтини, тук цените са с 20% по скъпи. :(
Ами като гледам продажбите там и тук.....нормално е там да са по-евтини.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Lance
Обзалагам се, че едната снимка просто е в режим Филм, а другата в Стандарт или подобен - т.е. силата на подсветката е много слаба на 1-а снимка, затова не се вижда halo-то. 100% не е от светкавица, точно си е дефект (за мен, това ЗА МЕН си е жив дефект!)
Това ако наистина е налично в стандартен режим телевизора е за смяна , за тв в тази ценова категория е очеваден дефект.
-
Да съгласем съм, че и заради продажбите просто имах предвид, че тези цени нас не ни греят.
-
До plamen101
Да - вижда се през решетката :Drinks:
Честито vessk0 за покупката -със здраве да си го гледаш -пиши как е.
-
Тази година търсете в LED моделите матрици с обозначение
HQ01 - Samsung S-PVA (S-LCD) /40D8000 и 46D8000/
H301 - Samsung S-PVA (S-LCD) /55D7000LCXRU/
CN01 - UE40D6510SW
Samsung TV Remote Control App
https://market.android.com/details?i...msung.remoteTV
http://www.samsung.com/us/article/tu...-possibilities
http://itunes.apple.com/us/app/tv-re...359580639?mt=8
6MB, TV Remote 1.35 (IPA) (до 26 април) може да изтеглите от
http://files.mail.ru/O36K1E
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
46D7000 с каква матрица трябва да е H301 ?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от ste1
Това ако наистина е налично в стандартен режим телевизора е за смяна , за тв в тази ценова категория е очеваден дефект.
Цитат:
Първоначално публикувано от Lance
Обзалагам се, че едната снимка просто е в режим Филм, а другата в Стандарт или подобен - т.е. силата на подсветката е много слаба на 1-а снимка, затова не се вижда halo-то. 100% не е от светкавица, точно си е дефект (за мен, това ЗА МЕН си е жив дефект!)
Не се обзалагай,ще загубиш.На едната снимка светеше лампата в стаята,на другата не.Всички снимки са без светкавица.Неравмерността на подсветка за която говорех,не се вижда на снимките.Вижда се в абсолютно тъмна стая.при определени условия.При гледане на тв и филми,при разходка по менютата не се вижда.Не е чак толкоз зле,че да го връщам (а и нямам желание ).
-
Цитат:
Първоначално публикувано от ste1
46D7000 с каква матрица трябва да е H301 ?
Не знам. Да изчакаме и ще видим.
-
Благодаря за пожеланията.
Значи изтеглих последния фърмуер от българския сайт на Самсунг и направих ъпгрейд от версия 1003 на 3008. След задаването на фабрични настройки и промяната на някои настройки по картината искам все пак да ви попитам притежателите на този телевизор, кои са най-добрите настройки, за най-истинска и хубава картина.
Аз направих настройките от това ревю: http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsu...0100506527.htm , като единствено оставих на нормален нюанса, не като тях на Топъл2.
Иска ми се да калибрирам цветовете, другото е лесна работа. :)
-
Не може а говорим за калибрация като си сложил Нормал вместо Топъл2. От там ти бяга баланса на бялото/сивата гама и от там пък всички цветове.
-
Е да, но така бялото е "бяло", иначе всичко е жълто... :/
-
Цитат:
Първоначално публикувано от vessk0
Е да, но така бялото е "бяло", иначе всичко е жълто... :/
Това е зрителна измама , това което ти се струва "истинско" бяло всъщност не е , това "жълтото" е истинското бяло , ако ти харесва си го гледай така , но това не е вече правилната калибровка. Всъщност коректното е да се прави калибровка за всяка отделна бройка( с уред) , ползването на готови данни може да даде различен резултат при различните бройки.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Oric
Не се обзалагай,ще загубиш.На едната снимка светеше лампата в стаята,на другата не.Всички снимки са без светкавица.Неравмерността на подсветка за която говорех,не се вижда на снимките.Вижда се в абсолютно тъмна стая.при определени условия.При гледане на тв и филми,при разходка по менютата не се вижда.Не е чак толкоз зле,че да го връщам (а и нямам желание ).
Честно да ти кажа, радвам се, че губя облога, защото проблеми с неравна подсветка мен лично много ме дразнят, а много хора си ги преглътват и така производителите ги боли чепа...
Днес ходихме с един приятел специално да му издирваме Самсунг 40C65* серия ТВ със Самсунг панел. В ТМ Цариградско бяха AUO, питахме в администрацията - имат общо 5 бройки из страната, предложиха да питат в провинцията и се отказахме. В Техномикс също се оказаха AUO + цената в магазина беше 1500 лв., а не 1300 лв. като на уебсайта. ТП въобще вече нямат този модел. Накрая намерихме в Метро Цариградско шосе с SQ01 - един запечатан и 1 мостра и купихме за 1247 лв. с ДДС Самсунг 40C650. Доколкото видях остана само мострата пак SQ01.
Впечатленията ми за няколкото часа цъкане у тях:
Режими "Dynamic" "Standard" "Natural" не са особено използваеми - целта им е да се извади възможно "най-набримчена" картина - такава не щем ние. Настройките, на които се спрях бяха:
Режим: Cinema
Color mode: Warm 1 (Warm 2 ми дойде малко прекалено червеникаво, макар че вероятно е по-вярното)
Backlight: 14
Color: 42
MotionPlus: OFF (тук единствената използваема опция от предлаганите е CLEAR, другите правят картината "странна" меко казано; не сме тествали със спорт)
От "подобрителите" единствени включени "Black Tone" и "Dynamic Contrast" на най-ниските настройки. (Резултатът е, че се губи малко детайл в сенките и става малко по-черно черното.)
Единственото, което не можах да коригирам както исках, е едно такова червено-розовикаво-оранжевеене в повечето цветове. Телевизорът предлага купища настройки и съм сигурен, че може да се коригира.
Какво ми хареса:
1. Картината е муцка :))
2. Въртяща стойка (Панасоник да мислят по въпроса!!!)
3. Гланцовият екран - това не съм вярвал, че ще го кажа но на този модел е с много добро антиотражателно покритие
4. Плейърът - е, не вижда Quicktime, от време на време го хващат лудите и се спича, някои файлове не може да ги възпроизвежда (8 reframes AVC, мисля че максимума беше 4 reframes, не е болка за умиране)
5. Режимите на мащабиране на картината - специално един Zoom нещо си май беше където можеш да си местиш картината нагоре-надолу и да си я разпъваш по желание! Много добра екстра (за съжаление, обаче, такъв режим за MediaPlayer-a няма)
6. SRS TrueSurround режимите много по-смислени отколкото очаквах - може да се ползват и имат добър ефект
7. Дистанционното лови от доста "на чорчик", не се налага да се целиш в ТВ, + има лампа и може да светка в тъмното да си виждаш бутоните, + телевизорът не "умува" като го разцъкваш, а реагира бързичко
8. Ъпскейла на кабелна телевизия (аналогова) - много добре, въпреки че явно сигнала е смотан (няма да казвам кой е оператора)
9. Internet@TV - първо свързването е без намеса, просто забождаш LAN кабела в рутера и ТВ си настройва сам всичко. Второ - приложенията са смислени (AccuWeather - директно ни показа едноседмична прогноза за София, Google Maps, Youtube - може спокойно да се гледат, само търсенето е малко сложно без клавиатура, разни игрички), SamsungApps има много безплатни неща за теглене (нямах време да ги разгледам подробно)
10. Ъглите на гледане - нямам забележки (въпреки че съм претенциозен на тая тема)
11. Сигурно забравям нещо
Честно казано за по-смислен телевизор за 1250 лв. не се сещам.
ПП. Сетих се - 46C530, на мен ми не требе нито интернета нито MotionPlus ;)