Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 28 от общо 28

Samsung LE-46C750 - проблем с настройката на часовата зона!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Apr 2011

Re:Samsung LE-46C750 - проблем с настройката на часовата зона!

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Борисе
    Обади се на Самсун България и пиши какво са ти отговорили.
    Какво се занимаваш с тези бушмени от администрацията.... те скоро ще те посъветват и към контакта да не го свързваш..Зер може да се повреди и да се наложи да ти го подменят
    Здравей, още не съм стигнал до там, но ще се пробвам!

Цитат Първоначално публикувано от Galactica
    Мога да помогна с най-нофия firmware T-VALDEUC_3008.3 за LE46C750R2WXXH.Нека потърпевшите пишат на лични-има известни правила с които трябва да се съобразяваме като официален сервиз.
    Дай да го видим тоя firmware въпреки, че аз си направих труда да сваля версиите за UK и Германия и файловете са напълно идентични. Съмнявам се, че този за XH ще е различен.

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1305449941[/time]_________________________________________________

Цитат Първоначално публикувано от titan10
    кажете дали си заслужава да взема такъв модел LE46C750R2WXXU кажете колеги що то сам го порачил вече но мога и да го откажа
    Здравей,

Писал си ми лично съобщение, но реших да отговоря тук за да ме коригират колегите ако съм в грешка пък и ако на някой друг е необходима тази информация.

Телевизора, като цяло е ОК.
    Проблема, за който говоря във форума засяга ползването на цифрова телевизия директно през телевизора.
    По принцип като се вържеш към кабеларка и ти дават едно устройство за приемане на цифровата телевизия (Set Top Box) и идентификационна смарт карта подобна на кредитните карти с чип. Вързваш това устройсто към ТВто през кабел (HDMI в по-добрия случай, а обикновено през SCART) и така гледаш цифрова.
    По-добрия вариант обаче ако си купиш така наречения CAM модул. Той се вкарва в телевизора заедно със смарт картата и тогава самия телевизор ти декодира цифровите програми директно. При този вариант качеството на програмите е забележимо по-добро.
    Това също си работи ОК. Единствения проблем е така наречения EPG (Electronic Program Guide), който ти дава списък с предаванията на цифровите канали по часове. Самия списък ти излиза, но часовете не са по българско, а по UK време.
    Същото важи за всички неща в телевизора, които разчитат на часовник. Самия часовник на телевизора ако се настрои на автоматично минава на UK време и няма настройка за часовата зона.
    Дано да ти е станало по-ясно. Ако няма да гледаш цифрова телевизия и то през CAM модул тогава нямаш проблем според мен!
    Ако това не те притеснява и телевизора излиза изгодено - купувай!
    Поздрави,
    Борис.

2.  

3. Тук е от
    Apr 2011

здравеи значи на булсатком съм исе чудя дали него или мостра да взема там ми е дилемата и ако е него ще имам проблем мисля с Internet@TV ако не се лъжа

4. Member
    Тук е от
    Mar 2006

От модела вече има само мостри в ТМ .

5. Тук е от
    Apr 2011

ще имам ли проблем с Internet@TV

6. Тук е от
    Apr 2011

здравеи значи на булсатком съм исе чудя дали него или мостра да взема там ми е дилемата и ако е него ще имам проблем мисля с Internet@TV ако не се лъжа
    Не съм много на ясно за булсатком дали има такива CAM модули. Според мен този телевизор не поддържа сателитна цифрова телевизия т.е. DVB-S. Следователно така или иначе ще трябва да ползваш приемника, който ти дават от булсатком и проблема с часовника ти отпада.

ще имам ли проблем с Internet@TV
    Не знам какво очакваш от тоя Internet@TV. Да си призная не съм го ползвал много. ТВто си се връзва към мрежата и web приложенията си работят. Обаче да ти кажа е малко мъка да работиш на самия телевизор. Една парола да въведеш и ще ти излезе мазол.
    Иначе и там предполагам проблема е същия, часовата зона ще ти е като за UK. Все едно да си настрош компютъра на различна часова зона. Интернета пак ще ти работи само дето времето няма да ти вярно.
    Някъде из форумите бях чел, че за различните страни web content-а за Internet@TV е различен. Но както се сещаш по-вероятно е Самсунг да са направили нещо за UK отколкото за България.
    Както са обяснили от ТМ на колегата:
    Цитат Първоначално публикувано от ste1
    Попитах ТМ за тази партида XU отговориха ми : да не се връзва тв към интернет и без това нямало какво да се гледа в интернет .

7. Тук е от
    Apr 2011

добре всичко ми стана ясно освен 1 дали на модел за англия му се смени Firmware с такъв за източна европа проблемат с часа ще се оправи

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2006

В ТМ Пз-к има мостра която е с SQ1 , работил е 4-5 месеца.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

добре всичко ми стана ясно освен 1 дали на модел за англия му се смени Firmware с такъв за източна европа проблемат с часа ще се оправи
    Фирмуера няма да ти оправи часовника! Един и същ е за Западна и Източна Европа.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2010

Абе май не е точно така. Оня ден го ъпгрейднах и преинсталирах и сега всичко е ок Бозава работа некаква съм я спретнал Както и да е, явно не е проблема в ТВ. R2WXXH e и часовника е верен и гайда. На страна-други.

12. Тук е от
    Apr 2011

значи взех англииския щом часа само ще е проблема но има нещо друго когато пуснах usb flashka с филм и суб субтитрите ми излезнаха на маимуки не на бг къв е проблема

13. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от johnyboy
    Абе май не е точно така. Оня ден го ъпгрейднах и преинсталирах и сега всичко е ок Бозава работа некаква съм я спретнал Както и да е, явно не е проблема в ТВ. R2WXXH e и часовника е верен и гайда. На страна-други.
    Фирмуера едва ли ти еоправил проблема. Направил си правилните настройки при преинсталирането.

значи взех англииския щом часа само ще е проблема но има нещо друго когато пуснах usb flashka с филм и суб субтитрите ми излезнаха на маимуки не на бг къв е проблема
    Направи следното tools>кодиране>кирилица.

https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg456813

14.  

15. Тук е от
    Apr 2011

Мерси оправих се

16. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Фирмуера едва ли ти еоправил проблема. Направил си правилните настройки при преинсталирането.
    Хубаво де ама как се правят настройки при преинсталирането? Процеса на качване на фърмуер не е ли унифициран?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. DLNA и NAS за Samsung 46C750 помощ при избор???
    От gera4ko във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 9
    Последно: 11-04-12, 03:11
  2. DLNA и NAS за Samsung 46C750 помощ при избор???
    От gera4ko във форум Samsung телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 27-05-11, 17:25
  3. Продавам 3Д телевизор Samsung 46C750.
    От ivpetroff във форум Продава
    Отговори: 3
    Последно: 20-05-11, 09:23
  4. Отговори: 11
    Последно: 05-02-11, 23:57
  5. Проблем с настройката на цветовете в AV
    От lazarus18 във форум Телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 08-10-06, 03:36

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе