Здравей, още не съм стигнал до там, но ще се пробвам!Първоначално публикувано от hristoslav2
Дай да го видим тоя firmware въпреки, че аз си направих труда да сваля версиите за UK и Германия и файловете са напълно идентични. Съмнявам се, че този за XH ще е различен.Първоначално публикувано от Galactica
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1305449941[/time]_________________________________________________
Здравей,Първоначално публикувано от titan10
Писал си ми лично съобщение, но реших да отговоря тук за да ме коригират колегите ако съм в грешка пък и ако на някой друг е необходима тази информация.
Телевизора, като цяло е ОК.
Проблема, за който говоря във форума засяга ползването на цифрова телевизия директно през телевизора.
По принцип като се вържеш към кабеларка и ти дават едно устройство за приемане на цифровата телевизия (Set Top Box) и идентификационна смарт карта подобна на кредитните карти с чип. Вързваш това устройсто към ТВто през кабел (HDMI в по-добрия случай, а обикновено през SCART) и така гледаш цифрова.
По-добрия вариант обаче ако си купиш така наречения CAM модул. Той се вкарва в телевизора заедно със смарт картата и тогава самия телевизор ти декодира цифровите програми директно. При този вариант качеството на програмите е забележимо по-добро.
Това също си работи ОК. Единствения проблем е така наречения EPG (Electronic Program Guide), който ти дава списък с предаванията на цифровите канали по часове. Самия списък ти излиза, но часовете не са по българско, а по UK време.
Същото важи за всички неща в телевизора, които разчитат на часовник. Самия часовник на телевизора ако се настрои на автоматично минава на UK време и няма настройка за часовата зона.
Дано да ти е станало по-ясно. Ако няма да гледаш цифрова телевизия и то през CAM модул тогава нямаш проблем според мен!
Ако това не те притеснява и телевизора излиза изгодено - купувай!
Поздрави,
Борис.