Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 17

Samsung UE40D600 - лоша картина, помогнете ми! Моля ви се!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2011

Samsung UE40D600 - лоша картина, помогнете ми! Моля ви се!

Здравейте приятели! От една седмица купих за подарък на родителите ми LED Samsung UE40D6000. Но нещо не мога да се справя с настройката на картината - не е това, което трябва да бъде за LED картина. Някак си е размазана, не може дори да прочетеш какво пише в самите реклами (текста със ситните бъквички отдолу е размазан...), понякога на някой канали образите са размазани, например като гледам мач по Нова спорт - не мога да разбера кой играч с какъв номер е на фланелката?
    Преди да ви помоля за помощ нека да споделя - аз ползвам цифрова ТВ от Близуу. Нямам К-модул защото още не са ми доставили, нямало налични, представяте ли си!! Връзката ми с ТВ е чрез СКАРТ. Не знам това ли ми е проблема, да си закупя ли HDMI кабел и да пробвам отново с тунера? Абе нещо не мога да се оправя с този телевизор - толкова много функции има за донасторики че трябва да работя в ТВ сервиз за да се справя! Моля някой от вас ако знае как да си направя добре насториките за да ми излезне кристален образ като в магазина, нека да ми сподели, ще му бъда благодарен, ако пък се повтарям с темата, то ме извинете, нов съм, прочетох доста из форума, но открих доста неща, и още повече се обърках самия телевизор се намира в осветена стая и не знам дали не му е включен някой сензор, има ли, няма ли? Вече не знам какво да правя... Затова последната ми надежда е сред Вас!
    БЛАГОДАРЯ ВИ!!!!

2.  

3. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Re:Samsung UE40D600 - лоша картина, помогнете ми! Моля ви се!

Като в магазина няма да бъде - това е магазинерски трик с HD клип
    Ако приемника ти има HDMI - тогава го свържи с него ако няма смени скарт кабела с по хубав .
    Най добре си купи http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NAX-CAM-%5E%5E и въобще не чакай Близу да ти го дадат под наем за 50 лева

4. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Предполагам ,че всичко е от СКАРТ кабела , пробвай с друг ,ако имаш , но не инвестирай излишно в нов по-скъп . Ако Сет Топ Бокса на Близуу има HDMI изход пробвай през него . САМодули има и по магазините на цена от 79лв. примерно в Технополис . Задължително трябва да сложиш такъв и ще видиш разликата ,пък и ти отпада едно дистанционно. Иначе цифровия сигнал на Близу- поне в София е много добър.

5. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Я погледни да не си активирал всичко да ти излиза в 3D и за това да ги гледаш двойни

6. Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от joro_bul
    Я погледни да не си активирал всичко да ти излиза в 3D и за това да ги гледаш двойни
    Не, не е това.. 3D въобще не съм го активирал... явно е от тъпия СКАРТ, току що си купих HDMI кабел, довечера ще го свържа с цифровия приемник и ТВ-то. Явно за такива телевозори се иска и качествен цифров с-л. Утре ще ви кажа какъв е резултата, но все пак ще прочета насам-натам да видя дали няма нещо по-конкретно казано за прекрасна картина, контраст, острота, цветност, ефекти и т.н.!
    Благодаря ви за сега! До утре!

7. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

И да не забравиш да изключиш тв и СТБ преди да свържеш HDMI кабела.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2011

Здравейте приятели,
    Свързах кабела, направих някой промени по насторйките за картината, и нещата като че ли се подобриха, но като общо качеството на БГ програмите е по-кофти от това на западните. Аз съм с цифрова телевизия от Близуу - София.
    Явно така ще си гледам, просто не трябва да търся кусури.... единственото което не можах да оправя е следното: Когато има реклама, и върви бързо текст долу със ситни букви, въобще не се чете....
    Включвах LED motion, разни филтри за шум, какво ли не правих но уви! На камък ударих!

10. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Цитат Първоначално публикувано от parvanov2008
    Здравейте приятели,
    Свързах кабела, направих някой промени по насторйките за картината, и нещата като че ли се подобриха, но като общо качеството на БГ програмите е по-кофти от това на западните. Аз съм с цифрова телевизия от Близуу - София.
    Явно така ще си гледам, просто не трябва да търся кусури.... единственото което не можах да оправя е следното: Когато има реклама, и върви бързо текст долу със ситни букви, въобще не се чете....
    Включвах LED motion, разни филтри за шум, какво ли не правих но уви! На камък ударих!
    Това, което казваш е притеснително. Аз бих хванал някой разбиращ да погледне на място. Тук във форума има такива колеги.

11. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Когато има реклама, и върви бързо текст долу със ситни букви, въобще не се чете....
    За това си включи MotionPlus (не LED MotionPlus) на максимум и ще се чете.

12. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Здравейте приятели,
    За критерий на българските програми трябва да ти е студиото ,примерно новините на БТВ , НОВА, БНТ . Западните като Евроспорт ,френските и немски канали имат много добро качество и даже излизат с WSS -сигнала ,който автоматично кара да се разпъне картината в 16:9.
    Течащите долу ниско надписи на рекламите са нарочно замазани още в материала , защото те съдържат предупрежденията и с този трик хем ги има , хем не се четат. За критерий гледай надписите , които пускат последни новини или преглед на печата .

13. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Те и моите букви не се четат,като вклуча MotionPlus и се оправя.Аз съм с CAM modul на СКАТ и картината ми е добра.

14.  

15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Те на БГ рекламите тия ленти не се четат и на CRT ТВ - нарочно така са направени ...

16. Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от Lance
    За това си включи MotionPlus (не LED MotionPlus) на максимум и ще се чете.
    Ще пробвам довечера като го променя и ще Ви кажа.
    И ще настроя картината според студиина програма - новини и т.н. на някой от БГ каналите.
    Мисля, че нещата ще се оправят.
    Благодаря за съветите.

17. Тук е от
    Dec 2011

Здравейте отново.
    С CAмодул съм CONAX и сега поне ми отпадна едно дистанционно повече. Картината стана малко като че ли по-добре, може и да е внушение, но това е! Каквато е, такава ще се гледа. Само че сега програмите са ми подредени по азбучен ред и стана една голяма каша. Рових къде ли не по менюто на ТВ но така и не намерих сам да си подредя програмите както на мен ми е удобно.
    Не ми се вярва да няма тази опция, но аз не я намирам.

18. Тук е от
    Dec 2011

Здравейте отново!
    Бих казал, че сега всичко е ОК. Програмите си ги подредих както са ми удобни, картината е ОК, не ми замазва вече малките буквички в рекламните текстове....с 2 думи - доволни са всички.
    До сега не съм гледал 3D филм на него, щото не знам как става, но и това ще пробвам като намеря свободно време.
    Благодаря на всички за помоща.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. проблем със затъмнена картина LCD TV SAMSUNG LE40A557
    От jojobix във форум Samsung телевизори
    Отговори: 21
    Последно: 11-10-13, 17:41
  2. Настройка картина на Samsung UE-40EH5450
    От vini_71 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 07-08-12, 11:49
  3. Настройка на картина на Samsung LE 37D550
    От boyan1980 във форум Ремонт, сервиз и калибрация на телевизори
    Отговори: 0
    Последно: 22-12-11, 13:29
  4. Моля помогнете - TOSHIBA 32XV733G, SAMSUNG LE-32C530 или LG 32LD46
    От stan79 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 14-04-11, 20:08
  5. ТВ тунер - некачествена и лоша картина ...
    От danbon във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 02-05-05, 19:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе