-
Re:Samsung LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/
Цитат:
Първоначално публикувано от vasok
Един рутер ползвам, когато връзвам лаптопа към мрежата безжи4но IP e едно когато се връзвам жично е друго, но на телевизора винаги е едно и също :081:
Какво е.Нали затова трябваше да го покажеш.Как би могъл човек да даде съвет (ако може ) след като няма отправна точка.Ако са в една съща мрежа двете устройства,няма как да не се виждат (освен ако са взети специални мерки за това).
-
Ще ги напиша но не съм пред телевизора в момента. IP - то на тлевизора е 192.168.0.11, на компютъра жично свързан е 192.168.0.12, безжично е 192.168.0.13.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Daxy
Уникални тъпани има в този форум!
Наистина е така ! Питаш нещо , а те не ти казват ! :taz
-
Цитат:
Първоначално публикувано от dimitar64
Здравей, Христослав2, пробвах да сложа стария 3006 фърмуер като промених minor версията на 3010.1, но телевизоът не я разпознава, явява се иконка, че няма файлове на ъпгрейд на флашката. Пробвах какви ли не варианти, с папка, без папка, с различни означения,но не става, може би нещо бъркам, какви точно са стъпките, четох първата страница от този форум и следвах стъпките - имам питане, като инсталирам на флашката фърмуера, ми се явяват три файла: единият с иконката, с която съм го свалил и още две папки - едната с името на фърмуера и друга с име image. Това ли трябва да го има на флашката за ъпгрейдване?
Eдното е инструкция другото е фирмуера
Промени на 3009.3 и ако пак не стане не пипай нищо повече
Цитат:
Първоначално публикувано от chasovnik
хора помагайте, телевизора е LN32C550. след като му пуснах хотел мод my дадох clone tv to usb. до тук добре. активирах и функцията за запис и край. телевизора не намира канали. върнах през хотел мод - клон юсби то тв и нищо.
направо се осрах.
длна и медия плеъра работят.
LN - това е американски модел и вероятно там процедурата е малко по различна!!
Цитат:
Първоначално публикувано от chasovnik
след фактори резет от сервизното меню нищо не стана. само му се резетна дата на покупка и предполагам часовете работа.
почнаха на принципа: проба-грешка и установих, че се е променил параметъра за тунера?????? както и да е сега тръгна и тв се вижда.
:066:
??? Пипал си нещо в регионалните настройки
Цитат:
Първоначално публикувано от miro82
Преди 1 месец си купих САМСУНГ С 6000 ЛЕД. Бях много доволен от него до миналата седмица.
Купих си и К модул чисто нов от Близу.
Всичко беше супер до преди няколко дни.
От 1 седмица сече и прекъсва адски на цифровата телевизия.
Вчера идва момче от Близу игра си 3 часа донесе нов К модул нова карта опъва нов кабел слага филтри и НИЩОООО.... :sad: :sad: :sad:
Много съм притеснен защото той каза че най-вероятно проблема е в телевизора.
А и вчера изписа лош сигнал и започна сам да се включва и изключва. Това го направи 5-6 пъти.
И аз вече започвам да си мисля че в телевизора е проблема.
Хубавото е че пазя кашона но дали имам шанс за подмяна на телевизора в Техномаркет?
Някой ако се сеща къде може да е проблема нека пише ще съм мноооогооо благодарен!!! :ole :yahoo: :yahoo: :yahoo:
проблема е в кабелният оператор
Цитат:
Уникални тъпани има в този форум!
Прочети 1 страница /пост 10/ на Темата !!! И без повече прилагателни! Това ,че те мързи да четеш е друга работа...
-
Преди 1 месец си купих САМСУНГ С 6000 ЛЕД. Бях много доволен от него до миналата седмица.
Купих си и К модул чисто нов от Близу.
Всичко беше супер до преди няколко дни.
От 1 седмица сече и прекъсва адски на цифровата телевизия.
Вчера идва момче от Близу игра си 3 часа донесе нов К модул нова карта опъва нов кабел слага филтри и НИЩОООО.... sad sad sad
Много съм притеснен защото той каза че най-вероятно проблема е в телевизора.
А и вчера изписа лош сигнал и започна сам да се включва и изключва. Това го направи 5-6 пъти.
И аз вече започвам да си мисля че в телевизора е проблема.
Хубавото е че пазя кашона но дали имам шанс за подмяна на телевизора в Техномаркет?
Някой ако се сеща къде може да е проблема нека пише ще съм мноооогооо благодарен!!! Ole yahoo yahoo yahoo
Момчета бяха тук техниците от Близуу още час и половина - мериха сменяха слагаха някакви филтри и казаха че тунерът на ТВ е изпищял.
А телевизора е нов на 1 месец... :sad:
Не че не може да е изпищял но не ми се вярва и не искам още да го нося на сервиз.
Какво е Вашето мнение.
Без КА модул пак сече и на аналогова телевизия - макар и по-малко...
Май наистина е за сервиз...
-
miro82
Проблема е в слабият сигнал на кабелният ти оператор.
Ако не те мързи занеси телевизора си в някой приятел ,който има кабелна и пробвай там. Ако там всичко е наред - обади се на оператора ти да си оправи сигнала - при теб трябва да има сила на сигнала 65dB.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от vasok
Ще ги напиша но не съм пред телевизора в момента. IP - то на тлевизора е 192.168.0.11, на компютъра жично свързан е 192.168.0.12, безжично е 192.168.0.13.
С тези IP та не би трябвало да има разлика дали си на кабел или безжично.Не ползвам PC share manager,пробвал съм AllShare и всичко си работеше.През DLNA то на тв то виждаш ли компа.Пинг от компа към тв то има ли.Компютъра с каква OS е.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Прочети 1 страница /пост 10/ на Темата !!! И без повече прилагателни! Това,че те мързи да четеш е друга работа...
Изчетох цялата първа страница.
За модели ЛСД 2011 год. от серията Д550 няма инфо за влизане в сервизно меню! Най-лесното нещо е да изпраскаш прочети първа страница!
Това което има за моделите 2010 г. не става за Д550. Нямам и бутон ентер на дистанционното!
-
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Нямам и бутон ентер на дистанционното!
Не е възможно !Тука си в грешка ! Имаш ! Може да не пише " Enter " , но има такъв бутон ! Без него не може !
Голям бял кръгъл , заобиколоен от други четири бутона !
-
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Eдното е инструкция другото е фирмуера
Промени на 3009.3 и ако пак не стане не пипай нищо повече
LN - това е американски модел и вероятно там процедурата е малко по различна!!
??? Пипал си нещо в регионалните настройки
не е в регионалната защото ми дава само USA. не знам как е при другите ТВ, но на този като му маркираш меню "тунер" и ти дава 5 възможни модела тунери????, същото е и с модела на самия телевизор. като маркирам LN32C550 ме пуска да настроя за С350, С650, D6000 и още няколко не ги помня. предполагам, че и в европейските модели го има това чудо.
kolega DAкси- ентера е бутона който е по средата между стрелките в центъра на дистанционното. квадрат със стрелка влизаща от дясно
-
Цитат:
Първоначално публикувано от civica
Не е възможно !Тука си в грешка ! Имаш ! Може да не пише " Enter " , но има такъв бутон !
Същото като от твойта снимка ми е дистанционното.
От къде да знам че можело да не пише ентър и всеки бутон с квадрат и пречупена стрелка е всъщност ентър?
В крайна сметка така и не ми изкарва сервизното меню и данните за работните часове.
Единственото нещо което постигам с данните за моделите 2010 г. е да си изключа хд приемника и разчовъркам тв-то - няма намерено у-во
-
Цитат:
Същото като от твойта снимка ми е дистанционното.
От къде да знам че можело да не пише ентър и всеки бутон с квадрат и пречупена стрелка е всъщност ентър?
Има си хас да не е то ! Затова има упътване за употреба към всеки уред и първото нещо , което се прави преди да се включи уреда е то да се прочете !
За сервизното меню може и да има промяна , модела е нов , и ако е като при новите LG-та - става само с сервизно дистанционно , въпреки че един колега от форума си беше направил самоделка и си взизаше в серв. меню ! Та така !
-
пробвай с американския код: mute - 1-8-2- power
-
Форумът Ви е прекрасен!...Впечатлен съм и моля за съвет...Категорично не желая 3D. Също и Skype. Спрях се на Samsung UE40D5500...http://www.technomarket.bg/products/...-ue-40d5500...На него искам да гледам телевизия, снимки, слайдшоу и филми със средно качество от лаптопа или от твърдия диск чрез домашната мрежа. И малко от Smart TV, каквото е възможно...Три пъти четох за телевизорите Samsung в началото на форума, но не всичко разбрах. Особено за матрицата и панела...Моля Ви, напишете ми нещо повече за този модел...Каква би била матрицата или панела,как да ги разпозная по по-лесен начин, къде са го сглобили,и още, каквото знаете...Изпитвам ужас, че мога да попадна на Китайско творение... Благодаря Ви в аванс. И естествено с уважение...
-
Телевизора на теб харесва ли ти ? Виждал ли си го наживо ? Това за матриците не трябва да те притеснява , но и начина на маркировка е сменен за модели 2011 ! Трябва да се гледа подсветката да ли е равномерна , а не да стои на петна , но това става при тъмни сцени и черен екран , иначе трудно се забелязва !
Телевизора отскоро е в продажба и няма все още много отзиви за него ! Но това нищо не значи !