-
Re:Samsung LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/
Цитат:
Първоначално публикувано от ivodivo
Днес гледах един до друг D550 и D6100 с еднакви режими на картината и определено втория има по живи цветове както и по-добро черно.
Христослав в модела D5500 и D6000 знаеш ли дали има разлика в технологията на 100-те Hz? До колкото разбирам на първия е някакво менте така да се каже или бъркам!
Айдее поръчах си 40D5500 от electron.bg за 1310лв. ама чак в понеделник ще дойде! Стискайте палци да е читав.
1. Нормално, ти самият каза, че имаш ТВ с UltraClear покритие, знаеш как стоят нещата.
2. Има разлика и тя е, че 5500 използва BLB (сканираща подсветка или както искаш го наречи), тоест вмъква по един черен кадър между всеки друг. Резултатът е, че намалява рязко светлосилата, а ефекта върху движението аз не го виждам. 6-а серия има и интерполация на кадрите MotionPlus.
3. Честито. Вече си го направил, но аз ако трябваше да купувам LED телевизор щях лично да си го проверя на място.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Lance
3. Честито. Вече си го направил, но аз ако трябваше да купувам LED телевизор щях лично да си го проверя на място.
Дано е читав...взех да съжалявам, че не си го избрах от технотата...
-
Здравейте!
И аз се спрях на Самсунг 40D5500 в ценови диапазон до 1400лв.
Търсих много мнения по форуми за този модел,но не намерих почти нищо.
Има интервюта в които му дават прилична оцента за цена,качество и функционалност.
Виждам че тук има доста запознати хора с технологиите заложени в LED телевизорите ще помоля някой да каже още нещо за конкретния модел освен това че може да има неравномерна подсветка.
На тази цена има ли по добра алтернатива?
Аз мисля че няма но да питам все пак.
Жалко че не го пускат на промоция този модел.
поздрав :Drinks:
-
Момчета , имам 32с650 и си сложих един рутер с усб , той си има медиа сървър и т.н. Телевизора обаче ги вижда видео файловете но при опит за пускане ми дава невалиден формат, а всичките файлове са дивекс и ако ги пусна през usb-то на телевизора си вървят без грешка. Къде ми е грешката, че не могат да тръгнат през медиа сървъра?
-
Относно LED подсветката :
Доста LED-ове са ми минали през ръцете и мога да ви кажа, че на всички подсветката не е идеална. Но за да го забележи човек трябва да е маниак и да е много претенциозен.
Например в Самсунг 6*** серия е малко по-светло в левия горен ъгъл и по средата на панела, НО това се вижда само при тъмна стая и то само при определена ситуация .
Например гледаме телевизия и минаваме в режим "интернет". Две - три секунди докато TV-то се конектва екрана става тъмен , но не съвсем - с лека подсветка и тогава се вижда тази неравномерност. Става дума за няколко секунди. През деня е невъзможно да се забележи. Още повече в магазин където се пробва при покупката е абсурд да се забележи...
Не оказва никакво влияние на изображението, на контраста и цветовете , които са много живи и радват окото !!! В динамичен режим черното е много плътно и кефи !
Не мога да разбера какво толкова някои се вживяват в тази подсветка ! :Drinks:
-
Съгласен съм с dimon. И аз имам Samsung 32C5000 и леки неравномерноси в подсветката се виждат само на абсолютно черен фон - което де факгто не влияе на реалната картина , освен ако няма да използвате телевизора за черна картина :016: в някой Готика клуб :yikes
-
А дали не се забелязва и при гледане на филм, който е с черни ленти /99% от случаите/? Вижда се на всяка тъмна сцена също. Също така, различното осветяване влияе и на цветовете, няма как да не е така. С уред може да измериш с 10-20% отклонения на цветовете в ъглите.
Може би наистина това не е проблем за хората, които не се вживяват /особено тези, които ползват динамичен режим на гледане/, но пък няма как да това да не се посочва като недостатък.
Аз познавам хора, които си купуват и ползват кола, работеща на 3 цилиндъра и не се вживяват много. Тракала малко по-различно, голяма работа. Ама си е проблем.
-
Наистина при широкоекранен филм, когато има черни ивици горе и долу на екрана и при абсолютно тъмна стая може да се забележи в тъмните статични части - стига да искаш :). Но на самата картина е доста трудно да се долови.
Ако не искаш - не забелязваш . Че е недостаък - естествено , че е , но не е болка за умиране !!!
-
Здравейте!
Благодаря за мненията относно подсветката.
Всички те са верни и полезни до определена степен.
Човек сам трябва да решава LED тв ли да си вземе в крайна сметка или не.
Все пак ако има някой който да познава отлично Samsung 40D5500 нека да драсне няколко реда най вече за недостатъците-предимствата ги видях сам в магазина.
40D5500 има ли равностоен конкурент за цената си въпреки че никъде не го намирам на промоция?
поздрав :smiley:
-
Като гледам напоследък почти всичките ми съседи са се сдобили с един и същ модел на Самсунг. Вече около мен има 5 - 40D5000 и 2 - 46D5000 направо все едно са се наговаряли. Моля, който притежава моделчето нека коментира как се справя с основните неща. Толкова ли е успешна точно тази D5000 серия? Казват, че спокойно вървели с неговия плеър 1080p с DТS MKV файлове? Уж SD-HD им било много добро? Вярно ли е?
-
А някой може ли да сподели повече за PIP функцията на Samsung d450 ? Как да се гледат 2 канала едновременно и т.н.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от carpangler
А някой може ли да сподели повече за PIP функцията на Samsung d450 ? Как да се гледат 2 канала едновременно и т.н.
Не може да гледаш две програми едновременно - за това са нужни два отделни тунера, а в телевизора има само един.
PIP функцията се ползва, докато работиш на компа и ползваш тв за монитор - да гледаш в малък прозорец какво дават по телевизията в момента. Тоест имаш две картини - едната от тунера и другата от външен източник.
T-GAPDEUC-1017.3
- Improve internet network connection when using Smart Hub or Apps
- Support to Channel range for Germany KDG Cable broadcast
- Support 3D MPO file.
T-MST4DEUC-1025.
- Specific Canal Digital channel has No signal issue (Only Belgium)
(Hotbird 13E DVB-S 12692MHz, AB1, AB3, AB4 Ch. (Antenna Mode : CD TVV Telesat))
- After Turning on and 3 min, turning off automatically in UK Bristal (Only UK)
-
Искам да попитам, на D6500 вградения плеер какъв формат 3D субтитри чете - .sub+.idx, .sup+.xml или .ass?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от carpangler
В допълнение за PIP - неможе от аналоговите входове...
-
Хайде моля ви кажете къде бъркам. Слагам хардиска с филмите на усб-то на c650 и всичко върви идеално. Като сложа диска към юсб порта на рутера и пусна медиа плеъра на телевизора , всички файлове се виждат но като ги стартирам ми казва неподържан файлов формат. Кажете моля, търсих в гугъл но нищо конкретно не излиза. Връзката е добра , теста на интернет тв показва 7-8мбита в секунда. Използвам оригинален wifi N на самсунг.