Имам Samsung LE32D5500 от 8 месеца след първия ъпдейт се появи дразнещо пукане отзад - дайте идея откаде може да се получава
Имам Samsung LE32D5500 от 8 месеца след първия ъпдейт се появи дразнещо пукане отзад - дайте идея откаде може да се получава
Пукането го чувам отзад там , кадето са HDMI входовете (платката с HDMI и USB).
Звучи ми като нежелана промяна в напрежението, но може и да е друго. Така от разстояние с гадаене няма начин да се разбере. Ако този проблем продължава и ти изглежда (звучи) сериозен, най-добре уведоми за него магазина, откъдето си закупил телевизора. Запознай се преди това със Закона за защита на поребителя, отпечатай си членовете от него, засягащи рекламацията на потребителски стоки, и заяви по телефона или лично в магазина да дойдат да го вземат на свои разноски от вас за преглед в сервиз, както са длъжни да направят според член 113, алинея 4 от ЗЗП. Това в случай, че наистина има възникнал технически проблем с телевизора. Ако не си убеден за това, направо им закарай телевизора ти в магазина (НЕ в сервиза - това е задължение на търговеца!).
Чл. 113.
(1) Когато потребителската стока не съответства на договора за продажба, продавачът е длъжен да я приведе в съответствие с договора за продажба.
(2) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба трябва да се извърши в рамките на един месец, считано от предявяването на рекламацията от потребителя.
(3) След изтичането на срока по ал. 2 потребителят има право да развали договора и да му бъде възстановена заплатената сума или да иска намаляване на цената на потребителската стока съгласно чл. 114.
(4) Привеждането на потребителската стока в съответствие с договора за продажба е безплатно за потребителя. Той не дължи разходи за експедиране на потребителската стока или за материали и труд, свързани с ремонта й, и не трябва да понася значителни неудобства.
(5) Потребителят може да иска и обезщетение за претърпените вследствие на несъответствието вреди.