Отговор: Samsung LCD & OLED TV / FAQ - на първа страница /част 6/
Здравейте, притежавам два ue46h7000sl. Абонат съм на Булсатком, и управлявам двата приемника с универсалното дистанционно.
Проблемът е следният при активиране на multi-screen функцията на единият телевизор, в лявата страна където трябва да присъства сигналът от HD приемника няма никой, сив екран, независимо дали използвам web browser или някакво приложение в ляво няма никой. В допълнение към това ако реша, че искам да изляза от multi-screen получавам бонус черен екран, с който мога да се справя по два начина OFF/ON TV /или да влезна отново в multi-screen и да сменя от browser към youtube например и пак да излезна от multi-screen/. Да знам как звучи...
3 пъти връщах фабричните настройки... за Tv-то не помага... , не намирам какво може да причинява това.
Другият телевизор си работи чудестно с приемника на Булсатком.
Свързах се с хората от самсунг бг където ми обясниха да си upgrade-на software, но той си е up to date... и сега отново ще им звъня утре ако някой има някакво предложение да помага :)
Малка извадка
T-MST14DEUC-1106.1 BT-S/G - software version
Т-МСТ14ДЕУС-1007 - sub-micom version
Един сателит 2 HD приемника, и искам да си гледам тв-то докато си browesvam, но на единият не става от лявата страна имам сив екран и не мога да вдена аджаба как единият няма проблем а другият..
Това го разбрах. Двата приемника различни модели ли са или един и същ ? Правил ли си опит, да размениш приемниците и да тестваш пак на същият телевизор ?
Нещо ме съмнява...според мен мултискриина важи при ползване на вградените тунери на телевизора и подаване на сигнал от мобилно устройство...но може и да греша.
Изкарах кабела ,но няма промяна HBO GO не тръгва .Аз съм с Булсатком.Обаждах им се казаха ,че такъв проблем не са срещали.Има и още едно питане.Качвам филм със субтитри на преносим хард диск и го пускам на телевизора ,но субтитрите не се показват.
Телевизори | SAMSUNG[/QUOTE]
lozansho
Може и да има някакъв временен проблем със сървъра на HBO...Нека някой от колегите да пробва на неговият телевизор.
за субтитрите..виж дали файла е с еднакво име като на филма
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post654385
Добре, първо искам да ти благодаря за вниманието ;)
Сега двата приемника са ZHD210 и са абсолютно едентични, и двата работят добре нямам никакви проблеми. На единият телевизор при включен мулти скреен от ляво си гледам телевизия от приемника сменям си каналите и всичко е добре, другият обаче не ще. По принцип щом на единият работи и той е пред мен значи става с външен приемник какво да ти кажа :).
Според мен нещо има в телевизора сбъркано, смятам ако утре не стане да им го нося в технополис... не намирам решение... ти какво мислиш ?!
Тогава проблема е в телевизора. :rolleyes:
Според мен при еднакъв софтуер и външни устройства, вариантите са следните:
- избрани различни страни в менюто, което води до ограничения в работата на някои функции
- различни настройки на опциите в сервизното меню на двата телевизора
Връщането в магазина е възможно в първите 3 дни след покупката. Носи го в сервиза да видим какво ще направят.
1 Прикачен файл(ове)
Извитият UHD телевизор на Samsung вече е в България
Прикачен файл 13597
Първият в света Curved UHD телевизор на Samsung вече в България. Компанията представи днес в София уникалния модел, както и цяла линия извити телевизори с ултрависока резолюция (UHD).
Два размера Curved UHD са достъпни в търговската мрежа – съответно 55- и 65-инчов, които са част от серията HU8500. През юни ще излезе 78-инчов вариант на извития телевизор.
Samsung допълва портфолиото си и с два нови UHD модела – 55″HU7500 и 65″HU7500, като по-късно се очакват и други размери в рамките на 40 до 75 инча.
„Телевизорът, който показваме днес, е забележително постижение от гледна точка на иновация, дизайн и съдържание”, заяви Христофор Петков, мениджър на аудио-видео дивизията нa Samsung България...
цялата статия: Извитият UHD телевизор на Samsung вече е в България | TechNews.bg
Само дето Христофор Петков не изброява минусите на този тип телевизори.
- Индивидуален - гледа се само от един човек(максимум двама). Забравете да поканите голяма компания и да гледате примерно мач на него.
- Ограничена дистанция на гледане(3-4 метра). Трябва да спазвате радиуса на кръга , част от чиято окръжност представлява извитият дисплей. Тоест може да го гледате от дистанция ограничена от размера на този радиус или по къса дистанция, но не и по-голяма дистанция тъй като се получава изкривяване на образа в двата края.
- Ограничени зрителни ъгли. Поради извитоста си, при всяко изместване вляво или вдясно от центъра, ще забелязвате (color shifting) промяна в яркоста и наситеноста на цветовете + промяна в контрастта.
Гледах 1-2 такива "криви" телевизора в технотата... въобще не ми допаднаха (явно съм консервативен :) ) - имат куп недостатъци споменати по-горе. С две думи - дори и да са на цена като другите, аз не бих си взел такъв телевизор.
Цитат:
Първоначално публикувано от
lozansho
......Качвам филм със субтитри на преносим хард диск и го пускам на телевизора ,но субтитрите не се показват.
Телевизори | SAMSUNG
[/QUOTE]
Настройката е с бутон TOOLS.
Имената на файла с филма и на този със субтитрите трябва да съвпада.
Цитат:
Pat
Гледах 1-2 такива "криви" телевизора в технотата... въобще не ми допаднаха (явно съм консервативен :) ) - имат куп недостатъци споменати по-горе. С две думи - дори и да са на цена като другите, аз не бих си взел такъв телевизор.
Такъв телевизор се гледа от близо, за да покрие максимална част от зрителното ти поле - да те обгърне. Тогава има ефект..Неслучайно екраните на IMAX кината са извити....
Цитат:
hristoslav2
Такъв телевизор се гледа от близо, за да покрие максимална част от зрителното ти поле - да те обгърне. Тогава има ефект..Неслучайно екраните на IMAX кината са извити....
Е да де, ама моя начин на гледане не е такъв :) затова и на кино не ходя...
Цитат:
bg_inferno
Това са въпросните точки със светещи пиксели-една червена и една зелена се виждат, другите две са зелени и са по бледи и не се виждат на снимката:
Прикачен файл 13487
В момента чакам да ми кажат кога ще го вземат за проверка дали има дефект или не.
Ако не признаят дефекта обаче става лошо :/
Днес ми се обадиха от EMAG и ми казаха, че молбата ми е удовлетворена.
За жалост обаче нямат наличен такъв телевизор и не могат да ми го заменят за нова бройка и предложиха да ми върнат парите.
Като се има предвид, че куриера го взе миналата сряда, не очаквах толкова бърз отговор - до днес са 5 работни дни.
До тук отношението им е абсолютно коректно.