Samsung ТВ проблем с DVB-T антена
Здравейте,
Имам Samsung 46ES6710 и Samsung 40F5500. Купих си DVB-T антена STRONG SRT ANT 30 http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...ONG-SRT-ANT-30
Идеята беш да я ползвам на втория ТВ, докато му пусна друга телевизия и в магазина ми казаха, че ще работи без допълнителния и адаптор за ток, т.е само включвам в ТВ, но не става. Всъщност не става на нито един от 2та телевизора. Тези телевизори поддържат ли изобщо такава опция да захранят антената (5V) или антената е нещо повредена (или в магазинаса ми говорили глупости :) :) ?
В момента, в който я включа в тока-а намира доста тв канали, но е почти невъзможо да се гледа - всичко насича, особено на ХД форматие. А антената уж е от хубавите, а и съм в София. Представям си, ако съм извнън града... Някой ползва ли такава(вътрешна) антена, да не бъркам нещо някъде ? :)
Отговор: Samsung ТВ проблем с DVB-T антена
Телевизорите не поддържат захранване за външна антена(поне аз не знам да има такава функция в менюто), затова ползвай адаптера. Телевизора и адаптера включени в един и същ разклонител или контакт. Смущенията може да идват близка GSM клетка.. Имаш ли пряка видимост към кулата? Пробвай с външна антена, но като начало свържи 2-3 метра коаксиален кабел към антенният вход и сканирай наново.
тази антена ми иде да..... Ако можеш я върни, доплати и вземи
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...PTICUM-GL1000+
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...ARGON-HOME-5.0
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Телевизорите не поддържат захранване за външна антена(поне аз не знам да има такава функция в менюто), затова ползвай адаптера. Телевизора и адаптера включени в един и същ разклонител или контакт. Смущенията може да идват близка GSM клетка.. Имаш ли пряка видимост към кулата? Пробвай с външна антена, но като начало свържи 2-3 метра коаксиален кабел към антенният вход и сканирай наново.
тази антена ми иде да..... Ако можеш я върни, доплати и вземи
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...PTICUM-GL1000+ http://www.technopolis.bg/b2c/detail...ARGON-HOME-5.0
Не искам да пробивам за външна антена и за кабела, така или иначе е само за временен вариант. А иначе ТВ-то и антената ги включвам в различни конткти, но е доста къс кабела и стои близо до панела на ТВ, ако е от значение. Не зная къде е предавателя, аз съм в Манастирски ливади - изотк(виждам кулата на копитото, от там излъчва ли се?). ГСМ клетки със сигурност има наоколо :) Антената всъщност я купих от техномаркет и мога да пробвам да я върна и да взема това - FUNKE MARGON COMBO 5.1 :: Антени :: Антени :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria . Дали обаче ще има смисъл ? И толкова ли е зле положението с ефирната цифрова..?
?
Копитото излъчва,може би сигнала става много силен!Активната антена не работи без захранване.Изхода е обикновена вътрешна антена!
- - - - - - - - - -
Цитат:
doooon
Копитото излъчва,може би сигнала става много силен!Активната антена не работи без захранване.Изхода е обикновена вътрешна антена!
- - - - - - - - - -
Не се бях замислил, че проблемът може да е от много силен сигнал. Утре ще купя една обикновена антена и ще пробвам.
Първо пробвай с парче кабел вместо антена.
На коаксиалния кабел трябва да се махне оплетката на около 25см в края, за да стане нещо като антена.
Пробвах с кабел - намерих само един около 20см тел. Нямам коаксиален. Откри 7 програми , от каналите на БНТ не се открива нищо, но хвана Нюз7, която е ХД и не насича. С активната антена обаче хваща 18 канала и 2 радиа, но не може да се гледа :) Явно наистина е силен сигнала и трябва да си купя някаква читава пасивна антена. Какава антена да взема - по-дълга, по-къса или няма значение ? http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...18A9056218BC#1
Цитат:
doooon
Нещо ново?
Не съм взел нова антена, за да пробвам. Най-обикновена вътрешна, като тези за аналогова тв, би трябвало да свърши работа ?
А пробва ли да местиш настоящата антена - няколко сантиметра встрани/горе/долу могат да дадат съвсем други резултати ?
п.п. Слагаш я изправена на тясната страна нали ?
Ами значи тя е предвидена и за 2те положения. Пробвах и в двете - никаква разлика. Много програми, но ХД-тата засичат яко(и някои други по малко). С телта се гледа по-добре, но не се хваща БНТ/БНТ2/ХД и още някои канали :)
Истината явно е някъде по средата. Парчето коаксиален кабел има усилване 0dB. Активната антена - 15-20, а може и повече. Трябва ти една пасивна, но хубава, ненасочена антена с усилване от 5-6dB. Не бих препоръчал ползване на активна антена в София на никого, за да няма тези ефекти. Когато обсъждахме в темата за DVB-T писах на два пъти за лошо проектираната мрежа с малко на брой силни предаватели. Ефектите са на лице!:029:
Цитат:
Lupus
Истината явно е някъде по средата. Парчето коаксиален кабел има усилване 0dB. Активната антена - 15-20, а може и повече. Трябва ти една пасивна, но хубава, ненасочена антена с усилване от 5-6dB. Не бих препоръчал ползване на активна антена в София на никого, за да няма тези ефекти. Когато обсъждахме в темата за DVB-T писах на два пъти за лошо проектираната мрежа с малко на брой силни предаватели. Ефектите са на лице!:029:
Явно, както в повечето случаи, истината е някъде по средата :) Но на тези пасивни антени никъде нищо не пише за дб или поне на тези, които има масово из магазините. Ще взема някаква за тест, дано не се затрупам с антени :))
Докато изпробаш всички антени , с похарчените средства да си си платил кабелната :BigGrin И накрая ще установиш че за нищо не става цифровата ефирна . Аналоговата макар и със снежинки , се гледаше а при цифрака от 100% качество пада но 0 и .....само ядове .
Отказвай се докато е време , взел си ТВ за хиляди лева а се пънеш за 5 лева на месец .