Отговор: Samsung LCD TV 2015
Не.
Мога да пробвам с приемника на виваком, но първо трябва да си купя HDMI кабел. Ако може да се променят настройките докато се сърфира в интернет или се гледа видеоклип от флашка, пробата ще стане много бързо.
Сигурно съм единствения с този недостатък.
Всички канали ли са кодирани - свържи антенния кабел и сканирай с тунера на тв и виж там как се държи.
Ето заснето с телефон видео. Пуснал съм клип от ютюб 5 часа течаща рекичка с чуруликащи птички. Бях подготвил едни мацки, ама момичетата ли да гледате, телевизора ли... Аз предполагам кое от двете. Така, приемникът е изключен (този от кабелната ни). Светлото петно в центъра на екрана е от светкавицата на смартфона. Вижда се най-добре от 50-тата секунда до към 1:04 какво се случва с картината.
https://www.youtube.com/watch?v=gwLa...ature=youtu.be
Носи го в сервиз. Моля собствениците на модели H6500/H6400 да тестват същото и да пишат.
PIP работи само когато ползваш вградените тунери и с външен източник на сигнал по HDMI.
При мен на 55H6400 се появи тъмно малко петно 1.5 см в диаметър в лявата половина на екрана. При закупуването със сигурност го нямаше, защото пусках тестове. Предната бройка я замених защото имаше светло петно в горната дясна част и като знам какъв зор и разправии беше, направо се чудя какво да правя. Подозирам, че малкото тъмно петно може да е от дефектирал отражател заради прегряване от захранващия блок (намира се точно зад петното). При миналата рекламация ми говореха, че тия петна били нормални за технологията и докато не задействах КЗП не ми го смениха. Затова се чудя какво да правя. При масажиране на петното, като че ли малко променя интензитета си, формата и големината. Вижда се само при светъл фон, примерно сняг, и движение на камерата.
http://s2.postimg.org/5wgbw8z13/flek.jpg
По молба на Христослав
При моят 55 Н6400 не се наблюдава описания проблем. Купуван Октомври от ТМ.
Имам 40Н6500,но при мен го няма това затъмнение в режим стандарт
48H6400, купуван от Зора - не се наблюдава подобен проблем.
Благодаря. Явно проблема е хардуерен - за ремонт в сервиз.
Какъв сервиз бе бате...;) При самсунгите това не е дефект, а ефект. Много функции, народа почна вече да се ошашавя.:BigGrin
andy_forresite, това потъмняване се оправя по следния начин:
Меню/Картина/Разширени настройки/Динамична светлина - изключено
Нищо му няма на телевизорчето, не го пращайте напразно по сервизите.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Jack Krauser Какъв сервиз бе бате...;) При самсунгите това не е дефект, а ефект. Много функции, народа почна вече да се ошашавя.:BigGrin
andy_forresite, това потъмняване се оправя по следния начин:
Меню/Картина/Разширени настройки/Диначична светлина - изключено
ако правилно съм разбрал колегите,проблемът не е че потъмнява екрана при тъмни сцени(то и на моето НЕО потъмнява така и да - това е някакъв Ефект),а че потъмнява и при светли сцени при определен режим,което вече е Дефект.
Цитат:
Kosme И аз ъпдейтнах. Не виждам разлики, но щом е от 2600 на 2602 промяната трябва да е незначителна и маловажна вероятно! :)
При стария софтуер на черен фон се забелязваха нещо като смущения/снежинки понякога. При новата версия са изчистени.
Другата промяна е при овърскана - това, за което стана въпрос на предните страници. При старите версии имаше лек овърскан, дори когато се зададеше режим Screen fit/Побери в екрана. В резултат на което картината понякога изглеждаше леко назъбена и замазана.
При новата версия гледам, че овърскана вече се изключва напълно и отстрани могат да се видят черните ленти. Пикселите съответстват 1:1 и картината е кристална.
Аз тези промени забелязах при новия софтуер.
Цитат:
andy_forresite Ето заснето с телефон видео. Пуснал съм клип от ютюб 5 часа течаща рекичка с чуруликащи птички. Бях подготвил едни мацки, ама момичетата ли да гледате, телевизора ли... Аз предполагам кое от двете. Така, приемникът е изключен (този от кабелната ни). Светлото петно в центъра на екрана е от светкавицата на смартфона. Вижда се най-добре от 50-тата секунда до към 1:04 какво се случва с картината.
https://www.youtube.com/watch?v=gwLaZhBPtE8&feature=youtu.be
Нищо му няма на телевизора ти :)
Меню - Картина - Разширени настройки - Динамична светлина : Изключена
Цитат:
Jack Krauser ... това потъмняване се оправя по следния начин:
Меню/Картина/Разширени настройки/Динамична светлина - изключено
Изключих го. Опитах и пак стана така. Реших, че ефектът е същият все едно намалявам фоновото осветление. То беше на 14 и го увеличих на 15, при което картината грейна изведнъж. Само с една стъпка - от 14 на 15. Вече 5 минути не се е стъмнила картината. Явно е било от това - динамична картина на "изключена".
Чак такова затъмняване не е нормално за "динамичен контраст" - по-скоро е бъг в софтуера - може да пробваш и връщане на заводски настройки .