Отговор: Samsung LCD Телевизори
Здравейте, много моля за съдействие. Имам UE40ES6300 от поне две години и т.к. си пуснах Булсат на телефона Galaxy S3 искам да го изкарвам на екрана на ТВ-то. В телефона имам опцията SCREEN MIRRORING, а на тв-то я няма. Гледах през тубата https://www.youtube.com/watch?v=GUD518XtaGU къде се намира активирането на SCREEN MIRRORING от тв-то, но при мен в менюто на ТВ го няма. Моля да ме информирате, модела ли не поддържа SCREEN MIRRORING и ако да, има ли възможност да се инсталира или да се използва някоя друга опция на телефона за връзка, макар че пробвах почти всичко като вариант. Може да визуализира снимки, клипове и т.н., но дисплея на телефона не мога да изкарам.
----------
Поръчал съм и адаптер с MHL кабел, но точно жиците ми се иска да ги избегна.
Цитат:
Първоначално публикувано от
soon Колеги, някой беше споменал, че плеъра на SAMSUNG 40H6400 можел да плейва видео кодирано в х265.
Някой може ли да коментира, това така ли е и с кой ъпдейт става? Изобщо възможно ли е?
Да, този модел възпроизвежда без проблем x265. И още нещо може. Записва от ТВ-то на флашка. Докато за LG, независимо че имаше в спецификациите x265, това се оказа невярно. Отгоре на всичко иска за запис от ТВ, хард диск. Самсунга е и очевидно по-бърз. Само дето е с активно 3D, но това е въпрос на предпочитание.
Къде по-точно в спецификациите на LG е написано това? Защото явно съм го пропуснал.
Иначе освен Samsung останалите не поддържат H.265. Тествано на Samsung 48H6500, LG 42LB650V, Philips 42PFS7509/12.
Цитат:
ognjano Здравейте, много моля за съдействие. Имам UE40ES6300 от поне две години и т.к. си пуснах Булсат на телефона Galaxy S3 искам да го изкарвам на екрана на ТВ-то. В телефона имам опцията SCREEN MIRRORING, а на тв-то я няма. Гледах през тубата
https://www.youtube.com/watch?v=GUD518XtaGU къде се намира активирането на SCREEN MIRRORING от тв-то, но при мен в менюто на ТВ го няма. Моля да ме информирате, модела ли не поддържа SCREEN MIRRORING и ако да, има ли възможност да се инсталира или да се използва някоя друга опция на телефона за връзка, макар че пробвах почти всичко като вариант. Може да визуализира снимки, клипове и т.н., но дисплея на телефона не мога да изкарам.
----------
Поръчал съм и адаптер с MHL кабел, но точно жиците ми се иска да ги избегна.
Пусни си Булсаткома директно през браузъра на тв-то ... става.
Какви матрици слагат в модела SAMSUNG 40H6400? Обозначение на етикета отзад Version:02 това какъв панел е?
По какъв начин се включва за да работи с телевизора второто SMART дистанционно?
Здравейте! Аз също съм харесал Samsung 40H6400, но имам едно притеснение- посетих Техномаркет, Технополис и Зора в Пловдив, но и на 3 - те места мострите даваха сиви отенъзи във всеки един от ъглите на телевизора. Знаете ли на какво се дължи това? Дали не е дефект на матрицата. Ако може и някакво мнение от тези, които са закупили съответния модел-доволни ли сте и какво не ви харесва и допада и какво сте забелязали като дефект, ако има. БЛАГОДАРЯ предварително :)
От два месеца и аз имам Samsung 48H6400,досега съм доволен от телевизора.Малко със закъснение се присъединявам във форума.
Да помолим
притежателите на Samsung 40H6400
да погледнат отзад на гърба на капака, какво е обозначено на залепения стикер:
Version:01 или Version:02 им е вида на панела в техните телевизори и да коментират
нивото на черното и контрастта при изключена опция на динамичния контраст (Off) и черното ниво (Off).
Черния цвят като цяло плътно-наситен и достатъчен ли е ли е за реална картина с дълбочина?
P.S. Как се активира второто Smart дистанционно за работи с телевизора?
INFO-MENU-MUTE-POWER (за влизане в служ.меню), но как се излиза от него?
Цитат:
soon INFO-MENU-MUTE-POWER (за влизане в служ.меню), но как се излиза от него?
Само с натискането на бутон Power (зеления на дистанционното)
При 40H6400 вариант с Version:02 гледам много рехаво това хвалено черно от толкова много тест-ревюта (средно 0.46 при изключени подобрители) - явно то е валидно за броики с Version:01? Гледам при други модели марки като е постигнат подобер резултат от наличните специализирани сайтове, когато съм проверявал в магазин се вижда, че е вярно. При Самсунг как се постига този резултат от дадените доста калибрационни настройки в нета. Моля коментирайте ситуацията при Вас.
Провери ли в сервизното с какъв панел е тв-ра? Иначе е напълно възможно да варира според версия, бройка, панел. Малко тъпа работа общо взето.
Също интересно е, че в няколко тест-ревюта става дума за пробваните бройки, че са с DIRECT LED подсветка при модела H6400 като цяло и не му трябвало локално затъмнение. Всъщност този който е масов в продажба при нас с какво е? Явно някакъв преднамерен безпорядък се случва при Самсунг? Бяха официално казали за моделите през 2014 на 100% ще бъдат с оригинално произведени тяхни панели на фона на големия скандал във Франция, относно лотарията и джуркането на един модел с до 4 различни матрици. Разбира се яко променящи реалните зададени характеристики на конкретния модел.
Доколкото научих от прочетеното в чужди форуми, само 48" версия е с 100% панел на Самсунг и при всички други е лотария. Поне така се пише, не твърдя, че е 100% достоверно.