Отговор: Samsung LCD Телевизори
@gurcayy моля те коментирай по горните снимки и коментар, как е при теб с оригиналната матрица? Такава ли е ситуацията, каква ти е VERSION:?
За поредна година най-големия производител на телевизори и панели безцеремонно се подиграва със световните си потребители.
Нямам коментар!
Не ми стана ясно дали тези снимки са от твоя телевизор, но ако са, въпреки че гледам от скапан монитор, ми се струва, че черното е доста добро. В момента не съм вкъщи, за да направя снимки на моя, но мисля, че положението е подобно и при мен ( като на снимките ). Иначе и аз съм с Version:2.
Много ясно, че не са от моя. Аз ползвам само Philips, но братовчет ми е в тази дилема на истина и лъжа спрямо слаганите различните панели/матрици в един и същ модел в случая 40H6400 - което и коренно променя реалните стойносто променящи тотално и качеството на картината. До сега ни стана ясно, че: бройките с панел: Version 01 имат до 2-3 пъти по-добър контраст, черно, цветопредаване от тези със сложени Version 02. К'во става Самсунг БРАТ никой не знае? Конктерните снимки са от интернет тест-ревю на HDTVTEST.UK и тяхната бройка дадена от производителя. Сигурно брой-едиствен, а нас кучета ни яли! Моля притежателите на този 40' модел да споделят техните версии и нивото на черното без подобрители за което голямо БЛАГОДАРЯ в името на ИСТИНАТА!
Ще проверя в сервизното меню и ще направя снимки на моя, че не съм много сигурен, за да направим сравнение.
Но си прав, малко е кофти това да играеш тото и да се надяваш да попаднеш на читав панел.
За протокола моят е версия 1
Версията на лепенката или версията в сервизното меню на панела ви интересува да погледна?
Тия панели Самсунг ще си ги менкат още дълго време, както са го правили и в миналото. Булшинството от купувачи не ги интересува или не обръщат внимание на панелите, тук изключвам хора от форума. Така че като минава номера защо да не си слагат евтинджос панелчета. Ако ги удари голям спад в продажбите може и да се промени нещо, но като гледам тая година пак са си ок. :BigGrin Имаше и обвинения към тях за слагането на много евтини материали при изработката като цяло, ама това ще се види в бъдеще време.
Опитах няколко пъти с това като го набирах бързо, но нищо - само черен екран: INFO-MENU-MUTE-POWER как да се влезе?
Това набиране при спрян телевизор или работеш се прави?
Иначе като цяло модела е убиец като баланс на възможности и цена, но ... Ах, панели, матрици, тонколони, монколони!
@blue1: Моля коментирай черно, контраст без подобрители и колко инча е.
@gurcayy: Виж и на двете места за да сравним има ли разминаване м/у лепенка и сервизно меню.
Новите модели на SAMSUNG,дали подържат AC стандарта на безжичната мрежа.
Цитат:
Първоначално публикувано от
soon Опитах няколко пъти с това като го набирах бързо, но нищо - само черен екран: INFO-MENU-MUTE-POWER как да се влезе?
Това набиране при спрян телевизор или работеш се прави?
Иначе като цяло модела е убиец като баланс на възможности и цена, но ... Ах, панели, матрици, тонколони, монколони!
@blue1: Моля коментирай черно, контраст без подобрители и колко инча е.
@gurcayy: Виж и на двете места за да сравним има ли разминаване м/у лепенка и сервизно меню.
40 инча е, аз този модел си го избрах по картината. Бях си пуснал темичка във форума, получих няколко съвета, накрая отидох в магазина и гледах няколко модела в този ценови диапазон и избрах него. За настройката на картината съм се водил от препоръки публикувани по разни форуми в т.ч. и тук. "Подобрителите" на картината са изключени и на някой HD канали е доста реалистична. От всички телевизори които гледах, този имаше най-истинско черно :) Аз съм много доволен от модела - за цената си е просто чуден! 3D само го погледнах и прибрах очилата, от смарт функциите най ме кефи, че мога да си пускам клипове от тубата чрез телефона.
@blue1, благодаря ти за информацията, която започва да затвърждава усещането, че бройки на модела с Version:01 наистина са с SPVA Samsung панели. Кога си го купувал и от къде за да конкретизираме кой внос като партида е? Очаквам отговорите и на другите собственици по въпроса.
Здрвейте,от вчера ползвам Samsung UE 48H6400,но не мога да направя настройки на картината така,че да ми хареса.Какви корекции бихте ми препоръчали???
С коя Version:? панел е бройката (виж отзад на стикера залепен на гърба на ТВ) и пиши. Ако си с:01 ето едни настройки:
Samsung UN55H6400 Picture Settings Calibrations (UN50H6400, UN48H6400, UN60H6400, UN65H6400)
Цитат:
Първоначално публикувано от
soon @blue1, благодаря ти за информацията, която започва да затвърждава усещането, че бройки на модела с Version:01 наистина са с SPVA Samsung панели. Кога си го купувал и от къде за да конкретизираме кой внос като партида е? Очаквам отговорите и на другите собственици по въпроса.
Купих го в началото на януари от "Техномаркет" в Пловдив (магазина на Пазарджишко шосе), освен мострата явно имаха няколко бройки защото след мен още един човек избра същият модел с изричното условие да не е мострата и консултанта каза, че имат запечатани.
П.П. Аз ползвах същият линк за настройка на картината, но някои параметри ги промених според моите виждания.