Отговор: Samsung телевизори 2015 / презентация и FAQ на първа страница
Благодаря колеги за побутването в правилната посока! UE55H6400 вече гордо стои срещу мен! Изборът е абсолютно правилен! Сега ако някой помогне и с подходящи настройки за по-бързо! Христослав някъде беше постнал, но не го намирам сега. Извинявам се и за разводняването на темата.
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1 В менюто за аудио нямаше ли опция как да работи буксата - като изход за слушалки или като изход от предусилвателя ?
Благодаря ти Светльо.Те са два жака -единия за слушалки,а другия аудио изход.Както каза и със настройките в менюто не излиза звук от аудио изхода.Сигурно нещо е прецакано.Ще го прежаля,друг начин няма.
Колеги,
55h6400 с VA или IPS матрица е?
Или само 40 инчовия е с VA панел?
Цитат:
israeliBG Колеги,
55h6400 с VA или IPS матрица е?
Или само 40 инчовия е с VA панел?
VA, IPS/PLS/ ползват в мониторите си и мобилни устройства.
Цитат:
popov Благодаря ти Светльо.Те са два жака -единия за слушалки,а другия аудио изход.Както каза и със настройките в менюто не излиза звук от аудио изхода.Сигурно нещо е прецакано.Ще го прежаля,друг начин няма.
Два жака са, но само единият е за звук. Другият е за IR кабела. По принцип има само два аудио изхода - 3.5 mm аналогов жак и цифров Toslink оптичен.
Звук от слушалките излиза нормален, без да съм настройвал нищо. Какво е домашното кино?
сони dav-dz231.От изхода за слушалки трябва да увеличавам почти докрай за да се чува нещо.
Samsung телевизори 2015 / презентация и FAQ на първа страница
Домашното кино какви аудио входове има?
PS: видях, че домашното кино има само чинчове за вход. Та да дам и моите 2 стотинки, че скоро се занимавах с това, но моето домашно кино има и дигитален коаксиален вход.
През скарта трябва да ти се връща сигнал към киното. Закачаш скарт кабел и трябва да го включиш на TV. Обаче връща само от телевизията. Ако пускаш филми с мултимедийния плеър на телевизора, няма сигнал през скарта.
За филми, ще трябва да си купиш някакъв Digital audio converter от братята китайци. Има много по Deal extreme, Aliexpress и т.н. Предполагам и у нас ще се намерят, но не знам на каква цена. Избираш конвертор от Digital optical (Toslink) към Analog audio. Обаче губиш съраунда на филмите. Също така не знам и качеството на конвертиране как е.
Това виждам като варианти. През жака на слушалките си е мъка.
Цитат:
stennly Благодаря колеги за побутването в правилната посока! UE55H6400 вече гордо стои срещу мен! Изборът е абсолютно правилен! Сега ако някой помогне и с подходящи настройки за по-бързо! Христослав някъде беше постнал, но не го намирам сега. Извинявам се и за разводняването на темата.
Заповядай колега:
Samsung UN55H6400 Picture Settings Calibrations (UN50H6400, UN48H6400, UN60H6400, UN65H6400)
киното има hdmi който е към телевизора ,скарт,аудио вход -жак,и една тъпотия на сони димим порт.Основното за което ми трябва е за звука от плеяра на телевизора.Ако е за телевизия звука го вадя от сет топ бокса на виваком
1 Прикачен файл(ове)
Днес си поръчах 55H6400. След прочетеното тук, разбирам че има различни ревизии на панелите.
Успях да заснема етикета на телевизора, който поръчах и там пише, че е версия: 03.
Не виждам да сте коментирали ver: 03, затова имам дилема с какъв панел ще е поръчаната от мен бройка. В магазина
нямаше как да ровим из сервизното меню. Ще се радвам, ако има собственици на 55H6400, да споделят какво е обозначено при тях.
Прикачен файл 16838
Цитат:
popov киното има hdmi който е към телевизора ,скарт,аудио вход -жак,и една тъпотия на сони димим порт.Основното за което ми трябва е за звука от плеяра на телевизора.Ако е за телевизия звука го вадя от сет топ бокса на виваком
Предполагам, че hdmi си го закачил на ARC порта на телевизора. И той ли връща звук само от телевизията, а не от плеъра?
"Киното" е дърт модел DVD , като HDMI порта му е само изход , а така като гледам само тая 3.5 букса отпред е аналогов вход ... В Сони-то няма ли някакви настройки за тоя аудио вход ? Най-добре е май да мислиш за "ъпгрейд" - по-нов модел ресивър/дом. кино с HDMI(АRC) вход .
Samsung телевизори 2015 / презентация и FAQ на първа страница
Това Сони много орязано. Моето кино е още по-дърто (няма HDMI), но има аналогов аудио вход на чинчове и дигитален аудио вход . Телевизорът има ли 3,5 мм Audio out, защото не намирам снимки в нета. Ако има, май това е единствения вариант за връзка към Audio in на лицевия панел на Сонито.
Edit: Видях, че телевизора няма 3,5 mm Audio out. Остава варианта с Digital to analog audio converter за 10-на долара от китайците. С оптичен кабел от телевизора към конвертора, а от него с кабел 2 чинча - 3,5 мм стерео жак към лицевия вход на киното.
Препоръчвам преди купуването на конвертора, да се пробва лицевия вход на киното с телефон или някакъв Mp3 плеър.
Цитат:
Kosme
Много благодаря.
- - - - - - - - - -
Цитат:
israeliBG Днес си поръчах 55H6400. След прочетеното тук, разбирам че има различни ревизии на панелите.
Успях да заснема етикета на телевизора, който поръчах и там пише, че е версия: 03.
Не виждам да сте коментирали ver: 03, затова имам дилема с какъв панел ще е поръчаната от мен бройка. В магазина
нямаше как да ровим из сервизното меню. Ще се радвам, ако има собственици на 55H6400, да споделят какво е обозначено при тях.
Прикачен файл 16838
И при мен е версия 3, става въпрос за 55H6400