Отговор: Samsung Телевизори 2015
@israeliBG, при теб наблюдава ли се този ефект (DSE, Banding) при гледане на футбол или при зелена и жълта заливка. Започва да ме дразни все повече, уж настройки, режим футбол, игра с 10pt white balance - всичко е умряла работа. Като знам, че е там и все го намирам. Дали, с някой ъпдейт няма да го фикснат това недоразумение, или клиентите ще започнат да намаляват пропорционално на качеството?
Този "мръсен ефект" е констатиран отдавна и самите производители си го знаят. Както и за всички други "ефекти на DJ", но кучетата си лаят, а керванът си върви...
P.S. Няма да се оправи с ъпдейт...хардуерен е проблема и пак си е до бройка:)
Довечера ще видя и тествам. Дори не знам за какъв точно мръсен ефект говорите. В магазина оглеждах добре матрицата, за мъртви пиксели и равномерна подсветка.
btw, до избрания от мен модел, бе поставена 55 инчова мостра на H6410, който би трябвало да е с панел на Samsung. Като картина предаваха идентично с 55H6400, но
върху панела на H6410 имаше квадрат от 4 пиксела, които на черен фон, светеха в бяло.
Попитах продавач-консуланта как може да продават подобен телевизор и защо не го изпратят към производителя за смяна на панлена, а та той ми вика:
- Съвсем нормално е от няколко хиляди пиксела, да има 4-5 изгорели/заседнали :confused:
Явно масаж ще да пада , или с малко веро и гъбичка :) На 40 инчовия такова нещо няма. На 48 също, а в магазина не се забелязва нищо. Направо трагедия. В къщи на втория ден го забелязах - не е отчайващо и на нормален канал (не спортен) само в определени моменти за секунда, две го забелязвам, но защото го знам. Иначе картината е прилична, да не кажа добра. Снощи едно 1080p изгледах и ми мина яда - имам чувството, че през плеяра този ефект го няма, но там някак цветово е по напудрено и този ефект вероятно отива на заден план. Все се надявах да го фикснат това нещо. Да мине гаранцията и ще разхлабваме болтове, поне ефект ще има ли?
@israeliBG ефекта се изразява в това, че при зелена или жълта заливка или гледане на футбол, при кадър от далече на терена и движение в хоризонтална посока, се виждат вертикали ивици, все едно екрана е мръсен. Ивиците може да не са през цяло, а по скоро като петна, но вертикално насочени. това е.
Да за този. На зелено още по-добре се вижда. Наистина жалко за Самсунг
Масажът и верото за какво са?:) По-леко със интервенциите, че после гаранцията не важи:) По-добре пробвай направо в оторизиран сервиз, ако е много зле и дразнещо.
Четох някъде, че някой беше разхлабил
болтовете и масажирал петната и те изчезнали, та си рекох и с миене може да стане. Разбира се в рамките на шегата. Не мисля да се намесвам хардуерно. Не че ще навредя, но бяга гаранцията .
[emoji6]
Хм, чел си за кървенето на подсветката. Наистина помага разхлабването на болтовете. Натискът на рамката върху панела, също оказва влияние.
А, масажът в известен случай също може да помогне, но трябва да се внимава колко се натиска.
Не препоръчвам да се правят тези неща...!
Да, така беше. За това се отнасяше масажа, жалко че при мен няма да помогне.
Такива бройки НЕ СЕ ЛЕКУВАТ, а ВРЪЩАТ на търговеца от магазина, а той ВРЪЩА на ПРОИЗВОДИТЕЛЯ!
Не се заблуждавайте и опитвайте да поправите това, което сам създателят не му е пукало като го е правил!!!!!!!!!!
Направих няколко теста при мен, но не открих (DSE, Banding) ефект. Или поне аз не успях да забележа. Има ли видео на което ясно се вижда, за да го дръпна и тествам?
По-добре не го търси ,че като го видиш (неминуемо) , погледа ти все ще е там . Ефектът (дефект) е нелечим - връщаш , тестваш - вземаш друг ... и се надяваш да не го видиш ...;)
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1 Ефектът (дефект) е нелечим - връщаш , тестваш - вземаш друг ... и се надяваш да не го видиш ...;)
Връщаш и вземаш с друг ефект:BigGrin
Един приятел си взе UE-48H8000 (нов, неразпечатан) преди месец. Имаше clouding, както и DSE (вертикални линии). На него естествено не му пука и не го върна.
Аз лично останах много разочарован от самсунг, че и те са тръгнали по пътя на останалите с пробутването на дефектни панели :(