5 Прикачен файл(ове)
Отговор: Samsung Телевизори 2015
Клавиатури за телевизори Samsung свързани към интернет.
Клавиатурите са свързани към телевизора по Bluetooth канал, безжични.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=18452&stc=1
Клавиатура VG-KBD1000 работи с телевизори Samsung 2012 година и последващи серии, тоест серии E, F, H, J. С телевизори 2012-2013 година е съвместима, но не със всички модели.
2012: LED ES6100 и нагоре
2013: LED F6400 и нагоре
Wireless Keyboard - VG-KBD1000 | Samsung Australia
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=18451&stc=1
Модел VG-KBD2000 се явява модификация на предишната версия, работи с модели телевизори започвайки с F6400. Съвместима с модели телевизори започвайки с 2013 година.
Samsung VG-KBD2000 Smart TV Wireless Bluetooth Keyboard - Samsung UK
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=18450&stc=1
Модел VG-KBD2500 има дизайн като на клавиатура KBD-1000, съвместима с телевизори 2015 година серия J
2015: J5500, J6300 и всички серии UHD телевизори
2014: H6400 и нагоре
Smart Wireless Keyboard VG-KBD2500/ZA
На клавиатурата има тъчпад, и клавиши за бърз достъп до основни функции на управление за преглед на телевизора. За страните използващи не латинска азбука има допълнителни буквени обозначения на клавиатурата.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=18453&stc=1
Предназначена да облекчи потребителя по работа свързана с набиране на текст, но по отзиви на потребители, работи само с браузъра и в няколко приложения. Пълноценното и използване като компютърна клавиатура е невъзможно. Тя заменя само стандартното дистанционно и се явява аналог на дистанционното Smart Touch Control, но с добавена клавиатура.
Мненията на потребителите за клавиатурата са интересни. Потребителите от Европейските страни са напълно доволни и повечето отзиви са положителни, но отзивите от страните използващи кирилица са в 80% отрицателни.
Възможно е тази огромна разлика в оценките да се дължи на това, че англоезичната аудитория основно я използва за инсталираните сервизи, за преглед на видео или общуване в мрежата като Skype, Facebook, Twitter, Netflix в този случай клавиатурата се използва основно за набиране на текст, а и приложенията са адаптирани за нея.
Другата аудитория се опитва да я използва за приложения разработени за една страна, а разработчиците не са обърнали внимание на съвместимостта на приложенията и клавиатурата.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=18469&stc=1
Има ли "фирмена" клавиатура от този тип за LG 2015?
На сайта им само Magic remote рекламират и нищо друго. А за цената му не ми се коментира.
Пробвах Rapoo 9080 и Logitech K400 на мои приятели, но не покрива повече от 20-30% от функциите на телевизора.
А да купя подобната на Microsoft и да не ми върши работа е безсмислено.
Над 100лв. за дистанционно - ще ме извинят!
Пристигна ми 58 инчовия самсунг от Емаг, изключително доволен съм от телевизора, за парите си наистина няма алтернатива.
Честито и да му се радваш дълги години! :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoxm Днес гледах в Падуа в един магазин, Самсунг 32j5200 за 259€. Трябва ми за втори телевизор, вече купих 43j5500 за основен. Трябва ли и другият телевизор да е смарт, или може да е обикновен без WiFi? Като гледам цените в България, тук ми излиза значително по евтино.
P.S. Не можах да намеря данни за операционната система?
Tizen OS
Gamme Samsung LED 2015 - line-up - LCD Compare
Някой може ли да помогне с упътване в пдф на 58j5200 и евентуално настройки на цветове и изобщо други че след сони ,и е пълна каша
- - - - - - - - - -
Някой може ли да помогне с упътване в пдф на 58j5200 и евентуално настройки на цветове и изобщо други че след сони ,и е пълна каша
- - - - - - - - - -
@stingray, с какъв панел е този модел 58j5200?
Искам да попитам дали има приложение за андроид, с което да може да използваме телефона си като дистанционно и по скоро ме интересува виртуална безжична клавиатура, за въвеждане на текст?
В момента ползвам смарт дистанционното на моя 55H6400, но е мъка с въвеждането на буквите, въпреки че има лъч с който се показва точка на екрана, според това къде го насочвам.
Ползвай си телефона на 55h6400 Цитат:
israeliBG @stingray, с какъв панел е този модел 58j5200?
Искам да попитам дали има приложение за андроид, с което да може да използваме телефона си като дистанционно и по скоро ме интересува виртуална безжична клавиатура, за въвеждане на текст?
В момента ползвам смарт дистанционното на моя 55H6400, но е мъка с въвеждането на буквите, въпреки че има лъч с който се показва точка на екрана, според това къде го насочвам.
Ако ми кажеш как мога да разбера панела, ще проверя и ще ти кажа...
Цитат:
stingray Пристигна ми 58 инчовия самсунг от Емаг, изключително доволен съм от телевизора, за парите си наистина няма алтернатива.
Wi-fi-то как е? Има ли Bluetooth за свързване на саундбар например?
П.С. Сега видях,той май е без Wifi...
Откакто го купих моя 55Н6500 прехвърлих от втория ми комп една безжична мишка с клавиатура лоджитек кой знае кога купувана и оттогава си работя с тях. За приложението youtube не действат , ама с браузера няма проблеми.
Здравейте!Това ми е първия пост тук и ако сбъркам нещо, моля да ме извините. Искам да попитам за тези клавиатури. Днес ми пристигна Zoweetek 2.4GHz Rii Mini i8 Wireless English Keyboard with Touchpad Teclado Mouse Combo for PC HTPC Smart Android TV Box-in Keyboards from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group тази клавиатура. Но телевизора не е разпознава. работят само джойстиците. Има ли начин да я подкарам пълноценно. Има една ЮСБ бибитка, която като сложа в ЮСБ входа на телевизора нищо не става. Телевизора ми е SAMSUNG 43J5500.