Е какво се оплакваш тогава?
Вземи си едно кинескопче за SD справят се по добре! Ако искаш да се кефиш на хубав телевизор то трябва и хубав сигнал!
Преглед за печат
Колега, каквото и да гледаш, нищо няма да видиш. Първо, защото не познаваш техниката и второ, защото не правиш разлика между различните и класове. Термините, които използваш, също не са ти ясни. Някои колеги ти дадоха жокер, да се върнеш към CRT (ЕЛТ), не им се сърди. Много рядко ъпдейтите променят качеството на картината при високите класове телевизори. Освен това са и рядко. При ниските класове, нещата стоят по-различно. Човек, купуващ си телевизор с мисълта картината му да се подобри от следващия ъпдейт, е глупак.
При самсунгите няма висок и нисък клас, всичко е ширпотреба.
Знаеш ли каква е приликата между наскоро починал любим човек и тъпака?
Абе ти не разбра ли, че съм много по-компетентен от тебе. И не ми казвай какво да правя. Ще правя каквото си искам.
Нека хората да знаят, че ако си вземат самсунг, получават разпъната и отрязана картина с овърскан на SD каналите.
Заради това на SD резолюции през вградения тунер картината изглежда леко замазана.
Каква е, че ми стана интересно? :D
Иначе Самсунг не знам защо са преценили, че SD сигнал не е нужно да се изобразява на пълен екран без overscan. Това важи за DVB/YPbPr/HDMI, та дори и 720p през YPbPr входа отново е само 16:9, няма Screen Fit, което е много кофти, защото си ползвам PS3 с компонентен кабел и си играя с overscan постоянно...
Е защо мислите ,че трябва да се изобразяват без оверскан - само 1080i/p си е нативна резолюция на панелите (при FHD тв) , така че всичко друго подлежи на някаква обработка . То и затова в доста случай , като пуснете СД през HDMI при зададен "точен екран" излизат артефактите обикновено по горния край . Друг е въпроса ако лико са се оляли/презастраховали при оверскана на СД от вградения тунер ... При F серията картината от вградения тунер така и не можах да я харесам - после може да са фикснали с ъпдейти , ама от бройките в магазина всичко беше кофти ...
Как при другите марки почти няма овърскан(имат минимален) и имат ясна картина на SD каналите, само при корейските некъдърници картината е увеличена, отрязана и не могат да изкарат ясна картина? И за какво ми е техния тъп овърскан, като това е отживелица останала от кинескопите. При цифрова телевизия изобщо не е необходим, само разваля качеството.
Първоначално мислех, че проблема е само при h6400. Но след снимките на Emco83 виждам, че във високия клас положението е абсолютно същото.
Със софтуер 2606,2 го бяха оправили и картината беше ясна и хубава както при другите. Със следващите ъпдейти отново го развалиха и го върнаха по стария начин. Значи могат да го оправят този проблем, но по някаква причина не искат.
"Замазаната" картина може да се дължи и на други причини - много често (и по доста ревюта е споменавано) въпреки ,че пише че е изключен ,DNR продължава да работи ... Макар и да е кофти упражнение е добре преди и след ъпдейт да се прави ресет , а при Филипс даже пишат и да се изключва от захранване за няколко минути ...
Не знам какво точно си гледал от F серията и къде. Рядко ми се налага да гледам СД от вградения тунер, но когато се случи, нямам никакви забележки към картината. Нито относто "размера", нито от въображаемо замазване или пикселизиране. Имам пред вид сигнали от ефирната телевизия, на 55F8000. Обработката на сигнала, поне тази, която се коментира в последните постове, не се извършва от тунера. Има настройки, които са важни и които никой от оплакващите се не коментира. Това е мерило за компетентността им. Когато избирах навремето в една голяма верига, много далече от тук, само един модел на Панасоник успя да направи с картината това, което трябва, освен F8000 на Самсунг.
Виж ТУК.
Става въпрос за серия F6 , тогава доста познати си купиха и общо взето не бях доволен от видяното на СД от тунера - при СД сигнали от USB плеъра и външни източници нямаше такива проблеми - проверено многократно тогава - ако има от старата тема може да видиш - писал съм още тогава ... Мисля ,че после го фикснаха с някой от ъпдейтите , н не съм сигурен дали не го осраха пак с последващи ;)
Иначе и DNR прави подобни мизерии , както писах - абсолютно безполезна опция за мен .:Drinks:
Мисля, че процесорите (видеокартата) на F6ххх и F8ххх не са еднакви. Нека някой по-компетентен да потвърди или отрече. DNR при мен е изключен, но са важни и другите настройки на картината. Честотата на опресняване на матриците също е различна. Да изкараш добра картина от SD канал на full HD матрица си е сериозно предизвикателство, с което ниските класове не се справят. Обработката на1080i сигнал не е проблем за нито един съвременен телевизор.
Проблемът беше , както и писах - само на картината от вградения тунер - май бяха спестили от модела на самия тунер или ползваха неправилен софтуер (по-скоро предвиден за друг модел вграждан тунер) ... иначе - да , доста по-различно е оборудвана 8-ма серия естествено - много ми харесваше картината му , ултра клеър панела си е ... "голяма работа" - жалко , че тая година само криви ги плющят от високия клас :thumbdn: