Купих Samsung LED UE40B7000WWXXU втора ръка с проблем, че не работи дистанционното. След като отворих отвътре да запиша пар. номера да поръчам нов ИР модул , за моя изненада двете дистанционни работеха но имаше странен проблем. При включване в мрежата не винаги стартирва. След седмица дистанционното спря да работи отново и проблема с пускане на тв-то от тъч бутоните стана по явен трябва да го вкарам и изкарам от контакта минимум 50 пъти да зацепи червената индикаци и да тръгне. От няколко вече даже и не иска да зацепи само виждам червено премигване при спиране и включване в захранването което ми говори че има напрежение но не достатъчно. Днес телевизора се бе стартирал сам бях го оставил в контакта.
Някой има ли идея дали са кондензатори или нещо друго, купих бушончета но не мисля че е от там също така поръчах тъч бутоните но мисля че не е от това проблема не съм навътре с нещата но ми се струва кондензатор или диод на захранващия блок . Някой може ли да ме насочи какво и как да търся ???
Благодаря предварително