Самсунга ми умря! 40 инча ЛСД говно европейска сглобка...
Самсунг ЛСД 40 инча Д550 модел март 2011г.....стана екрана на решетка....занесох го в сервиза и ми казаха да изчакам 4-5 дни дали ще го върнат от отвъдното. Шансът бил минимален. Тъй като Самсунг ЛСД горели панелите - а не платките.
Направо съм потресен. Предния ЛГ пак така умря....сега Самсунг от висок клас и 40 инча много скъп за 2011г. 1250 лв. сглобка в Чехия ако не бъркам и умря за 4 г......
ако ми звъннат че не може да се оправи мисля да заложа на Финлукс или Нео....омръзна ми от прехвалените отпадъци ЛГ - Панасоник и лайнарниците на Самсунг + новите китайски говна Филипс.
Отговор: Самсунга ми умря! 40 инча ЛСД говно европейска сглобка...
Разбирам, че си ядосан, но телевизора ти не е висок клас, а по-скоро нисък...не че има голямо значение класа, дали ще дефектира:)
Панасоник, що ги "благославяш"?:) Ето ти предложение с 5 г. гаранция - 40CS630.
да живее Самсунга ! взимай от новите им модели
Хммм...Това дето са ти го казали в сервиза , че горели панелите е много общо..... Видеопанела с състои от доста детайли.
1- матрица
2- дифузьор
3- подсветка
4- отражатели
5- корпус
6- ..и в сериите от по-висок клас - T-con борд.
"решетката" за която споменаваш, може да е причинена от проблем в - Main board, T-con, дешифраторите на матрицата....
Моделът 40D550, заедно с 4-та серия е от ниският клас.
Дори прехвалените марки използват подизпълнители при производството на някои серии. Такива са:
- Sharp 2015 - всички серии без 8-ма
- Panasonic 2015 - серии 3, 4, 5
- Sony 2015 - тук имам съмнение за серии 6 и 7
- Philips - 3-та серия
И аз имам един 40Д5500 с проблем от вече година в горния край надлъжно ми прави нещо като черга и постепенно се увеличава ивицита и става все по дебела - в сервиз само по описание ми казаха, че най-вероятно е проблем на едни спойки в горната част на матрицата и понеже греело там и се разпоявали и нямало оправяне...
При теб проблема във връзката на матрицата с дешифраторите. Там корозират пътечките на платката и така се губи контакт с лентовият кабел.
@Daxy, проблема не е в Самсунг или в която и друга марка! Проблема е в общата неофициална договорка на производителите преди 5-6 години от всички заедно на база заложено хардуерно/софтуерно остаряване и дефектиране след срока на гаранцията. Имам поне дузина приятели, които не ми вярваха на това и телевизорите им спряха да работят като наговорени (става дума за 4 различни марки) 1 до 3 седмици след гаранцията. В момента има много добри евтини 40', така че това е нашата планета. Успех!!!
Старият ми Самсунг 40ES6100 си прецака матрицата няколко дена преди изтичане на гаранцията ...така, че и аз до някъде съм склонен да вярвам в това.
Събираш 5 години пари. Гладуваш - вземаш на лизинг прехвален отпадък Самсунг и след 4 г. умира и няма оправяне. Е това е то съвременна техника.
Ако успея да взема от промоцията Филипс ПУС 40 инча 4К 3Д за 869 лв. смятам натам да отида и вече нямам очаквания че ще издържи повече от три години и половина.
А ултра тъпизма да не могат да ремонтират съвременен лсд телевизор от над 1200 лв. е уникална.
А съм се замислял за 50-55 инча за 2500-3000 лв....никога сега няма да взема такъв....трябва да съм луд да дам 3 бона за съвременен отпадък който не може да издъри 4 шибани години!
Еми аз си взех проектор - поне прави голяма картина... А тв-тата бля-бля новините и туй онуй дето не му трябва екран голям...
плазмичката ми Панасоник гони 10г .. да чукна на дърво ,картината е като на нов не виждам разлика ама похарчва точец тая машинка ..
Мечо Пух казва:
- Колкото по-малко пари за телевизор, толкова по-малко ядове!!!
Щастливци!
Моя 55DT50 умря точно 4 дена след гаранцията преди 4 месеца.Сега имам друг от една от прИмоциите.
Бре , някои от моите гонят сигурно 10 год. и са "служебни" , т.е. бачкат по поне 10 часа дневно и още не са предали богу дух - значи можело и повече ... ама не се оплаквам де .;)
По-принцип от доста време вземам всичко с 5 год. гаранция ако е възможно .:Drinks: