Отговор: Samsung телевизори 2016
Нали закупена бройка може да се върне до 3 тия ден?Смятам да си го оставя и да му лепна там тиксо.При мен е доста по малко отворен а и не се знае другия какъв ще е.Като го взимах първия който ми изкараха имаше проблем с екрана а на този поне картината е ок .И все пак само капака е леко отворен и мисля че няма да е проблем или греша?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Dominator
Естествено, че има връщай го! Това си е за рекламация!
Като цяло на телевизора му няма нищо.. Просто слабо лепило.
Цитат:
Първоначално публикувано от
sasho1bs
След като изгледах това видео
https://www.youtube.com/watch?v=hrrlQVcW2Zc установих че и моя е леко отворен от дясно:( Бях потресен и съм много ядосан.Вече съм на 5 ти ден от както го купих и няма връщане назад.Много съм разочарован и дано не попречи на картината или не се отваря повече .
Моят KS7002 също е отворен леко от ляво. Като гледам видеото след ремонта също се отваря. За сега няма да го връщам по гаранцията, да се надяваме да не пречи на работата на телевизора.
Ясно е отдавна на къде вървят нещата...........
Този модел със квантови точки ли е?Какви са минусите и плюсовете на тази технология?
Квантовите точки преобразуват синята светлина от светодиодите в бяла такава. Това води до по-чисти цветове, а от там и до по-правилно цветопредаване, цветово пространство и по лесна настройка баланса на бялото
Според инженерите на Панасоник, квантовите точки имат ограничена продължителност на живот и с течение на времето спада тяхната ефективност. Особено при продължителна работа в HDR режим...
Paзглoбявaнe видеопанела нa 65ЈЅ9500
Ha видeoтo мoжe дa видитe чacт oт cтpyĸтypaтa нa видeoпaнeлa
- мaтpицaтa,
- cвeтopaзceйвaщият мaтoв филтъp
- пoляpизиpaщият филтъp(пpoпycĸa caмo oпpeдeлeн ceгмeнт oт cвeтлинният пoтoĸ)
- филтъpът c ĸвaнтoвитe тoчĸи(жълтият)
- бaзoвият paзceйвaщ филтъp(дифyзьopът)тoй e и нaй-дeбeлият oт вcичĸи
- Dіrесt lеd пoдcвeтĸaта
https://www.youtube.com/watch?v=nnQmP5seuHE
Колеги те квантовите точки май са тръгнали да си ходят и почнали да разглабят панела:)
Колеги сега погледнах и моя Samsung UE-49KS7002 :scared: ужас и при мен от горе в дясно но не в ъгъла се е отворил но съвсем малко,при покупката го нямаше това аз съм го оглеждал от всякъде,изглежда при продължителна работа на тв се нагрява и от там се получава ужас.Дано не падне панела отзад след 2 години;) ,не е болка за умиране но все пак....
Tая работа с отварящия се капак явно е особеност на 7-ма серия.При 8-ма серия това го няма,като дефект.Ей са го гледах моя и капака му си е здраво захванат,въпреки че техниците го сваляха и слагаха при смяната на панела
Как мога да активирам HDR режима?Или той сам се активира ако тв то засече такъв сигнал?
Като засече такова видео, HDR режимът сам се активира. Аз си свалих сампъл от тук Demo UHD-3D - Ultra-HD / 4K / HDR / 3D. Трябва да го пуснеш от хард диск или флашка през USB.
Свалих видео от там и тв то изписа че вече е на HDR режим.Докато на рекламата си рекламираха по доброто черно аз дори през деня забелязах белите петна отдолу.При превключването на този режим телевизора си беше увеличил настройките за картина на макс.При този режим така ли трябва да са?Кой са най добрите настройки на картината за този тв?Задал съм уж да са еднакви за всички източници но на този клип не беше така.
Samsung имат проблем с детекването на HDR сигнала. В 9 от 10 случая показват лошо цветопредаване, и само 2 с нормална картина
Test Samsung UE55KS7500 : un TV certifié UHD Premium | HDfever
https://translate.google.bg/translat...%2F&edit-text=
Цитат:
Така да се каже, обикновено в телевизор Samsung, трябва да зададете цветовото пространство на Auto, така той минава Rec.601 с SD съдържание в Rec.709 с HD съдържание (блу-рей 1080p Freeview HD) и Rec.2020 с UHD Блу-рей. Освен, че по-голямата част от времето телевизора показва цветно пространство, което няма нищо общо с Rec.2020. Телевизорът показва един вид гама, която покрива само 75% от DCI като той е в състояние да покрие най-малко 95%, но най-лошото е, че цветовете са фалшиви, с бандинг във всички посоки, невъзможно да се калибрира, или дори да се измери.
Уж го хвалехте че бил добре а тя каква стана :( Бихте ли ми предложили сайт от който да мога да му направя възможно най добра картината?
Тв си е много добър модел - това са грешки на софтуера, които (надяваме се) трябва да бъдат отстранени ... е, двойно залепващо тиксо като конструктивен елемент в топ модел едва ли някой е очаквал:029: