Отговор: Samsung телевизори 2017
Благодаря за отговорите, значи ще трябва да се свикне. Хубавото е, че не е толкова осезаемо като от видеото, което ви пратих, а доста по-рядко и по-кратко.
Светльо с твоите настройки се получава трептене, когато гледам Японката и леко размазване на самата й риза. При 10 и на двете настройки върви плавно. Не ми е приятно, че трябва да го настроя на макс, за да върви идеално, както на теб.. Но поне върви идеално.. За сега :)
То за спорт и бързи кадри може, ама за филми ще имаш осезаем ефект на сапунена опера и филмите ще изглеждат леко неестествено...
Ако гледаш от външен СТБ просто го настрой да подава 1080р или 720р - с 1080i почти всички не се справят идеално.
п.п. Аз на тая японка не и обръщам сериозно внимание - при 95% от случаите не е необходимо да се слагат 10/10 ... , а и все пак моя е с 200хц панел (40B750) :)
Значи от 1080i преминах на 720p тъй като нямам 1080p. За сега гледам около 20 минути футбол и не съм засякъл насичането от преди. Спрял съм и Ауто Моушъна, трептенето на топката докато лети го няма както преди, когато ми беше изключен.
Ако някой друг има моите проблеми отгоре, може да ги реши по начина, който е описал Светльо.
И благодаря на Светльо още веднъж. Доволен съм вече
Това преминаване влияе ли на качеството на картината освен, че няма насичане?
Не мога да преценя, мисля, че влияе но не съм сигурен дали не су втълпявам. Сменям го периодично, за да открия разлика но ми е трудно. Който има такъв проблем, да го оправя по горепосочения начин, без да се притеснява!
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
Те корейците хептен се оляха - 50 модела , на които разликите са само в дизайна и цветовете на рамките ... и цените . А тия от Самсунг хептен изтрещяха с цените на Q серията , дето повечето модели са по-слаби от миналогодишната KS серия ... ама на двойни цени
http://www.sherv.net/cm/emoticons/ha...y-emoticon.gif
Пример с серия MU61
UE55MU6199:
UE55MU6192: ,DVB-T2/C/S2
UE55MU6179: ,DVB-T2/C/S2
UE55MU6175: One Remote(TM1750A), Bluetooth, Speech Recognition, DVB-T2/C/S2
UE55MU6172:
UE55MU6125: Standard remote(TM1240A), DVB-T2/C
UE55MU6105: One Remote(TM1750A), Bluetooth, DVB-T2,C
UE55MU6102: One Remote(TM1750A), DVB-T2,C
UE55MU6100: One Remote(TM1750A), DVB-T,C(T2 Ready)
Маркетолозите решават, на кой пазар, кои от тях ще се продават.
Как да проверим за наработените часове
SVC - SVC info - Panel Display Time.
https://www.youtube.com/watch?v=adTEYeRV6W8
Мисля, че цялата серия MU61 е със смарт дистанционното - моят дето е най-ниска номерация (6102) също. При нас за сега са само две разновидности -6102 и 6172, а нищо чудно по някое време да се появи и 6192, както миналогодишните при румънците.:Drinks:
Цитат:
johnterry7
Не, това с размазването на картината го нямам.
Моят проблем е предимно на футбол и то към Диема спорт и БГ първенството. В другите мачове става много по-рядко.
Все еддно много бързо паузирам картимата и я пускам, мисля, че термина е Микро Шутър.
https://youtu.be/gTYjAQo8zVs
Искаш да кажеш micro stuttering.
От Опции изключи Филмов режим и насичането би трябвало да се оправи.
Цитат:
Jack Krauser
Искаш да кажеш micro stuttering.
От Опции изключи Филмов режим и насичането би трябвало да се оправи.
Не. Няма да се оправи. Това не се оправя с нищо.
Изпратено от моят SM-G950F с помощта на Tapatalk
Цитат:
brabusbg
Не. Няма да се оправи. Това не се оправя с нищо.
В повечето случаи при изключване на "режим филм" (не "филм/movie" опциите на картината)вече или не се забелязва или е доста по-рядко - ако е от външен източни смени подаваният сигнал на 1080р или 720р .
По рядко може и да стане, но да спре да го прави... НЕ.
Този режим винаги ми е бил изкл. Нещата се оправиха както написа Светльо, вече проблема не се забешязва.
Ако сте със СТБ минете на 720p няма нарушение в картината!
При мен режим филм е включен, от STB-то на Мтел съм задал сигнала да е 720p и нямам абсолютно никакви накъсвания (каквито имах при 1080i).
И аз съм със СТБ на Мтел. Значи ставаме двама, които са си решили проблема по този начин, дано повече хора с подобен проблем видят коментарите!