Отговор: Мнение за БЪРЗ избор на ТВ
Едва днес го извадих от кашона и го включих (разбира се след теста в магазина). Понеже го занесох направо в новият ни дом, а там все още нямам ТВ сигнал го пуснах само с рекламният клип в него. Опитах се да намеря някоя ефирна програма, но само с кабел вместо антена не се получи. Ще му сложа една флаш памет с филм за да поработи няколко часа за тестове. Дистанционното изглежда като смарт, не си играх много с него, но ми направи впечатление, че работи без пряка видимост със One Connect Box. Проблема с този box е, че ако се остави под телевизора всички кабели включени към него ще са видими и напълно обезсмисля труда ми да ги изведа на стената зад телевизора (ще бъде закачен на стена)! Ще се опитам да и намеря добро място на стойката отзад, като оставя разстояние за охлаждане и лесен достъп до него. Направи ми впечатление също, че изводите за сателитна и кабелна телевизия след малко работа затоплят и това ми се стори странно?! Ако някой има подобен модел със One Connect Box моля да сподели дали е нормално това?
Целият One Connect Box грее..след ден работа може да си печеш яйца върху него :)
За кабелите - скрии ги с кабелен канал в стената.
Така и не намерих от къде да изтегля знаменитият тест “Японка на въже”. Във форума има линк, който не е актуален. Моля ако някой има такъв да го постне.
Не мога да го изтегля от този линк, иска изпращане на СМС, но дори и с такъв не излиза България, а само руски републики :)
транZит
Може да използваш и някой от каналите, на които има постоянен скрол отдолу, от дясно на ляво (блумбърг ТВ, и т.н.). Поне аз това ползвах.
Прави ми впечатление, че понякога замазва на някой текстове вървящи отдолу на горе, но то е рядко не на всички телевизии.
Най-замазваше с автоматични настройки.
Това е грешно по много причини, като най-елементарната е, че тия надписи в болшинството от случаите си вървят с накъсване и проблемни като първоизточник - сиреч калпаво си ги пускат телевизиите. Погледай ги малко и на някой CRT телевизор и ще видиш колко са "в час" .
Цитат:
Първоначално публикувано от
dss
Не мога да го изтегля от този линк, иска изпращане на СМС, но дори и с такъв не излиза България, а само руски републики :)
Пусни го през YouTube приложението на телевизора или през браузъра
https://www.youtube.com/watch?v=0FCziTSZ-Lg
https://www.youtube.com/watch?v=0FCziTSZ-Lg
Честита придобивка . Интересува ме Самсунга с колко тунера е , и може ли да се гледат едновременно 2 програми ?
Зависи от модела, този, който взех аз е с два тунера. Може да се гледат два канала, но мисля, че трябва да не са кодирани и двата (ако си с СА модул). Все още не съм си прехвърлил кабелната телевизия на новият адрес (където е Самсунга) и не съм изпробвал този вариант. За сега съм го пуснал само на ефирна телевизия (с един висящ кабел :) ) и се справя добре. В този вариант вървят два канала едновременно без проблем - звук само от единия ;)
Благодаря за отговора . Беше полезен .
Обикновено намали размазването - 10 и намели трептенето - 3 (5) в настройките за motion plus на "потребителски" вършат добра работа, но и не се и знае колко добре е качен и върви клипа.
Първо виж клипа от youtube с какво качество върви? Може да е избрано на auto и да го пуска с ниска резолюция. Аз също го пуснах от тубата и не върви добре. По добре си изтегли някой от рекламните клипове на Самсунг или на Сони. На някой от тях има повече движение и супер качество.
- - - - - - - - - -
Изтегли този вариант на Японката в AVI формат:
https://DSdrive.net:5001/sharing/Ue0pV28AX
или MKV формат:
https://DSdrive.net:5001/sharing/3vZaepfw6