Отговор: Мнение за БЪРЗ избор на ТВ
Здравейте
Извинявам се предварително че използвам чужда тема , но моят въпрос е същия
Предстои ми покупка на ТВ и този път исках да се консултирам с някой преди да купя нещо което в последствие да не ми хареса
Та въпроса ми е относно" samsung qe65q7f " + и - ако това не е добър вариант моля предложете нещо в същия ценови диапазон , същите инчове и да не е с извит екран
Благодаря за насочващите ревюта ..... струва ми се че ще трябва да погледна по обстойно LG OLED65C7V и да влизам в тежки преговори с жената че ще се отклоня много от бюджета
Рязък скок на бюджета :)
Не знам къде ще го ползваш, но OLED не е много подходящ за ярко осветено помещение...добре е да има щори, пердета..
Може би
SONY KD-65XE9305
PANASONIC TX-65DX900E
Рязък скок и рязко жената се развика :taz но при това което прочетох от ревютата ми се струва че ще направя компромис , а на тази цена и компромис ми се струва нелогично
Колкото до помещението ... доста осветено е и прозорците са срещу ТВ .... но пък има завеси когато се гледа ТВ ще се дърпат
Жената не ме разбира но то и аз май не се разбирам вече ... при условие че в едната стая ще поставям проектор за да гледаме филмите на него се натискам и за хубав телевизор в другата стая за да гледаме ТВ сериали и тук таме някои филм
Чакай да погледна моделите които си ми препоръчал :)
Да видях моделите , дори с жената ходихме днес да ги погледнем в магазина .... разбира се 55 инчовите но разликата с 65-ците е само размера .... ей като се хвана с тоя Самсунг та Самсунг
Прилепвал по плътно за стената, а за нея това е много важно
Преди 3 години взех едно LG UHD 3D 65UC970V и честно да ти кажа не съм доволен от него ( цветове,контраст и като цяло картината някак си няма топлина ) а и самия извит дизайн и дебелината на този ТВ не ми харесват и сега искам да го сменя ... и понеже го взех без да я питам нестига че на мен не ми харесва ами и тя ми пили на главата .... та съм и обещал за следващия да я питам
Така че приятелю ... семейния съвет се събра и жената реши да е Samsung qe65q7f :mad: нея не я интерисуват ревюта и критици .... днес погледна картините на различните модели каза че всички и харесват но дизайна на Самсунг и е най добре
:)
Жените винаги избират заради дизайна...(тя чете ли това?)
Правилно описваш картината на LG 65UC970V(опитай да го продадеш).
Това е така заради използваната IPS матрица, която се слави с нисък контраст - max 900:1(независимо че го изписват като 1400:1). Като последствие, на фона на сивеещото черно, цветовете изглеждат избелели, а картината няма дълбочина(триизмерност) - плоска.
IPS матрицата, при гасене на пиксела, течните кристали не-могат да застанат достатъчно плътно до електродите и от там става утечка на светлина(лек пропуск) от подсветката и черното сивее.
Колкото по-дълбоко е черното, и по-добро изобразяването на нюансите в тъмните и светлите сцени, толкова по-детайлна и "дълбока" е картината.
Oled е добър в това отношение. Да беше и предложил LG W7
нали иска плътно до стената
https://www.youtube.com/watch?v=rA4RU_g2g10
Аз и за това реших да се допитам до знаещите да не направя отново някоя грешка , тъй като съм му намерил пазар на телевизора.
А дали Samsung qe65q7f е грешка ? Да спрямо LG 65UC970V ще е доста по добро решение и веднага ще намеря разлика
Днес и аз се загледах в картините на тези ТВ ,при този сигнал който им подават наистина разликите почети са недоловими , друг е въпроса когато му пусна сигнал от Булсатком какви ще са случи ..... в магазина ме убеждаваха че нямали други източници на сигнал
Ехаааа LG W7 OLED това ще го хареса , само да намери парите и да го взема :BigGrin
От моя субективна гледна точка, Q е стъпка назад спрямо миналогодишните KS модели - по моите си критерии. :)
Дадох ти ревюта на модела(2-рият пост) - прочети ги.
Може да тестваш на място в магазина, като запишеш на флашка видео с различни резолюции.
Някои програми при Булсатком са орязани до резолюция 1440х1080 заради битрейта. Надявам се, че след година на новият сателит това ще бъде поправено.
Прочетох ревютата веднага щом ми ги прати (с преводача разбира се :o ) затова и погледнах LG и SONY-то
От 2 дни гледам в youtube сравнения ..... там пък каква каша ми стана в главата и открих толкова неща които ми харесват в Samsung qe65q7f но също така и в LG OLED65C7V .В крайна сметка мисля че цената която е с 1600лв по висока при LG не е оправдана с по качествено изображение . Относно SONY-то имам някаква неприязън към тази марка .... за нея съм си изградил убеждение че плаштам повече заради самата марка а не получавам много . Въпреки това SONY KD-65XE9305 е възможен вариянт и доло горе в подходящия ценови диапазон
Така де това са мои разсеждения ...... предполагам с твоите познания за този вид техника ти изглеждат смехотворни
Как се справят със съвместимоста с HDR двата модела SONY KD-65XE9305 и Samsung qe65q7f .... тъй като виждам че проекторите малко трудно се справят и логично си зададох въпроса а ТВ как се справят
В крайна сметка телевизора е взет и е Samsung qe65q7f , спрямо стария LG UHD 3D 65UC970V разликата е драстична .... много по добра видимост при осветена стая , при затъмнена ... много по добро черно , много по дълбоки и топли цветове ... въбще коренна промяна ... Доволен съм от покупката още повече че ми дойде на цена с 1000 лв по надолу от цената за която бях се приготвил :BigGrin
Благодаря за всички съвети дадени ми тук .... взел съм ги под внимание , но все пак на тзи цена мисля че телевизора е много добър
Здравейте,
Благодаря на всички от този форум, които ми помогнаха да избера първия си телевизор, и най-вече на hristoslav2 за неговото търпение и подробни уточнения. :-)
В крайна сметка днес взех от Технополис в София последен запечатан Samsung UE49KS8002, като колебанието бе основно с Panasonic TX-50EX780E.
Първите впечатления като цяло са положителни, но честно казано очаквах повече - вероятно ще трябва да разгледам по-подробно различните режими за картината и настройките за цветовете.
На светъл фон обаче в горния ляв ъгъл има няколко "мръсни" петна.
Успях да вляза в сервизното меню с целта да проверя дали телевизорът не е бил мостра или връщан от друг клиент. Още в магазина служителите два пъти ме увериха, че уредът е нов и го разпечатаха пред мен, като изглежда беше залепен с единично тиксо. Дистанционното управления и батериите изглеждаха нови, като единствено имаше няколко отпечатъка на екрана от ваденето от кашона. Нямаше видими други следи по стойката или матрицата и рамката около нея - и предпазното фолио си е върху рамката.
Повечето стойности са нули и поради това ми се струва, че телевизорът е нов. Не видях никъде опция за общ брой часове на матрицата.
Можете да видите снимки тук на неравномерността и от сервизното меню:
https://imgur.com/a/UoK5z
Гледам ревюто тук за основа:
Samsung KS9000 Review (UN55KS9000, UN65KS9000, UN75KS9000)
Мисля си, че този дефект няма да се забелязва сериозно при гледане от около 2-2,5 метра, особено при по-динамични сцени и филми - евентуално само при по-светли тонове. Какво мислите Вие?
Според Вас има ли смисъл да се опитам да върна телевизора, имайки предвид, че е последна бройка, и че доплатих застраховка за 5-годишна обща гаранция?
Смятате ли, че телевизорът е нов или е работил вече като мостра или преди да бъде върнат от друг клиент?
Собствениците на този уред като цяло доволни ли са към момента от своя избор?
Благодаря Ви предварително!
Човек, незнам как се вижда на живо, но от това което виждам на снимките то това си е направо производствен дефект.Това не изглежда, като ефект от неравномерна подсветка, а като замърсена при производството матрица.Ти си преценяваш, но аз такъв телевизор не бих гледал никога.