Страница 41 от 81 ПърваПърва ... 31394041424351 ... ПоследноПоследно
Резултати от 601 до 615 от общо 1213
Like Tree236Одобрявам

Samsung телевизори (инфо на първа страница)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #601

    Отговор: Samsung телевизори (инфо на първа страница)

    Samsung TV 2022

    High-end гама: Neo QLED Mini LED SHV/8K телевизори - цел за продажби: 3 милиона бройки
    Премиум серия: QD-OLED и OLED WRGB, с UHD резолюция - цел за продажби 2 милиона копия (500 000 QD Oled екрани и 1,5 милиона Woled екрани
    Висок клас: Neo QLED Mini LED UHD/4K
    Нисък клас: Ultra HD 4K

    Новото за 2022 г. е:
    • 14-битов контролер на подсветката, което означава, че miniLED подсветката може да се управлява на 16 384 стъпки, за разлика от 4 096 стъпки в миналогодишните модели. Трябва да осигури по-добър контрол на нивата на осветеност.
    • Shape Adaptive Light Control, който в комбинация с видеопроцесора анализира картината за форми и линии, за да контролира "формата" на светлината, идваща от зоните на фоновото осветление. Тя трябва да позволява по-фин контрол на осветеността.
    • Подобрен Neo Quantum видео процесор с нов алгоритъм за усилване на реалната дълбочина за откриване на обект в картината за подобряване на картината.
    • Поддръжка на Dolby Atmos за първи път в телевизор Samsung.
    • Samsung AU7000 : модели от 2021 г., подновени през 2022 г
    • Samsung White Oled : планирани за втората половина на 2022 г
    • Quantum Mini LED подсветката на телевизорите Samsung 2022 Neo QLED е горе-долу същият брой диоди като при моделите от 2021 г.
    • 8K UHD телевизорите Samsung QN900B, Samsung QN800B, Samsung QN700B и UHD 4K Samsung QN95B са обявени с дебелина от само 16,9 мм по цялата повърхност на екрана срещу 25 мм през 2021 г. (с изключение на QN900A, които бяха 15 мм).
    • Новият One Connect е с 23% по-малък от модела от 2021 г. с дебелина от 33,2 мм вместо 40,8 милиметра. За останалата част винаги е фиксиран на задната част на крака, ако телевизорът не е фиксиран към стената, разбира се, за абсолютна дискретност.
    • Гамата телевизори Samsung 2022 Neo QLED разполага с интересна функция, наречена Интелигентно калибриране, за оптимизиране на качеството на изображението, показвано с помощта на смартфон iPhone или Samsung Galaxy като започва от серията Samsung Q60B.
    За да калибрирате Neo QLED Samsung 2022 Ultra HD 4K / 8K телевизори , първо ще трябва да изтеглите приложението Smart Calibration, еволюция на Ezcal Calibration, в съответните магазини за приложения (Android и iOS).
    Ще бъдат предложени две опции, Основен режим и Професионален режим. Първото извършва бързо калибриране, което отнема около 30 секунди, докато второто изисква 10-минутен процес. Това е похвално усилие от страна на Samsung, чиито телевизори, както можем да проверим на всеки от нашите тестови стендове, далеч не са оптимизирани по отношение на настройките, когато напуснат кутията. Въпреки това, веднага можем да потвърдим, че това калибриране няма да бъде на нивото на това, което се извършва от професионалист, базирано на изключително остро и скъпо оборудване.

    Какво е QD-OLED?
    QD-OLED означава „органичен светлинен диод с квантова точка“. Технологията идва от Samsung Display, който започна да я разработва през 2019 г. и се говори, че е започнал масово производство през ноември. Може също да видите, че Samsung нарича QD-OLED като „QD-дисплей“.

    Както и да го наричат, не се заблуждавайте. Това не е чисто нова технология. Това е просто обновена версия на OLED, която предлага "най-широката гама от цветова експресия сред съществуващата технология на дисплея", твърди Samsung Display . Samsung казва, че техните QD-OLED телевизори могат да покрият 99,8 процента от гамата DCI-P3. Това е много цветно, но не е извън това, което бихме очаквали от първокласен OLED телевизор или монитор днес.

    QD-OLED срещу OLED
    Разликата между QD-OLED и днешния OLED е използването на малки полупроводникови частици, наречени "квантови точки". Когато е облъчена с определена честота на светлината, квантовата точка може да излъчва светлина. Цветът на тази светлина(нейната дължина на вълната), се влияе от размера на квантовата точка, който варира от 2-10 nm.

    QD-Display е базиран на преобразуватели на червени и зелени квантови точки, отпечатани върху всеки пиксел, и син самоизлъчващ (OLED) слой източник на светлина с оксидна TFT задна платка. „Тази 3-слойна панелна структура осигурява тънък дизайн“, казаха от компанията. „За разлика от WOLED (бели OLED) или LCD дисплеи, които разчитат на цветни филтри за настройка на изображението, преобразуването на цветовете на QD-Display позволява далеч по-добра цветова производителност.“

    За възпроизвеждане на цветове, SD каза, че технологията QD-Display има 90% покритие на цветовото пространство BT.2020 и 99% от DCI-P3. Това е така, защото „Пълната ширина на QD-дисплея при половин максимум (FWHM) е широка от 20 до 40 нанометра (nm), което е с 10 до 20 нанометра по-тясно от това на други самоизлъчващи се дисплеи. Тънките спектрални конуси на QD-Display помагат за постигане на изключителна степен на чистота на цвета. По този начин всеки основен цвят ще изобрази свой собствен цвят в QD-дисплей със забележителна яснота и също така ще позволи по-точни комбинации.

    Тези тяснофокусирани конуси позволяват прецизно пресъздаване на повече цветове, което прави дисплея по-ярък и по-реалистичен. И, разбира се, да направите вашето изживяване при гледане на филми по-привлекателно.

    SD също така каза, че „QD-дисплеят позволява по-широк ъгъл на гледане от WOLED или IPS LCD, използвайки куполообразна структура на потока и дисплей на горния слой на емисиите. Повече от 80% от яркостта в QD-дисплеите се поддържа на 60 градуса извън оста, а изместването на цвета остава доста под 0,01 от Δu'v'.
    Компанията също така използва технология, която значително намалява количеството отблясъци на екрана (отражения), които могат да отклонят вниманието от картината.

    https://info.pid.samsungdisplay.com/blog



    Цветовете се възприемат различно ярки при една и съща яркост, но това са измерени стойности cd/m2. В Rec. 709 синьото има 7,2% от яркостта на бялото, а в Rec. 2020 - 5,9%.
    Максимално бяло само чрез R/G/B с WOLED 498 cd/m² и с QD-OLED при 1559 cd/m² (информация от Samsung).
    Информацията е правдоподобна. Някой веднъж измери (беше през 2016 г.), че WOLED започва да обезцветява цветовете от 450 cd/m² (бяла точка на яркостта) нагоре, като добавя белия субпиксел до непропорционално количество.

    http://global.samsungdisplay.com/29275/
    Разбира се, цената му се очаква да бъде висока, 65QS95B, т.е. 65-инчовият, ще струва близо 5000 евро. Очакваме официалната презентация...вероятно февруари.

    http://it.chosun.com/site/data/html_...122801981.html
    Yoo Hee-seung каза: „Samsung Display се подготвя за масово производство на QD-OLED в края на тази година.“ Ще направим съответно три и две производствени линии на PCA. ”
    Вицепрезидентът Yoo прогнозира: „Samsung Display се готви да произвежда масово QD-OLED панели в края на тази година на линия Q1 в Асан, Южен Чунчхон, където е завършена първата инвестиция. Той продължи: но QD-OLED ще се произвежда и във Виетнам.“ а нови инвестиции ще бъдат планирани от 2022 г. за увеличаване на производствения капацитет.
    Нарастването трябва да бъде бързо, тъй като Cu Tech прогнозира производство от 2,4 милиона плочи до 2024 г. В рамките на две години Samsung Display вече може да достигне ниво на производство, достатъчно за продажба на повече от 2 милиона телевизора, оборудвани с QD-Oled панели.
    Другата интересна информация, разкрита от южнокорейската компания Cu Tech Corporation, е списъкът с потенциални клиенти, интересуващи се от QD Oled плочи. Според документа CU-Tech компаниите Sony, Panasonic
    Научете повече за QD-OLED дисплеите на Samsung
    https://innovate.samsungdisplay.com/

    Защо отраженията върху QD OLED са толкова ниски, е обяснено накратко тук:
    QD-Display осигурява водещо в индустрията SCI отражение от само 1,1%.

    Това води до важен въпрос: сред само-излъчващите дисплеи, защо QD дисплеят има значително по-ниско измерване на SCI?

    WOLED е дисплей, излъчващо дъно (светлината се излъчва през прозрачно дъно) и има метална задна платка близо до горната повърхност. Докато това обикновено е много тънък метален слой от алуминий или сребро, неговата позиция на повърхността близо до върха увеличава отразяването на светлината, независимо от дебелината на слоя. От друга страна, QD дисплеят е дисплей с горно излъчване, изпращащ светлина, която по същество е неотразяваща далеч от субстрата и веригата на задната платка, като и двете са разположени в долната част на панела.
    Важно е да се отбележи, че по-ниското ниво на отражение увеличава „възприемания“ контраст на телевизора.

    https://www.displaysupplychain.com/b...n-observations
    Описахме основите на тази технология много пъти в предишни статии, но за да обобщим: QD-OLED включва OLED панел, излъчващ синя светлина, комбиниран с преобразувател на цвета с квантови точки (QDCC), който преобразува синята светлина в червена и зелена за всеки суб -пиксел. Моят контакт в Samsung Display най-вече потвърди някои елементи от QD-OLED архитектурата, но остави няколко елемента несигурни с обещание за последващи действия:

    - Панелът включва цветен филтър пред QDCC. Този цветен филтър не филтрира много светлина, идваща от панела, но служи за подобряване на контраста, като не позволява на околната светлина да активира квантовите точки.
    - QDCC е с мастиленоструен печат.
    - Структурата на субпикселите е уникална. RGB субпикселите не са ивици и не са с еднакъв размер. Подробностите за структурата са поверителни, но ще станат очевидни, след като продуктът излезе на пазара.
    - Samsung описа OLED като „самоизлъчващо се синьо“. На въпроса за слуховете, че Samsung е включил зелен OLED излъчващ слой, за да увеличи яркостта, моят контакт каза, че не е сигурен и ще продължи.

    В своята изложба SDC сравнява своите 65” QD-OLED телевизори с WOLED телевизори. Доколкото разбирам, сравнението беше с модела C-серия WOLED 2021; LGD с право твърди, че неговите модели от 2022 г. са по-добри. Въпреки че SDC прави много претенции за превъзходството на QD-OLED над WOLED, най-голямото предимство, което беше очевидно в демонстрацията, беше цветът. QD-OLED ясно превъзхожда WOLED по отношение на цветовата гама; дори моят контакт в LGD призна това. Телевизорът достига 90% от цветния триъгълник BT 2020 (въз основа на цветовата диаграма на CIE от 1976 г.; това е 89% от цветовата диаграма от 1931 г., с която съм по-запознат), в сравнение със 77% от WOLED. Разликата беше ясно видима в демонстрацията и ще бъде доказана на пода на шоурума.

    Наред с широката цветова гама, QD-OLED предлага превъзходен обем на цветовете, също ясно демонстриран на сцени с яркочервени, зелени или жълти петна. Тъй като WOLED панелите изискват бял субпиксел, за да увеличат яркостта, те не показват пикова яркост на отделните цветове, както показват бялото.

    Докато WOLED моделите от 2022 г. ще покажат подобрения спрямо тези цифри, QD-OLED очевидно ще бъде по-добър за този параметър на производителност.

    SDC също така твърди, че неговите панели ще превъзхождат WOLED за изгаряне, тъй като включват компенсация за отпечатване на изображение в реално време, която следи характеристиките на мощността на трите субпиксела. По същия начин, SDC каза, че QD-OLED има по-широк ъгъл на видимост от WOLED, тъй като светлинният изход на квантовите точки е ламбертов.

    Samsung обнови своята гама от „лайфстайл телевизори“ , което означава The Frame, The Serif и The Sero – текущата версия на The Terrace ще бъде пренесена през 2022 г.
    Тези три ще се предлагат за първи път с матов LCD панел, за да направят цифровото изкуство да изглежда повече като картини върху платно. Изглежда добре за този случай на употреба, но също така прави снимките да изглеждат по-скучни, без контраст и жизненост и не е дисплей, който бихте избрали за гледане на филми и сериали или за игра на игри.
    Lifestyle телевизорите на Samsung не са дисплеи за ентусиасти на картината. Samsung се опитва да се погрижи за други сегменти – и изглежда го правят с успех – включително любителите на изкуството, които скоро могат да закупят произведения на изкуството, базирани на NFT от новия NFT хъб, който ще бъде достъпен като част от обновяването на операционната система Tizen.


    Голямата новина през 2022 г. по отношение на новите функции е поддръжката за декодиране на Dolby Atmos (включително безжична Dolby Atmos към звукови ленти ). Samsung също преработи началния екран на Tizen и добави 144Hz панели (в моделите от висок клас). Все още няма поддръжка за Dolby Vision HDR.


    Samsung най-накрая пуска телевизори от следващо поколение през 2022 г. с QD-OLED и microLED, но LCD моделите все още съставляват по-голямата част от гамата. Моделите от висок клас отново ще бъдат известни като "Neo QLED", което е измислен маркетингов термин.

    Зад LCD панела има miniLED подсветка, обикновено с възможности за локално затъмняване. Samsung информира FlatpanelsHD, че броят на зоните за затъмняване и възможностите за яркост както в 8K, така и в 4K „Neo QLED“ LCD моделите за 2022 г. ще бъдат повече или по-малко същите като при моделите от 2021 г. в цялата гама.

    Външната кутия One Connect ще бъде включена с 4K QN95B и нагоре.

    Tizen на цял екран и нов център за игри
    Samsung обнови началния екран на Tizen в своите телевизори от 2022 г. и вече е потребителски интерфейс на цял екран, разделен на три секции: Медия, Игра (Хъб за игри) и Ambient.

    Медийният център осигурява достъп до стрийминг услуги и съдържание. Gaming Hub обобщава всичко, свързано с игрите, и там ще намерите новите приложения за стрийминг на игри Google Stadia и Nvidia GeForce Now. Секцията Ambient е мястото, където ще намерите Ambient режим, цифрово изкуство и новия базиран на NFT арт център.

    Samsung не обяви планове да донесе обновената версия на Tizen до предишни модели и също не е ясно дали приложенията Google Stadia и Nvidia GeForce Now ще бъдат достъпни за 2021 г. и предишните Smart TV на Samsung.

    Нови игрови функции, 144Hz
    В допълнение към новия Gaming Hub, представен във видеото в предишния раздел, Samsung подчерта три други нови функции за игри за 2022 г.

    Това са:
    • 144Hz панели в своите LCD телевизори от висок клас, както и QD-OLED телевизори
    • Ново разширение за игри на HDR10+, наречено HDR10+ Gaming
    • Подобрения в облачните игри

    144Hz е малка стъпка нагоре от 120Hz при конкурентни телевизори. Имахме шанс да го изпробваме с компютър, но не беше достатъчно, за да го оценим. Samsung информира, че 4K 144Hz HDR ще работи през HDMI 2.1 в своите телевизори от 2022 г. Между другото ще има четири порта с HDMI 2.1 честотна лента в моделите от висок клас на Samsung за 2022 г., за разлика от два порта през 2021 г., което е страхотна новина.

    В режим 144Hz закъснението на входа трябва да бъде e 4,5 ms.

    Бъдещето на дисплеите е в micro OLED и QNED- Quantum Nanorod Emiting Diode
    https://onlinelibrary.wiley.com/doi/...adom.201902105
    Samsung Tv 2020
    Model Samsung QS95B Samsung Q900B Samsung Q800B Samsung Q95B Samsung Q90B Samsung Q85B Samsung Q80B Samsung Q70B Samsung Q60B
    Design Flat Flat Flat Flat Flat Flat Flat Flat Flat
    Sizes 55", 65" (USA)
    55", 65" (Europe)
    75", 85" (USA)
    75", 85" (Europe)
    65", 75", 85" (USA)
    65", 75", 85" (Europe)
    -
    55", 65", 75", 85" (Europe)
    50", 55", 65", 75", 85" (USA)
    43", 50", 55", 65", 75", 85" (Europe)
    55", 65", 75", 85" (USA)
    55", 65", 75", 85" (Europe)
    55", 65", 75", 85" (USA)
    55", 65", 75", 85" (Europe)
    55", 65", 75", 85" (USA)
    55", 65", 75", 85" (Europe)
    43", 50", 55", 65", 75", 85" (USA)
    43", 50", 55", 65", 75", 85" (Europe)
    Alternative model names - - - - - - - - -
    Marketing name QD-OLED Neo QLED Neo QLED Neo QLED Neo QLED Neo QLED Neo QLED QLED QLED
    Special features -
    -
    One Connect
    Object Tracking Sound Pro
    Game Bar
    Wireless Dolby Atmos
    Ultra Wide Angle
    Anti-Reflection
    One Connect
    Object Tracking Sound Pro
    Game Bar
    Wireless Dolby Atmos
    Ultra Wide Angle
    Anti-Reflection
    One Connect
    Object Tracking Sound Pro
    Game Bar
    Wireless Dolby Atmos
    Ultra Wide Angle
    Anti-Reflection
    One Connect
    Object Tracking Sound Pro
    Game Bar
    Wireless Dolby Atmos
    Ultra Wide Angle
    Anti-Reflection
    -
    Object Tracking Sound Pro
    Game Bar
    Wireless Dolby Atmos
    -
    Anti-Reflection
    -
    Object Tracking Sound Pro
    Game Bar
    Wireless Dolby Atmos
    -
    -
    -
    Object Tracking Sound Pro
    Game Bar
    Wireless Dolby Atmos
    -
    -
    -
    -
    Game Bar
    -
    -
    -
    -
    -
    Game Bar
    -
    Tuners ATSC 3.0 (USA)
    DVB-T2/S2/C (Europe)
    ATSC 3.0 (USA)
    DVB-T2/S2/C (Europe)
    ATSC 3.0 (USA)
    DVB-T2/S2/C (Europe)
    ATSC 3.0 (USA)
    DVB-T2/S2/C (Europe)
    ATSC 3.0 (USA)
    DVB-T2/S2/C (Europe)
    ATSC 3.0 (USA)
    DVB-T2/S2/C (Europe)
    ATSC 3.0 (USA)
    DVB-T2/S2/C (Europe)
    ATSC 3.0 (USA)
    DVB-T2/S2/C (Europe)
    ATSC 3.0 (USA)
    DVB-T2/S2/C (Europe)
    - recorder
    - twin tuner
    WiFi (WiFi 6E – 802.11ax) (WiFi 6E – 802.11ax) (WiFi 6E – 802.11ax) (WiFi 6E – 802.11ax) - - - - -
    Bluetooth 5.2 5.2 5.2 - - - - - -
    Wall mountable (VESA compatible) (VESA compatible) (VESA compatible) (VESA compatible) (VESA compatible) (VESA compatible) (VESA compatible) (VESA compatible) (VESA compatible)
    USB ports 3 3 3 3 3 2 2 2 2
    Picture
    Display technology QD-OLED LCD LCD LCD LCD LCD LCD LCD LCD
    - panel type blue OLED + r/g QDCC VA - - - - - - -
    - backlight QD-OLED miniLED FALD miniLED FALD miniLED FALD miniLED FALD miniLED FALD miniLED FALD Edge LED Edge LED
    - frequency (Hz) 144 Hz 100 Hz 100 Hz 144 Hz 144 Hz ? Hz ? Hz ? Hz 50/60 Hz
    Resolution UHD UHD UHD UHD UHD UHD UHD UHD UHD
    Video processor Neo Quantum Processor 4K Neo Quantum Processor 8K Neo Quantum Processor 8K Neo Quantum Processor 4K Neo Quantum Processor 4K Neo Quantum Processor 4K Quantum Processor 4K Quantum Processor 4K Quantum Processor 4K Lite
    HDMI standard HDMI 2.1 HDMI 2.1 HDMI 2.1 HDMI 2.1 HDMI 2.1 HDMI 2.1 HDMI 2.1 HDMI 2.1 HDMI 2.0b
    - number of HDMI 4 (4x HDMI 2.1) 4 (4x HDMI 2.1) 4 (4x HDMI 2.1) 4 (4x HDMI 2.1) 4 (4x HDMI 2.1) 4 4 4 3
    - HFR (4K144 HDR10) (4K120 HDR10) (4K120 HDR10) (4K144 HDR10) (4K144 HDR10) (4K120 HDR10) (4K120 HDR10) (4K120 HDR10)
    - HDMI VRR / FreeSync / G-Sync ✔/✔/- ✔/✔/- ✔/✔/- ✔/✔/- ✔/✔/- ✔/✔/- ✔/✔/- -/✔/- -/✔/-
    - ALLM
    - QMS
    - CEC
    Filmmaker Mode
    HGiG
    3D
    Audio
    Speakers
    HDMI ARC
    HDMI eARC
    Dolby Atmos
    - Dolby Digital (AC-3)
    - Dolby Digital Plus (E-AC-3)
    - Dolby AC-4
    - Dolby TrueHD - - - - - - - - -
    - DTS:X - - - - - - - - -
    - DTS Digital Surround - - - - - - - - -
    - DTS-HD - - - - - - - - -
    - DTS-HD Master Audio - - - - - - - - -
    HDR formats
    HDR10
    HDR10+ ✔(HDR10+ Adaptive) ✔(HDR10+ Adaptive) ✔(HDR10+ Adaptive) ✔(HDR10+ Adaptive)
    HLG
    Dolby Vision
    Advanced HDR
    Video formats
    MPEG4/2 decoding
    HEVC decoding
    VP9 decoding ✔(VP9-2) ✔(VP9-2) ✔(VP9-2) ✔(VP9-2) ✔(VP9-2) ✔(VP9-2) ✔(VP9-2) ✔(VP9-2) ✔(VP9-2)
    AV1 decoding
    VVC decoding - - - - - - - - -
    Smart TV & apps
    SoC / system chip - - - - - - - - -
    TV platform Tizen Tizen Tizen Tizen Tizen Tizen Tizen Tizen Tizen
    - version (at launch) 7.0 7.0 7.0 7.0 7.0 7.0 7.0 7.0 7.0
    - OS updates
    - Chromecast
    - AirPlay 2
    - HomeKit
    - Voice assistants (Bixby, G-Assistant, Alexa) (Bixby, G-Assistant, Alexa) (Bixby, G-Assistant, Alexa) (Bixby, G-Assistant, Alexa) (Bixby, G-Assistant, Alexa) (Bixby, G-Assistant, Alexa) (Bixby, G-Assistant, Alexa) (Bixby, G-Assistant, Alexa) (Bixby, G-Assistant, Alexa)
    Amazon Prime Video
    Apple TV app
    Disney+
    HBO Max
    Hulu
    Netflix
    YouTube
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 30-01-22 в 12:27.
    brotzki одобрява това.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010
    Мнения
    1,573
    #602

    Отговор: Samsung телевизори (инфо на първа страница)

    Кога се очакват първите ревюта и стартирането на продажбите ?

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #603

    Отговор: Samsung телевизори (инфо на първа страница)

    Samsung Display ще обсъди допълнителни инвестиции в QD-OLED едва през втората половина на годината
    삼성디스플레이 QD-OLED 추가투자 논의는 하반기에나 - 전자부품 전문 미디어 디일렉
    Производственият капацитет на QD-OLED за следващата година също ще бъде същият както тази година, 30 000 листа на месец.
    Индустрията също е "скептична по отношение на допълнителни инвестиции в QD-OLED".
    Samsung Display може също да реши да не разширява производството на QD-OLED и вместо това да премине към QD nanorod LED (QNED) панели.

    Samsung Display to decide whether it will spend more in QD-OLED in 2nd half - THE ELEC, Korea Electronics Industry Media

    Досега производството на OLED панели с квантови точки е било всичко друго, но не и гладко в Samsung. Според медиен доклад повече от две трети от произведените дисплеи не могат да бъдат използвани поради производствени дефекти, което се отразява на цифрите за доставка за съответните монитори и телевизори.
    Elec съобщава, позовавайки се на вътрешни източници , че Samsung има проблеми главно с процеса на покритие. Там се използват метални маски в процеса на вакуумно изпаряване, който преди се смяташе за податлив на грешки. Само около 30 процента от панелите очевидно са без грешки след тази производствена стъпка. Твърди се, че крайната доходност е под 30 процента.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 08-02-22 в 20:19.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    78
    #604

    Отговор: Samsung телевизори (инфо на първа страница)

    Дано този път ползват VA панели и за Европа при 55" Samsung Q90B и Samsung Q80B (за жалост опцията миналата година беше единствено Q95A)

  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #605

    Отговор: Samsung телевизори (инфо на първа страница)

    Серия телевизори Samsung 2022
    https://www.flatpanelshd.com/article...&id=1644476445


    Таблица с версиите HDMI портове и поддържаните от тях функции.

    Все още няма окончателна информация, така че имайте едно наум за таблицата.

    Samsung TV 2022
    Series QS95B QN900B QN800B QN95B QN90B
    QN91B, QN92B, QN93B, QN94B
    QN85B Q80B Q70B Q60B
    Q65B
    The Sero The Frame The Serif BU9000 BU8000 AU7000
    HGiG (HDR Gaming Interest Group) ? ? ? ? ? ? ? no no no no no no no no
    HDMI 2.1a (48 Gbps) no no no no no no no no no no no no no no no
    HDMI 2.1 (40 Gbps) 4x 4x 4x 4x 4x 4x 4x 4x no no 4x no no no no
    HDMI 2.0b (18 Gbps) no no no no no no no no 3x 3x no 3x 3x 3x 3x
    FRL (Fixed Rate Link) 10Gbps@4Lines 10Gbps@4Lines 10Gbps@4Lines 10Gbps@4Lines 10Gbps@4Lines 10Gbps@4Lines 10Gbps@4Lines 10Gbps@4Lines no no 10Gbps@4Lines no no no no
    eARC (Enhanced ARC) Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes
    ALLM (Auto Low Latency Mode) Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes
    VRR (HDMI Forum VRR) 40-120Hz * 40-120Hz * 40-120Hz * 40-120Hz * 40-120Hz * 48-120Hz * 40-120Hz * no no no 40-120Hz *
    (only 55, 65, 75")
    no ? no no
    VRR (AMD FreeSync) Pro * Pro * Pro * Pro * Pro * Pro * Pro * Pro * no no Pro *
    (only 55, 65, 75")
    no ? no no
    VRR (NVIDIA G-Sync) no no no no no no no no no no no no no no no
    4K HFR 120fps (@ 10bit 4: 4: 4) 4K/144 HDR 10 4K/120 HDR 10 4k/120 HDR 10 4K/144 HDR 10 4K/144 HDR 10 4K/20 HDR 10 4K/120 HDR 10 4K/120 HDR 10 no no 4K/120 HDR 10 no ? no no
    2K HFR Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes no no Yes
    no ? no no
    QMS (Quick Media Switching) no no no no no no no no no no no no no no no
    QFT (Quick Frame Transport) Yes Yes Yes Yes ? ? no no no no no no no no no
    DSC (Display Stream Compresion) 6Gbps@4Lines 6Gbps@4Lines 6Gbps@4Lines 6Gbps@4Lines ? ? no no no no no no no no no
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 10-02-22 в 22:00.

  7. Senior Member Аватара на inches9
    Тук е от
    Aug 2020
    Мнения
    1,374
    #606

    Отговор: Samsung телевизори (инфо на първа страница)

    QD OLED тв-ри SAMSUNG се отлагат,за сега:

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    78
    #607

    Отговор: Samsung телевизори (инфо на първа страница)

    Цитат Първоначално публикувано от brotzki Виж публикацията
    Кога се очакват първите ревюта и стартирането на продажбите ?
    The 2022 8K and 4K Neo QLED's will be available from 6th April, with pre-orders from 16th March until 5th April and pre-registration running from 22nd February until 15th March
    brotzki одобрява това.

  10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #608

    Отговор: Samsung телевизори (инфо на първа страница)


  11. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010
    Мнения
    1,573
    #609
    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията

    Красиви са! :D Какво е новото в Тизен 7.0?

  12. Senior Member Аватара на sony 1
    Тук е от
    Dec 2016
    Мнения
    2,395
    #610

    Отговор: Samsung телевизори (инфо на първа страница)

    Новото е само числото 7.0
    fakoni одобрява това.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    78
    #611

    Отговор: Samsung телевизори (инфо на първа страница)

    https://www.displayspecifications.com/en/brand/08cd6 (вече има инфо за някои от новите модели)

    https://www.samsung.com/us/televisio...n55qn85bafxza/ (QN85B за USA)

    https://www.samsung.com/us/televisio...n55qn90bafxza/ (QN90B за USA)

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010
    Мнения
    1,573
    #612

    Отговор: Samsung телевизори (инфо на първа страница)

    Само 144хц и разни за геймърски ненужници.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010
    Мнения
    1,573
    #613

    Отговор: Samsung телевизори (инфо на първа страница)

    Тия се гъбаркат с нас


  17. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010
    Мнения
    1,573
    #614

    Отговор: Samsung телевизори (инфо на първа страница)

    Youtube добавиха възможността за напомняне на предстоящо събитие. Сега очаквам да видя как ще се появи уведомлението. Много полезна екстричка.


  18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    78
    #615

    Отговор: Samsung телевизори (инфо на първа страница)


Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 41 от 81 ПърваПърва ... 31394041424351 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Samsung телевизори 2019
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 493
    Последно: 29-01-20, 07:06
  2. Samsung телевизори 2017
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 1079
    Последно: 01-01-18, 05:34
  3. Samsung телевизори 2016
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 821
    Последно: 01-01-17, 16:42
  4. Samsung Телевизори 2015
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 1121
    Последно: 02-01-16, 08:17
  5. Има ли пасивни 3D телевизори на Samsung?
    От detronik във форум Samsung телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 21-10-14, 22:00

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе