Здравейте,
Имам стар Samsung 50MU6102 модел 2017та с Tizen 3.0 (ако има значение). Напоследък се опитвам да гледам на него Netflix и AppleTV+, но имам проблем с HDR - не знам с кой ъпдейт от Самсунг са му вменили на телевизорчето, че поддържа HDR, ама съвсем не е така. Даже при Youtube понякога включвам HDR. По принцип го гледам на режим Moviе, в менюто на приложението всичко изглежда нормално, докато не тръгне филма/епизода - тогава картината става много по тъмна и се вижда с мъка. Пробвах различни настройки - евентуално ако го сложа на режим на картина Dynamic леко се пооправя, но после трябва да го махам ръчно като почна да гледам телевизия. Има ли начин да го накарам да не пускам HDR режим? В приложенията няма такава настройка, в service menu-то намерих само HDR+, но доколкото знам това е режим при който "подобрява" SDR съдържание и се опитва да го направи да изглежда HDR. Четох за вариант с външен плеър (Fire TV stick) от който ще мога да изключа HDR, но за момента търся решение от настройките на телевизора.
P.S. Версията на софтуера е 1400, с опит за ъпдейт през телевизора не намира по-нова. От сайта на Samsung намерих 1401 за ъпдейт с флашка, но не намерих информация какво съдържа и затова се въздържам да я слагам.