Здравейте всички!
Ако има собственици на Samsung S90C с 55 и 65 диагонали? Можете лиq да ми кажете какво поколение панел имате и каква версия на телевизора? Имам 55 инча, версия FA01, произведена във Виетнам август 2023 г., първото поколение на панела.Видях версията FB02 по магазините, но не видях сервизното им меню, така че не знам кое поколение панелите бяха там.
Мисля си, ако версията е FB02, тогава трябва да има панел от второ поколение или не е факт?!
Mоите S90:
02 - април
04 - август
И двата са второ поколение.
Като цяло статистиката е следната: четните - 90% второ поколение.
Вземете със себе си евтино инфрачервено дистанционно управление на Samsung и проверете...
Между другото, за тези които ще конвертират S90 в S95, деактивирайте поддръжката на 3D звук, за да съживи 5.1 в високоговорителите на телевизора
И това ще бъде правилно, тъй като тази опция е деактивирана в S90 (можете да го направите непосредствено преди да излезете от сервизното меню)
Option > Mrt Option > 3D Sound Support OFF
Вчера проверих в един магазин (имаше дистанционно), версията на FB02 от юни 2023 беше с ANA PEAK 512, т.е. второ поколение. Версия FA01 от март 2023 беше с ANA PEAK 682, т.е. първо поколение.
Досега очевидно всички версии с изключение на 01 са второ поколение.