Здравейте!

Миналата седмица си купих телевизор QE55Q9FN, но не мога да вържа Google Chromecast и Nvidia Shield Android TV към него през HDMI портовете. Пробвах различни кабели, различни портове - все дава "No signal". Имам по-стар телевизор Samsung KS7002 - към него се връзват и двата без никакъв проблем, веднага се засичат и работят.

Новият телевизор засича Chromecast-а като такъв (показва се иконката и надписът за Chromecast), но пак ми дава "No signal". Мислех, че телевизорът е развален и не му работят HDMI портовете, но като пусна Fushion box-а на Булсатком - той си върви нормално, даже настройвам и смарт дистационното, след като му дам от менюто, че е "Cable box" и на оператор Булсатком. Обаче няма такава опция за Chromecast или за Nvidia Shield.

Вече не знам какво да правя, развален ли е телевизора? Изпробвах да включвам и изключвам опцията за UHD color, както и опцията за Anynet+, всякакви комбинации на настройки. Попаднах на един форум, в който пише да се изключ телевизро от тока за 10 минути и после наново да се включат всички HDMI кабели - не помогна. Всичко върви нормално на другия ми Samsung TV. Трябва ли да връщам новия за ремонт или...? Някакви идеи?

П.П. От Samsung съпорта ми казаха да направя Factory reset - не ми се искаше да си нулирам всички настройки и профили, ама и това ще пробвам довечера...

- - - - - - - - - -

Малко ъпдейт - вчера направих 4 Factory reset-a. При 2-рия телевизора засече Chromecast-a за няколко секунди (даде картина) и след това пак "No signal". При 3-тия ресет, Shield-a тръгна и го ползвах за около 10 минути, докато не пуснах друго, след това и при него стана "No signal". Явно ще ходи на сервиз. Нямам късмет с тези телевизори, преди месец LG-то го върнах, сега Samsung-a ще ходи на ремонт.