Отговор: Samsung S95B QD-OLED - Нстройки и Коментари
Последната версия на фърмуера 1504, пусната ли е вече ОТА?
Питам, защото обикновено когато излезе нова софт, телевизора ми го предлага за инсталиране, но аз винаги го отказвах, (все още съм на 1304). Сега обаче, вече месец по-късно, все още не ми изкачал прозореца за актуализация, а не искам да пробвам, защото натисна ли проверка за актуализация, веднага ще ми инсталира нов фърмуер, а аз все още не съм сигурен, че искам.
Въпреки, че този път, сериозно се замислям да инсталирам 1504, тъй като докладите за точните режими с него са, че наистина са много точни и на практика, няма нужда от калибриране, защото разликите, преди и след, са незабележими.Също така, има и промени в интерфейса, интегрирано е менюто от S95C, което има няколко много полезни опции.
Все пак, дори и да го получа, искам първо да го откажа, за да потвърдя за пореден път, че актуализациите не са принудителни, а се случват защото потребителите не знаят как да ги откажат.
Телевизорът ми, винаги е онлайн, досега съм отказвал 4 пъти предложена ми актуализация, ще го направя и пети. Та, евентуално след това, ще го инсталирам доброволно.
Аз така и не разбрах как се отказват и преминах на 1430. В режим HDR и най вече игри в HDR на 1304 по ми харесваше. Струва ми се че в sdr сега е по точен. Останах с впечатление че за игри новия софт е още по зле и на този етап може да се опитам да пропусна актуализация. Премахнал съм проверка за актуализация и до сега не ми е излизало че има актуализация. Вече изгорелите ми пиксели станаха два. Единия се забелязва само на син фон.
Правилния начин, да откажеш актуализация:
Когато има налична ОТА актуализация, излиза прозорец, който ти съобщава за версията. Под този прозорец, има три опции, актуализирай, актуализирай по-късно и подробност.
Избираш подробности! След това се отваря нов прозорец, пак с няколко опции, от него избираш, НЕ АКТУАЛИЗИРАЙ! Изборът на всичко друго, означава, че си се съгласил и актуализацията ще бъде направена.
Това ти гарантира, че повече няма да ти бъде предложена същата актуализация, освен ако не решиш, сам да я инсталираш. И така, до следващия път, когато по същият начин, отказваш.
При мен се инсталира преди около 2 седмици. И да - менюто е по-различно.
Цитат:
Първоначално публикувано от
ccankov73
При мен се инсталира преди около 2 седмици. И да - менюто е по-различно.
Как се инсталира, ОТА, или от флашка?
Ясно. Това е много странно, защото обикновено ми го предлага за инсталиране. Може би, когато системно се отказват ъпдейтите, спира да ги предлага.
ПС
Да уточним. Става въпрос за 1504, нали?
Ай, не съм видял, с 1503 съм.Но менюто си е променено оттогава.Стана и малко по-бърз при работа с менюто, малко…
Извинявам се :o.
Цитат:
ccankov73
Ай, не съм видял, с 1503 съм.Но менюто си е променено оттогава.Стана и малко по-бърз при работа с менюто, малко…
Извинявам се :o.
Като гледам, как е описано в сайта на Самсунг, вероятно става въпрос за едно и също нещо.
Версия 1504.0_1503.8
1 Прикачен файл(ове)
Току що, пробвах да актуализирам през менюто, надявайки се, че ще получа 15ХХ, но ми се показа, като най-нова налична 1430.
Въпреки това, пак успях да я откажа, без да се инсталира. Поне така изглежда до този момент. Ще видя довечера, дали не се е случило във фонов режим.
Важното обаче, че нямам ОТА 15ХХ, което означава, че не я получаваме всички по едно и също време.
Да не би да иска първо 14хх , за да може да сложи 15хх … ?
Едва ли е това. Когато инсталирах 1304, също бях пропуснал няколко версии.
При мен от 1304, отиде направо на 1430.
Цитат:
sasho1bs
При мен от 1304, отиде направо на 1430.
И при мен предложи 1430, но отказах. До преди няколко часа, когато пробвах ОТА, отново казваше, че 1430 е най-новата версия.
Така, че се принудих да сваля фърмуера от сайта на Самсунг и да го инсталирам от USB. Там пък други драми... не знам защо, не ми харесваше 3.0 флашките. Накрая извадих една стара 2.0, форматирах я във FAT32 и още докато я бодна, веднага си разпозна фала и започна инсталацията, без нищо да ме пита.