Отговор: Samsung S95B QD-OLED - Нстройки и Коментари
Ето това е адекватно и безпристрастно мнение. Аз също не робувам на марки и винаги пробвам различни неща (освен при смартфоните). Конкретно за телевизорите, стига човек да има пара бол - Panasonic или Sony (визирам върховите серии на двата бранда). Топлата вода одавна са я открили. Но както вече е споменато - за 2600 лв толкова. И ако човек с ограничен бюджет извади късмет с читава бройка без никакви "екстри", си е направо джакпот в сравнение с двойната цена на А95К например.
S95B доказва твърдението ми че никога няма перфектен телевизори, въпреки че хората за 3500-4000 лв. очакват да е такъв но... няма произведен перфектен телевизор, все нещо ще му недостига или ще има слаби страни. Я цена я нещо друго.
За това ако ТВ-то е изправно, и няма дефекти , наслаждавайте му се и не му мислете ! Не го доглеждате дали има black crushing, дали е 10000000% черния цвят черен, защото винаги ако някои търси проблеми си ги намира.
Този Samsung има доста минуси също.
Не поддържа USB 3.0 Dolby Vision и DTS.
Другото не го коментирам.
Не ми е потрябвал до сега USB 3.0, филмите си ги гледам над 10 години през мрежата, и нямам ядове.Но и за какво ви е USB 3.0 след като скоростта на USB 2.0 е 480Mb. Dolby vision също не ми е потрябвал защото всяко заглавие има и HDR 10. А за DTS ако не греша само някои модели на Сони по годържат, а и нищо ново не съм видял да е в DTS.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Arkadietz
Този Samsung има доста минуси също.
Не поддържа USB 3.0 Dolby Vision и DTS.
Другото не го коментирам.
Въпрос на гледна точка.
Този телевизор, поддържа 144Hz (единственият засега). Този телевизор, за разлика от старата WOLED технология, покрива почти 100% от цветовете. Този телевизор, има най-ярките ОЛЕД цветове. Този телевизор, има най-чистият панел правен някога досега за потребителски телевизор. Този телевизор, все още е най-яркият ОЛЕД на пазара. Този телевизор не поддържа Dolby Vision, но пък има най-добрият HDR10 и HDR+. Този телевизор, има най-високата оценка на rtings, давана някога за ТВ досега. Този телевизор, промени играта и накара LG, тази година наистина да направи нещо ново, а не като предходните години, да пробутва телевизори с едни и същи панели, но с различни имена, представяйки ги за нови. Друго не ми се коментира, а мога...
Чакаме коментар за качеството на сглобката на "този телевизор" :) Върнатите дефектни бройки от "този телевизор" по цял свят, нескопосаните опити за софтуерен ъпдейт на "този телевизор" и т.н. Знам, че мнението ми изглежда като заяждане, но като се каже "А", трябва да се каже и "Б". Защото горното е като извадено от американска реклама с някой зализан костюмар с избелени зъбки и мазна усмивка. И почти всичко от изброеното, което уж е "най", може да бъде оспорено. Както не веднъж е споменато - няма перфектен телевизор. Плюсовете на панела никой не ги оспорва. Наистина накараха LG да се размърдат, което пък е добре за потребителите.
Отговор: Samsung S95B QD-OLED - Настройки и Коментари
Определено поне с огънатия дисплей си има проблем и той е немалък. Във всичките технота , в които досега съм бил, не съм попадал на бройка, която не 3 огъната. Но за сметка на това пък картината му за моите очи е на нивото на моделите на Сони за 4к.
Самсунг редовно пускат за всичките си модели телевизори недоправени ъпдейти, тва им е запазена марка.
Странното е че изложените 90% са огънати . Със сигурност някои не ги вадят както трябва. Моя е перфектно прав. При каква резолюция поддържа 144хз. Скоро си играх с резолюциите и аз не можах да го накарам повече от 120 хз.
Аз съм с 3060ти, и уж кабел 2.1, но при мен повече от 120хз не вдига. Иначе според продавач от техно веригите ни, 10 човека които са отишли за олед, 8 си тръгват със S95B.
Цитат:
Първоначално публикувано от
tvbox
Въпрос на гледна точка.
Този телевизор, поддържа 144Hz (единственият засега).
сигурен ли си?
Hisense E8H https://www.ithome.com/0/641/123.htm
TCL C835/935
Samsung не го обявиха официално - нямаше го в спецификациите.
..вече имаме модел с 240Hz http://www.pjtime.com/2023/1/201056419253.shtml
Цитат:
Този телевизор, за разлика от старата WOLED технология, покрива почти 100% от цветовете.
Филмите записани в rec.2020 се броят на пръстите на едната ми ръка....останалите са в DCI-P3 поставен в контейнер rec.2020.
Какъв е смисъла от това покритие, като не можеш да го използваш? Може би след 4-5 години...
Цитат:
Този телевизор, има най-ярките ОЛЕД цветове.
Яркоста е назавание на субективно човешко възприятие....samsung използват ефекета HK да поддлъжат зрителя...
Цитат:
Този телевизор, има най-чистият панел правен някога досега за потребителски телевизор.
Съгласен.
Цитат:
Този телевизор, все още е най-яркият ОЛЕД на пазара.
Вече не е. А другата година даже може да изостане.
Цитат:
Този телевизор не поддържа Dolby Vision, но пък има най-добрият HDR10 и HDR+.
Съгласен, макар упоритостта на samsung по въпроса да е хем странна , хем разбираема за мен. Dolby искат по 10 долара на всяка бройка...правят стотици милиони долари годишно от лицензи.
Цитат:
Този телевизор, има най-високата оценка на rtings, давана някога за ТВ досега.
Хмм, някой професионални калибратори не са съгласни с всички изводи на момчетата от рейтингс...но общо взето съм съгласен.
Цитат:
Този телевизор, промени играта и накара LG, тази година наистина да направи нещо ново, а не като предходните години, да пробутва телевизори с едни и същи панели, но с различни имена, представяйки ги за нови. Друго не ми се коментира, а мога...
Хмммм :) дали? Samsung electronics години неглижираха OLED технологията. Миналата година под натиск на централата(samsung group), закупиха панели от Samsung Display....и даже не ги презентираха или рекламираха официално на CES 2022. Направиха дъмпинг с цената и чак когато модела стана тема за разговор по форумите и медиите, тогава застанаха зад модела и решиха да го рекламират официално.
Samsung Display се съдиха с LGDisplay, като целта беше, да анулират патента им за използването на деутерий....С помощта на корейското правителство успяха и ще го има в QD-OLED генерация 2 !
https://www.thelec.net/news/articleView.html?idxno=4301