Отговор: Почистване на SAMSUNG QE-55S90D ???
Успях да го изчистя , голяма битка беше , дестилирана вода оцет ...и един пакет микрофибърни кърпи , с това махнах горните слоеве наслагвания !!! Последния слой взех от техно веригите Xmart Easy clean screener spray ...и с него го доизлъсках .... :) :) :)
Стана като нов , с лупа се забелязват някоя друга микродраскотина в ъглите , изобщо са незабележими и не пречат на картината , дали съм ги направил аз или от преди мен е така все тая !!!
Благодарско за съветите
Пропусна да свалиш задният капак и да огледаш как е положението, защото дима и мазните пари са проникнали и там...:)
Задният капак може да измиеш в банята с вода, сапун и мека четка. Разкачаш кабелите и сваляш платките. После забърсваш с кърпа гърба под тях.
Платките само с леко навлажнена кърпа - почисти радиатора на проца. Остави всичко да изсъхне добре - поне 2-3 часа и тогава сглобявай.
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Пропусна да свалиш задният капак и да огледаш как е положението, защото дима и мазните пари са проникнали и там...:)
Задният капак може да измиеш в банята с вода, сапун и мека четка. Разкачаш кабелите и сваляш платките. После забърсваш с кърпа гърба под тях.
Платките само с леко навлажнена кърпа - почисти радиатора на проца. Остави всичко да изсъхне добре - поне 2-3 часа и тогава сглобявай.
И това свърших този уикенд , учудващо вътре беше в доста да не кажа перфектно състояние , за разлика от екрана/дисплея....
Още един път благодаря