Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 18
Like Tree5Одобрявам

Почистване на SAMSUNG QE-55S90D ???

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2024

Почистване на SAMSUNG QE-55S90D ???

Здравейте, закупих от фалирало квартално кафене SAMSUNG QE-55S90D , телевизора е страшно наслоен с цигарен дим , и някакви мазнотиии от кухнята. Някакви препоръки за препарат с който да го почистя ??? Не пречи на картината но много ме дразни , пробвах с чиста вода и микрофибър не стана , да не кажа че стана по зле Беше равномерно наслоен сега е на петна ....сиреч разнесох го по панела ...
    Препоръчайте препарат....с който да не нараня панела и да ги изчистя ...???

2.  

3. Member Аватара на slip in
    Тук е от
    Aug 2022

Отговор: Почистване на SAMSUNG QE-55S90D ???

Цитат Първоначално публикувано от Trentatre33 Виж публикацията
    Здравейте, закупих от фалирало квартално кафене SAMSUNG QE-55S90D , телевизора е страшно наслоен с цигарен дим , и някакви мазнотиии от кухнята. Някакви препоръки за препарат с който да го почистя ??? Не пречи на картината но много ме дразни , пробвах с чиста вода и микрофибър не стана , да не кажа че стана по зле Беше равномерно наслоен сега е на петна ....сиреч разнесох го по панела ...
    Препоръчайте препарат....с който да не нараня панела и да ги изчистя ...???
    Medix за прозорци и хубава тоалетна хартия.

4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2024

Цитат Първоначално публикувано от slip in Виж публикацията
    С алкохол или без алкохол да бъде Medix-a ??

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

И след това - защо екранът е на петна...
    Никакви алкохоли, гликоли, обезмаслители и т.н.!

Има специални препарати за почистване на дисплеи. Конкретно за това, а не офисни почистващи средства за всичко!
    Не мога да препоръчам конкретна марка/ наименование.
    Иначе пробвай изключително внимателно с мека микрофибърна кърпа за стъкла.
    Неутрално миещо средство някакво (с възможно най-малко ароматизанти и прочие), разтворено малко количество в дестилирана вода.
    С възможно минимален натиск в/у дисплея.
    За катрана от цигарите - мисията е практически невъзможна! Виждал съм какво остава на леща от CD/ DVD механика.
    По платките и останалите части също е чернилка и не е възможно да се изчисти. Влошеното охлаждане е огромен проблем за работата на електрониката.

За мен такава покупка има смисъл само, ако цената е минимум 4 пъти по-ниска от тази магазина.
    Ако нещо се случи с телевизора повреда някаква), считай, че нямаш гаранция.
    Късмет!

6. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цитат Първоначално публикувано от slip in Виж публикацията

Уоу...

Този пост е редактиран от hristoslav2; 03-02-25 в 20:07.
    svetlio1 и brave харесват това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2024

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    И след това - защо екранът е на петна...
    Никакви алкохоли, гликоли, обезмаслители и т.н.!

Има специални препарати за почистване на дисплеи. Конкретно за това, а не офисни почистващи средства за всичко!
    Не мога да препоръчам конкретна марка/ наименование.
    Иначе пробвай изключително внимателно с мека микрофибърна кърпа за стъкла.
    Неутрално миещо средство някакво (с възможно най-малко ароматизанти и прочие), разтворено малко количество в дестилирана вода.
    С възможно минимален натиск в/у дисплея.
    За катрана от цигарите - мисията е практически невъзможна! Виждал съм какво остава на леща от CD/ DVD механика.
    По платките и останалите части също е чернилка и не е възможно да се изчисти. Влошеното охлаждане е огромен проблем за работата на електрониката.

За мен такава покупка има смисъл само, ако цената е минимум 4 пъти по-ниска от тази магазина.
    Ако нещо се случи с телевизора повреда някаква), считай, че нямаш гаранция.
    Късмет!
    Цената за която го взех е смешна , за това и го взех , не че ми трябва ...още е в гаранция даже !!! Пък и винаги мога да му намеря приложение...
    Преди ползвах някакъв много стабилен препарат ..мисля че беше Rondel....но не мога да го намеря сега дали се продава още....

8.  

9. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Цената за която го взех е смешна , за това и го взех , не че ми трябва ...още е в гаранция даже !!! Пък и винаги мога да му намеря приложение...
    Преди ползвах някакъв много стабилен препарат ..мисля че беше Rondel....но не мога да го намеря сега дали се продава още....

Страхотен телевизор е, честито, а би ли споделил цената на която си го взел ако не е тайна ? И просто дестилирана вода и микрофибър, нищо друго. Гледай клипа който публикувах малко по отгоре, там е обяснено много добре защо да не ползвах хартиени кърпи/ тоалетни хартии и почистващи препарати, и как точно да го бършеш.
    svetlio1 одобрява това.

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2024

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Страхотен телевизор е, честито, а би ли споделил цената на която си го взел ако не е тайна ? И просто дестилирана вода и микрофибър, нищо друго. Гледай клипа който публикувах малко по отгоре, там е обяснено много добре защо да не ползвах хартиени кърпи/ тоалетни хартии и почистващи препарати, и как точно да го бършеш.
    Всъщност го взех на бартер за неща непотребни за мен , и ми излезе под 500лв !!! Принципно винаги си почиствам телевизорите ,не ги оставям да се замърсят . Но като този толкова много мазнотия и цигари не се бях сблъсквал....
    Не съм натискал заради риска да му премахна защитния слой.....с микрофибър чисто нов и вода не стана ....трябва ми нещо по-силно
    AntrAcsA одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

12. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Всъщност го взех на бартер за неща непотребни за мен , и ми излезе под 500лв !!! Принципно винаги си почиствам телевизорите ,не ги оставям да се замърсят . Но като този толкова много мазнотия и цигари не се бях сблъсквал....
    Не съм натискал заради риска да му премахна защитния слой.....с микрофибър чисто нов и вода не стана ....трябва ми нещо по-силно

Отиди в някой магазин за техника като Зора, Техномаркет и т.н. , там имат специални препарати за почистване на телевизори, обясни има за какво ти трябва и да ти препоръчат нещо, но опитай да намериш някой с повече опит и познания в тази област, макар че е много трудно да се намерят такива в подобни вериги, но в никакъв случай не опитват с такива за прозорци и т.н.

Имаче за 500 лв.. е меко казано супер.

13. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

В Технополис, чистят дисплеите на телевизорите с това. Не пръскаш на дисплея, а на кърпата, иначе оставят черти и петна.

Прикачени изображения Прикачени изображения
    Gena_bs одобрява това.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Изключително важна за мен информация!
    Ей на затова не взимам нищо, което е излязло веднъж от фабричната опаковка.
    Поздрави на феновете на "разработената" техника от всякакъв род!

16. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Става и с мокри кърпички за очила май бяха.
    Чисти телефони, лаптопи, ипс, адс, нт и старите оледи

Браво за покупката! Миналата година зехме такъв втора ръка от мага за охраната.
    Този пост е редактиран от brotzki; 03-02-25 в 20:15.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Този собственик на заведение, е меко казано за бой...куп грешки.
    1. OLED телевизор работещ по...10-ина часа на ден вероятно на една програма
    2. Телевизор в заведение в което се пуши.
    2. Монтиран в близост до кухненски плот с печки, където се отделя топлина, пара , мазнини.

Отговор от ChatGPT
    За почистване на дисплея на телевизора от наслоена мазнина и цигарен дим трябва да използвате подходящи почистващи средства и методи, за да не повредите екрана. Ето как да го направите правилно:Какво ви е необходимо:

1. Микрофибърна кърпа – мека и без власинки, за да не надраскате дисплея.
    2. Дестилирана вода – за да избегнете следи от минерали.
    3. Бял оцет или изопропилов спирт (не по-висок от 70%) – за разграждане на мазнините и никотиновия налеп.
    4. Пулверизатор – за равномерно напръскване на почистващата течност.

Как да почистите телевизора:

1. Изключете телевизора от контакта и изчакайте да изстине.
    2. Направете разтвор: Смесете 1 част бял оцет или спирт с 1 част дестилирана вода в пулверизатор.
    3. Навлажнете микрофибърната кърпа (НЕ пръскайте директно върху екрана!).
    4. Избършете внимателно дисплея с леки, кръгови движения, без да натискате силно.
    5. При силно замърсяване: Повторете процеса с нова част от кърпата, за да не размазвате мазнината.
    6. Подсушете екрана с чиста, суха микрофибърна кърпа.
    7. Почистете рамката и вентилационните отвори, защото там също се събира прах и мазнина.

Допълнителни съвети:

НЕ използвайте хартиени кърпи, абразивни гъби, сапун или препарати със съдържание на амоняк, ацетон, хлор и силни разтворители. Те могат да повредят антирефлексното покритие на екрана.
    НЕ пръскайте директно върху екрана, за да избегнете попадането на течност във вътрешността на телевизора.
    Почиствайте редовно, особено ако телевизорът е в кухнята, за да не се натрупват упорити замърсявания.
    Ако замърсяването е прекалено силно и не се почиства лесно, може да използвате специализирани препарати за почистване на екрани, като тези на базата на изопропилов спирт и безвредни повърхностноактивни вещества.

Отговор от BgGPT
    Почистването на дисплея на телевизор, особено ако е бил изложен на мазнина и цигарен дим, изисква внимателен подход, за да не се повредят чувствителните повърхности. Ето стъпка по стъпка как да го направите:

Необходими материали:
    Микрофибърна кърпа - мека и без власинки.
    Дестилирана вода - за да избегнете оставяне на петна или минерални отлагания.
    Мек препарат за миене на съдове - за разграждане на мазнината.
    Спрей бутилка - за смесване на водата и препарата.
    Памучни тампони или клечки за уши - за труднодостъпни места.
    Стъпки за почистване:
    Изключете телевизора: Уверете се, че телевизорът е изключен и охладен преди да започнете почистването.

Подгответе почистващия разтвор: В спрей бутилка смесете 1 част мек препарат за миене на съдове с 3 части дестилирана вода. Разклатете добре, за да се смеси равномерно.

Нанесете разтвора: Напръскайте малко количество от разтвора върху микрофибърната кърпа (не директно върху дисплея). Това ще предотврати прекомерното овлажняване на дисплея.

Почистете дисплея: Леко изтрийте дисплея с навлажнената кърпа, като използвате кръгови движения. Бъдете внимателни и не натискайте силно, за да не повредите пикселите или покритието на дисплея.

Отстранете упоритите замърсявания: Ако има упорити петна от мазнина или цигарен дим, използвайте памучни тампони или клечки за уши, напоени с разтвора, за да ги почистите внимателно.

Подсушете дисплея: Използвайте суха част от микрофибърната кърпа, за да подсушите дисплея и да премахнете остатъчната влага.

Проверете резултата: Включете телевизора и проверете дали няма останали петна или следи от почистването. Ако е необходимо, повторете процеса.

Допълнителни съвети:
    Никога не използвайте абразивни материали или агресивни химикали, които могат да повредят дисплея.
    Избягвайте пръскането на течности директно върху дисплея, тъй като това може да причини проникване на влага вътре в устройството.
    Редовното почистване на дисплея ще предотврати натрупването на мръсотия и ще удължи живота на вашия телевизор.
    Следвайки тези стъпки, ще можете безопасно и ефективно да почистите дисплея на вашия телевизор.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 03-02-25 в 22:01.

18. Member Аватара на slip in
    Тук е от
    Aug 2022

С алкохол или без алкохол да бъде Medix-a ??
    С алкохол.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Почистване на LCD
    От hunter79 във форум Телевизори
    Отговори: 15
    Последно: 26-03-15, 01:31
  2. Почистване на лаптоп
    От CaptainSlow във форум Мобилни устройства
    Отговори: 1
    Последно: 29-03-14, 18:35
  3. Почистване на лаптопи
    От sandyrs във форум Мобилни устройства
    Отговори: 19
    Последно: 05-03-13, 19:29
  4. Почистване на RAS - 225GDR
    От joro_bul във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 6
    Последно: 04-03-10, 15:20
  5. Почистване на LCD монитор
    От Malone във форум Общ - хардуер
    Отговори: 15
    Последно: 24-09-03, 17:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе