Почистване на SAMSUNG QE-55S90D ???
Здравейте, закупих от фалирало квартално кафене SAMSUNG QE-55S90D , телевизора е страшно наслоен с цигарен дим , и някакви мазнотиии от кухнята. Някакви препоръки за препарат с който да го почистя ??? Не пречи на картината но много ме дразни , пробвах с чиста вода и микрофибър не стана , да не кажа че стана по зле :) :) :) Беше равномерно наслоен сега е на петна ....сиреч разнесох го по панела ...
Препоръчайте препарат....с който да не нараня панела и да ги изчистя ...???
Отговор: Почистване на SAMSUNG QE-55S90D ???
Цитат:
Първоначално публикувано от
Trentatre33
Здравейте, закупих от фалирало квартално кафене SAMSUNG QE-55S90D , телевизора е страшно наслоен с цигарен дим , и някакви мазнотиии от кухнята. Някакви препоръки за препарат с който да го почистя ??? Не пречи на картината но много ме дразни , пробвах с чиста вода и микрофибър не стана , да не кажа че стана по зле :) :) :) Беше равномерно наслоен сега е на петна ....сиреч разнесох го по панела ...
Препоръчайте препарат....с който да не нараня панела и да ги изчистя ...???
Medix за прозорци и хубава тоалетна хартия.
Цитат:
slip in
Medix за прозорци и хубава тоалетна хартия.
С алкохол или без алкохол да бъде Medix-a ??
И след това - защо екранът е на петна...
Никакви алкохоли, гликоли, обезмаслители и т.н.!
Има специални препарати за почистване на дисплеи. Конкретно за това, а не офисни почистващи средства за всичко!
Не мога да препоръчам конкретна марка/ наименование.
Иначе пробвай изключително внимателно с мека микрофибърна кърпа за стъкла.
Неутрално миещо средство някакво (с възможно най-малко ароматизанти и прочие), разтворено малко количество в дестилирана вода.
С възможно минимален натиск в/у дисплея.
За катрана от цигарите - мисията е практически невъзможна! Виждал съм какво остава на леща от CD/ DVD механика.
По платките и останалите части също е чернилка и не е възможно да се изчисти. Влошеното охлаждане е огромен проблем за работата на електрониката.
За мен такава покупка има смисъл само, ако цената е минимум 4 пъти по-ниска от тази магазина.
Ако нещо се случи с телевизора повреда някаква), считай, че нямаш гаранция.
Късмет!
Цитат:
Gena_bs
И след това - защо екранът е на петна...
Никакви алкохоли, гликоли, обезмаслители и т.н.!
Има специални препарати за почистване на дисплеи. Конкретно за това, а не офисни почистващи средства за всичко!
Не мога да препоръчам конкретна марка/ наименование.
Иначе пробвай изключително внимателно с мека микрофибърна кърпа за стъкла.
Неутрално миещо средство някакво (с възможно най-малко ароматизанти и прочие), разтворено малко количество в дестилирана вода.
С възможно минимален натиск в/у дисплея.
За катрана от цигарите - мисията е практически невъзможна! Виждал съм какво остава на леща от CD/ DVD механика.
По платките и останалите части също е чернилка и не е възможно да се изчисти. Влошеното охлаждане е огромен проблем за работата на електрониката.
За мен такава покупка има смисъл само, ако цената е минимум 4 пъти по-ниска от тази магазина.
Ако нещо се случи с телевизора повреда някаква), считай, че нямаш гаранция.
Късмет!
Цената за която го взех е смешна , за това и го взех , не че ми трябва ...още е в гаранция даже !!! Пък и винаги мога да му намеря приложение...
Преди ползвах някакъв много стабилен препарат ..мисля че беше Rondel....но не мога да го намеря сега дали се продава още....
Цитат:
Trentatre33
Цената за която го взех е смешна , за това и го взех , не че ми трябва ...още е в гаранция даже !!! Пък и винаги мога да му намеря приложение...
Преди ползвах някакъв много стабилен препарат ..мисля че беше Rondel....но не мога да го намеря сега дали се продава още....
Страхотен телевизор е, честито, а би ли споделил цената на която си го взел ако не е тайна ? И просто дестилирана вода и микрофибър, нищо друго. Гледай клипа който публикувах малко по отгоре, там е обяснено много добре защо да не ползвах хартиени кърпи/ тоалетни хартии и почистващи препарати, и как точно да го бършеш.
Цитат:
AntrAcsA
Страхотен телевизор е, честито, а би ли споделил цената на която си го взел ако не е тайна ? И просто дестилирана вода и микрофибър, нищо друго. Гледай клипа който публикувах малко по отгоре, там е обяснено много добре защо да не ползвах хартиени кърпи/ тоалетни хартии и почистващи препарати, и как точно да го бършеш.
Всъщност го взех на бартер за неща непотребни за мен , и ми излезе под 500лв !!! Принципно винаги си почиствам телевизорите ,не ги оставям да се замърсят . Но като този толкова много мазнотия и цигари не се бях сблъсквал....
Не съм натискал заради риска да му премахна защитния слой.....с микрофибър чисто нов и вода не стана ....трябва ми нещо по-силно
Цитат:
Trentatre33
Всъщност го взех на бартер за неща непотребни за мен , и ми излезе под 500лв !!! Принципно винаги си почиствам телевизорите ,не ги оставям да се замърсят . Но като този толкова много мазнотия и цигари не се бях сблъсквал....
Не съм натискал заради риска да му премахна защитния слой.....с микрофибър чисто нов и вода не стана ....трябва ми нещо по-силно
Отиди в някой магазин за техника като Зора, Техномаркет и т.н. , там имат специални препарати за почистване на телевизори, обясни има за какво ти трябва и да ти препоръчат нещо, но опитай да намериш някой с повече опит и познания в тази област, макар че е много трудно да се намерят такива в подобни вериги, но в никакъв случай не опитват с такива за прозорци и т.н.
Имаче за 500 лв.. е меко казано супер.
1 Прикачен файл(ове)
В Технополис, чистят дисплеите на телевизорите с това. Не пръскаш на дисплея, а на кърпата, иначе оставят черти и петна.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42495&stc=1
Изключително важна за мен информация!
Ей на затова не взимам нищо, което е излязло веднъж от фабричната опаковка.
Поздрави на феновете на "разработената" техника от всякакъв род!
Става и с мокри кърпички за очила май бяха.
Чисти телефони, лаптопи, ипс, адс, нт и старите оледи:))
Браво за покупката! Миналата година зехме такъв втора ръка от мага за охраната.
Този собственик на заведение, е меко казано за бой...куп грешки.
1. OLED телевизор работещ по...10-ина часа на ден вероятно на една програма
2. Телевизор в заведение в което се пуши.
2. Монтиран в близост до кухненски плот с печки, където се отделя топлина, пара , мазнини.
Отговор от ChatGPT
Цитат:
За почистване на дисплея на телевизора от наслоена мазнина и цигарен дим трябва да използвате подходящи почистващи средства и методи, за да не повредите екрана. Ето как да го направите правилно:
Какво ви е необходимо: - Микрофибърна кърпа – мека и без власинки, за да не надраскате дисплея.
- Дестилирана вода – за да избегнете следи от минерали.
- Бял оцет или изопропилов спирт (не по-висок от 70%) – за разграждане на мазнините и никотиновия налеп.
- Пулверизатор – за равномерно напръскване на почистващата течност.
Как да почистите телевизора: - Изключете телевизора от контакта и изчакайте да изстине.
- Направете разтвор: Смесете 1 част бял оцет или спирт с 1 част дестилирана вода в пулверизатор.
- Навлажнете микрофибърната кърпа (НЕ пръскайте директно върху екрана!).
- Избършете внимателно дисплея с леки, кръгови движения, без да натискате силно.
- При силно замърсяване: Повторете процеса с нова част от кърпата, за да не размазвате мазнината.
- Подсушете екрана с чиста, суха микрофибърна кърпа.
- Почистете рамката и вентилационните отвори, защото там също се събира прах и мазнина.
Допълнителни съвети:
✔
НЕ използвайте хартиени кърпи, абразивни гъби, сапун или препарати със съдържание на амоняк, ацетон, хлор и силни разтворители. Те могат да повредят антирефлексното покритие на екрана.
✔
НЕ пръскайте директно върху екрана, за да избегнете попадането на течност във вътрешността на телевизора.
✔
Почиствайте редовно, особено ако телевизорът е в кухнята, за да не се натрупват упорити замърсявания.
Ако замърсяването е прекалено силно и не се почиства лесно, може да използвате
специализирани препарати за почистване на екрани, като тези на базата на изопропилов спирт и безвредни повърхностноактивни вещества.
Отговор от BgGPT
Цитат:
Почистването на дисплея на телевизор, особено ако е бил изложен на мазнина и цигарен дим, изисква внимателен подход, за да не се повредят чувствителните повърхности. Ето стъпка по стъпка как да го направите:
Необходими материали:
Микрофибърна кърпа - мека и без власинки.
Дестилирана вода - за да избегнете оставяне на петна или минерални отлагания.
Мек препарат за миене на съдове - за разграждане на мазнината.
Спрей бутилка - за смесване на водата и препарата.
Памучни тампони или клечки за уши - за труднодостъпни места.
Стъпки за почистване:
Изключете телевизора: Уверете се, че телевизорът е изключен и охладен преди да започнете почистването.
Подгответе почистващия разтвор: В спрей бутилка смесете 1 част мек препарат за миене на съдове с 3 части дестилирана вода. Разклатете добре, за да се смеси равномерно.
Нанесете разтвора: Напръскайте малко количество от разтвора върху микрофибърната кърпа (не директно върху дисплея). Това ще предотврати прекомерното овлажняване на дисплея.
Почистете дисплея: Леко изтрийте дисплея с навлажнената кърпа, като използвате кръгови движения. Бъдете внимателни и не натискайте силно, за да не повредите пикселите или покритието на дисплея.
Отстранете упоритите замърсявания: Ако има упорити петна от мазнина или цигарен дим, използвайте памучни тампони или клечки за уши, напоени с разтвора, за да ги почистите внимателно.
Подсушете дисплея: Използвайте суха част от микрофибърната кърпа, за да подсушите дисплея и да премахнете остатъчната влага.
Проверете резултата: Включете телевизора и проверете дали няма останали петна или следи от почистването. Ако е необходимо, повторете процеса.
Допълнителни съвети:
Никога не използвайте абразивни материали или агресивни химикали, които могат да повредят дисплея.
Избягвайте пръскането на течности директно върху дисплея, тъй като това може да причини проникване на влага вътре в устройството.
Редовното почистване на дисплея ще предотврати натрупването на мръсотия и ще удължи живота на вашия телевизор.
Следвайки тези стъпки, ще можете безопасно и ефективно да почистите дисплея на вашия телевизор.
https://www.youtube.com/watch?v=d9L_x4IT8_Y
Цитат:
Trentatre33
С алкохол или без алкохол да бъде Medix-a ??
С алкохол.