-
Отговор: Sharp LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
stilo72
Една забележка...
Само 9-та, 8-ма,7-ма и 6-та серия са оригинално производство на Шарп.
5-та и 4-та са ребрандирани - производство на турската компания Вестел
-
Stilo72, идеята на 32 ката е да служи в детска стая. Не че и 40 ка не става, но съм се спрял на 32 ка засега.
Това което предлагаш ти, е от 5 та серия и е на 60 херца, а 6 та, моят вариант е на 100 херца. Освен това доста изчетох точно за 630, надявам се панела да е Шарп. Намерих инфо на първа страница че 40 инча 630 серия е с панел на шарп, рових из нета но на 32 не намерих какъв е. Ако нещо ме склони на 40 като размер би било основно това, и то пак 6 та серия. Не става въпрос за 100 лв. Искам нещо качествено и хубаво за гледане. Не търся 3 де, и всякакви модерни функционалности, екстри, добавки ...
И да за 32 ка, не е от евтините, затова питам и тук за мнение, като място където има повече собственици на Шарп.
ПС. Докато пиша и има нов отговор.
Hristoslav2 точно това ми беше идеята и на мен със 6 та серия, явно правилно съм разбрал, за ребрандираните Вестели. Ето точно това НЕ искам. Сега като казваш че 6 та серия са производство на Шарп, ами има значи защо да струват толкова. Благодяра за инфото.
-
Сигурно е така, но аз не бих дал такива пари за 32инча
Апропо, за кво са ти тези 100херца на 32инча ако не е тайна?
Освен това всичко се излъчва на 50херца!
Аз като взех 46LE830Е за 2600лв. и е 200херца да не мислиш, че на тая от Хъстлър и виждам червата през оная работа?! Все тая!
С този размер на екрана никога няма да имаш проблем с картината!
Като не са ти проблем парите скачай на по-горен клас и размер, но за мен това са грешни пари за 32" каквато и серия да е!
-
аа Цитат:
Hristov E
Stilo72, идеята на 32 ката е да служи в детска стая. Не че и 40 ка не става, но съм се спрял на 32 ка засега.
Това което предлагаш ти, е от 5 та серия и е на 60 херца, а 6 та, моят вариант е на 100 херца. Освен това доста изчетох точно за 630, надявам се панела да е Шарп. Намерих инфо на първа страница че 40 инча 630 серия е с панел на шарп, рових из нета но на 32 не намерих какъв е. Ако нещо ме склони на 40 като размер би било основно това, и то пак 6 та серия. Не става въпрос за 100 лв. Искам нещо качествено и хубаво за гледане. Не търся 3 де, и всякакви модерни функционалности, екстри, добавки ...
И да за 32 ка, не е от евтините, затова питам и тук за мнение, като място където има повече собственици на Шарп.
ПС. Докато пиша и има нов отговор.
Hristoslav2 точно това ми беше идеята и на мен със 6 та серия, явно правилно съм разбрал, за ребрандираните Вестели. Ето точно това НЕ искам. Сега като казваш че 6 та серия са производство на Шарп, ами има значи защо да струват толкова. Благодяра за инфото.
......:yahoo:
- - - Обновено - - -
.......................Колега,само да споделя.....аз преди Нова Година взех за спалнята Sharp LC-32LE244E, тогава беше на някаква промоция за 750лв. сега гледам в саита са му вдигнали цената,но аз сам доволен от телевизора...има отлична картина....чете всичко от флашка с български субтитри....пък каквато ще сглобка да е......на kaшона пише Poland....:yahoo:
-
2 Прикачен файл(ове)
Здравейте,
Изчетох по-голямата част от темата за телевизори Sharp но не открих решение на моя проблем.
Става въпрос за следното: Имам инсталиран на компютъра Plex media server чрез който гледам филми на телевизора през компютърната мрежа, но нямам субтитри. Когато гледам даден филм и натисна бутон Options на дистанционното на телевизора излиза меню и има Subtitles но не е активно.Прикачен файл 8552
Имате ли идея как мога да активирам това меню? Телевизора е Sharp LC-40LX630E с най-новия ъпдейт на фърмуеъра който има. Когато гледам от USB памет Subtitles менюто е активно.
Четох в ръководството за употреба че в настройките на телевизора в
меню Link operation има подменю за субтитри "Auto subtitle shift" но при мен липсва. Не знам дали има общо с моя случай. Прикачен файл 8553
Append-нал съм субтитрите към видео файла с mkvmerge но на телевизора субтитри не излизат, а като го гледам на компютъра през VLC или дори през Plex app има субтитри. Направил съм всички настройки и няма резултат.
Моля ако някой има решение на този въпрос да го сподели. Благодаря предварително.
П.П. Възможно е да съм пуснал три еднакви ЛС по въпроса на колегата hristoslav2, но не ги намирам в "Изпратени" моля да ме извини ако ги е получил.
Поздрави,
Асен Иванов |
|
|
-
Привет Асене
Модела 630 е базиран на софтуер и шаси от Филипс...направили са някакъв бартер срещу видеопанели. Така модела е наследил и недостатците на модела 6006 на филипс. Пробвай с друг медия сървър и прочети в темата за филипс
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post438200
-
Здравейте, собственик съм на Sharp LC 32LE630E от около половин година от скоро опитах да гледам филми през USB - то но със субтитрите никакъв успех пробвах с различни енкодинги ,ъпендване и прочие в крайна сметка някой който притежава този модел успял ли е да възпроизведе филм с БГ субтитри.Иначе гледам филмите през HDMI но е малко по трудоемко ставай пускай филма ставай спирай на пауза а иначе с дистанционното може да ги извършваш тези операции.Да вметна за апендването как го правя (иначе програмата MKVmerge GUIне ми приема файла и дава грешка).С notepad ++ отварям фаила на субтитрите ,след това давам на оформление/character sets/cyrilic/windows1251/ (сега незнам дали не греша някъде) запаметявам го това save as обаче не намирам никъде във формата- UTF-8 да речем и си го оставям на *txt файл.После отварям notepad и го правя на UTf-8 този файл позволява да се ъпенднат субтитрите и излизат с други плеъри на компютъра.Някой ако има идеи да споделя.Моля ако някой е успял да подкара субтитри на този модел да каже възможно най подробно кат за "малоумници" как го е направил.Благодаря ви!
-
Цитат:
kubatev
...Иначе гледам филмите през HDMI но е малко по трудоемко...
Ако ги гледаш от компютър пробвай през мрежа DLNA (кабел) с подходящ медиен сървър. Аз ползвам PS3 Media Server - има интерфейс на български. Настройка за бг субтитри (Настройки на прекодиране - Инструменти за видео файлове - MEncoder - в полето "кодова таблица за не-Unicode субтитри" стойността трябва да е cp1251)
-
Някой има ли наблюдения върху картината на Sharp 52LE831S
Какво мислите за качеството на картината? Бързи сцени, разработка в сенките, ниво на черното, контраст?
-
Цитат:
shtarkel
Някой има ли наблюдения върху картината на Sharp 52LE831S
Какво мислите за качеството на картината? Бързи сцени, разработка в сенките, ниво на черното, контраст?
Две годишен модел; много добър контраст; прилично представяне, при бързи сцени; тесен ъгъл на виждане/типичен за VA матрица/; изисква обстойна калибрация за точни цветове; добро качество на изработка, типично за високите серии на Шарп.
В Узунов ли го гледаш?
-
Цитат:
podredko
Ако ги гледаш от компютър пробвай през мрежа DLNA (кабел) с подходящ медиен сървър. Аз ползвам
PS3 Media Server - има интерфейс на български. Настройка за бг субтитри (Настройки на прекодиране - Инструменти за видео файлове - MEncoder - в полето "кодова таблица за не-Unicode субтитри" стойността трябва да е cp1251)
С лаптоп който местя постоянно едва ли би ми било удобно.Благодаря все пак.Но ако някой знае за флшка и субтитри да казва.А и още един въпрос за просветените в работатa с програмата MKVmerge GUI подскажете защо srt. файловете който слагам за ъпендване дават грешка и не могат да се прикрепят към филма.Ако някой знае точно как става самото ъпендване да подскаже моля може и на лично, но все пак тук някой модели телевизори работят с филми на флашка ъпенднати по този начин:rolleyes:
-
За съжаление при този модел няма да ти излезат субтитрите от флашка!.....
-
Здравейте на всички . Наскоро се натъкнах на този форум и ми е доста интересно. Искам да помоля някой запознат с моделите на SHARP да ми отговори на следният въпрос: имам телевизор sharp lc-32ld135v, несъм предирчиф и за кухнята ми върши работа, но въпроса ми е каква е разликата между lc-32ld135v и lc-32ld135e. Благодаря предварително.
-
Цитат:
Mladshy
Здравейте на всички . Наскоро се натъкнах на този форум и ми е доста интересно. Искам да помоля някой запознат с моделите на SHARP да ми отговори на следният въпрос: имам телевизор sharp lc-32ld135v, несъм предирчиф и за кухнята ми върши работа, но въпроса ми е каква е разликата между lc-32ld135v и lc-32ld135e. Благодаря предварително.
Е - регионален код
- E - Европа
- S - Скандинавия - /Финландия,Швеция,Дания,Норвегия/
- R - ***** /RU/
- U - Латинска Америка
- UN - Северна Америка /Канада, Сащ/, срещат се US, UM, UN и UT
- М - Азия/Индия,Сингапур,Тайланд,Виетнам../ ,
- А - Китай
- Н - Хонг-Конг
- Т - Тайван
- X - Австралия, Нова Зеландия
- NZ - Нова Зеландия