Отговор: Sharp LCD TV / FAQ - на първа страница
Реши да си инсталирам последната версия на Фирмуера за ТВ-следвах стьпките посочени по-напред в темата..АМА..
Инструкция по обновяване на фърмуера:
За пример - SHARP LC-46LE630E.
И така
Свалете архива с фирмуера за вашият телевизор, разархивирайте го, архива съдържа 3 файла:
1. PDF Инструкция на английски
2. FUS_S5551_0.14.95.0_prod.upg (72,6 Мб.)
3. StandbySW_S5551_CFG167_89.0.5.0.upg (в Кб.)
Отформатирайте USB флашката в FAT32, в ядрото на флашката създайте папка upgrades, в тази папка поставете само файла FUS_S5551_0.14.95.0_prod.upg (който е 72,6 Мб).
Извадете флашката чрез безопасно извличане (за всеки, случай).
Изключете телевизора от бутона и после от контакта, изчакайте 30 секунди, после го свържете в ел.мрежата и го включете.
Далее, зашел в меню->конфигурация->настройки ПО->Локално обновяване, поставете USB флашката с фирмуера в телевизора, след което на екрана се появява файла с ъпдейта FUS_S5551_0.14.95.0_prod.upg и още в дясната страна - информация за файла (версия на фирмуера, дата на релийза и т.н.).
Натиснете ОК, започва процес на установка, отначало зареждане, после проверка и установка.
След завършването на ъпдейта телевизора ви моли да изкарате USB флашката и да го изключите. Изключвате после отново включвате и това е всичко - фирмуера е обновен. В това може да се убедите поглеждайки версията в меню->конфигурация->настройки софтуер->Информация за установеният софтуер.
КАКВО направих до тук...
1-Върнах го до заводски настройки
2-Неми намира в флашката/fat32/ новия софт...какво не правя ,като хората
1-сваления файл-
http://picbg.net/u/55089/49286/thumbs/762532_fr.bmp
2-oт там давам да се разхв-/книгата/:rolleyes: и ето какво се получава-
http://picbg.net/u/55089/49286/thumbs/762886_fr.bmp
3-копирам Маркирания файл в Флашката,като преди това сьм сьздал папка/USB/ с име/upgrades/
http://picbg.net/u/55089/49286/thumbs/762884_fr.bmp
Ето как изглежда файла поставен в папката-
http://picbg.net/u/55089/49286/thumbs/762890_fr.bmp
До тук е така, ако някъде греша свиркайте....
Поставям е и отивам на посочените опции за ъпдеит - намирам ч/з USB -давам /ок/ и...излиза сьобщ /не е намерен нов софт/:mad:
Здравейте!
От днес и аз вече съм собственик на телевизор Sharp LC 50LE752V.
Не мога обаче да си пусна нета през донгъла.Пробвах с кабел-работи.Прави ми впечатление че дори и при изключен кабел в статуса на мрежата пише WIRED,а кабел няма.Има записани и ИП адрес и ДНС.Ако махна донгъла изчезват и се появяват 2-3 секунди след като го поставя.Пробвах с друг донгъл от друго устройство - същата работа.Самия донгъл мисля че има диод-не свети обаче.Ресетнах настройките на мрежовите настройки-все същото.Спазвам всичко описано в книжката но след като стигна до момента в който със стрелка на дясно да потърси жична или безжична връзка има ми дава горе в десния ъгъл знака ЗАБРАНЕНО.
Някакви идеи?
Благодаря предварително!
Стрелката надясно не е тази която натискате. Трябва да натиснете друг бутон, който е като >>. След това ще ви пита дали интернета да е по кабел или безкабел.
Цитат:
Първоначално публикувано от
martony
Стрелката надясно не е тази която натискате. Трябва да натиснете друг бутон, който е като >>. След това ще ви пита дали интернета да е по кабел или безкабел.
А това означава ли,че може да окажа /dlna/ В случая с кабел. Немога да видя на моя как се вкл-DLNA и от кьде..
Цитат:
martony
Едит :Жив и здрав да си,след като намерих бутона,ресетнах настройките и откри и wireless вече.Хвана мрежата,но пък не видех къде да си вкарам паролата.Може би трябваше да му дам да е на ръчно,не на автоматично,а?
Това утре ще го пробвам.Забелязах едно леко разминаваме между картината и звука.Преди година и повече бях срещнал някъде че проблема е в кабела на Булсата,щото е ХДМИ 1,3 ,а трябвало да е 1,4.Някакви идей?
Лека вечер на всички!
1 Прикачен файл(ове)
При избиране на Wireless мрежа с бутона OK, автоматично се извършва сканиране за наличните в обхвата мрежи. Излиза списък с възможните рутери, техния обхват и едно ключе, ако е заключена мрежата.
http://intermarket.bg/store/sharp/IM...40515-0934.jpg
След като изберете вашата мрежа с бутона ОК, ако тя е заключена ще ви излезе прозорец за въвеждане на паролата. Ако не я въведете няма да може да се закачите за нея. Чак след това излиза питането за автоматични или ръчни настройки. За телевизора няма значение какви ще са те.
Веднъж като е осъществена връзката с рутера, DLNА се вика от menu>video>USB&DLNA, където редом се показват включените преносими памети и намерените DLNA сървъри. Необходимо е да имате инсталиран DLNA сървър на устройството, което ще споделя информацията (компютър, телефон или таблет). За повече информация вижте раздела DLNA - медийни сървъри.
- - - - - - - - - -
Едва ли кабела е проблема за разминаване на картината със звука. Предполагам че трябва да се пипнат настройките за изходящия сигнал от менюто на приемника на Булсат.
- - - - - - - - - -
Здравей!
Мерси за отговора!
Относно мрежата-изписва ми моята CAESAR и една друга ,озаглавена WIRELESS и двете на 94 %(дали не е едно и също???),но и на двете няма символа с ключе.Като трета мрежа ми изписва комшийската(16%) и на нея иска парола.Странно защо на мен не ми иска.??
А това за приемника на Булсат-хаха-нема такова дърво-такива опции липсват.Между другото кат пусна приемника и тв-то всичко е ок и след 20-30 мин (не съм засичал) започва разминаването.Ако ги рестартирам се оправя.Сега сложих друг модел приемник на Булсат да видя как ще е .На кабела пише high speed hdmi 1.3b.:punk:
ЕДИТ:И с другия приемник е същата работа.Пуснах ефирната телевизия без да гася приемника на Булсат,респективно и телевизора и след това като се върнах на ХДМИ входа нямаше разминаване-всичко беше ок,но то пак ще е за 20-30 мин.
Явно трябва да сложа главата в торбата и да взема по-нов кабел,направо 2,0 ,щото като гледам спецификациите в Уикипедия на 1.3 и на 1.4 -те са едни и същи.
Благодаря Мартони!
След дьлго лутане, по-вьпроса за инсталиране на новия софт от Флашка/fat32/ -нещо не се получаваше..и затова реших ПРОБЛЕМ,като пуснах /DLNA/ кабел от рутера кьм ТВ. И ето,че ми даде опция за ьпдейт с по-новия софт/ 0.2.4.9/ и работата заспа:yahoo: В смисьл, проблемите,който най-ме дразнеха
1-След всякое изкл/вкл на ТВ -размера на картината се врьщаше в размер/4:3/:mad:- сега го няма този проблем.../а дано де/
2-Стана ми активно менюто/появи се/- AQUOS NET +/-още не сьм сьрфирал в него,и не знам за какво мога да го ползвам,зада споделя ТУК.
3-Даде ми страна на местонахождение да има БГ- преди не се виждаше при мен. Избрах е..като опция,незнам проблем ли ще е, като чета че повечето ТВ са на Германия и др.:o
4-Звукьт значително се подобри/по-силен/
5-Картината сьщо:cool: с цифр.приемник сьм за сега на /Близуу/
За сега толкова от мен. Време ми не остана за Гледане и поливане на новата придобивка- от четене ,експерименти и настройки.Тькмо се бяхме навили да го врьщаме...и с ровичкане -го докарах до някьде.
ПС-Благодарности кьм/hristoslav2/ и М.Атанасов/Интерсервиз Узунов/ за помоща оказана ми на/ЛС/ и НА ВСИЧКИ Колеги включи ли се в Ограмотяването ми...:))
Ще продьлжавам да си питам....ако не правя нещо кат Хората:taz
А има ли някакво изискване към хард диска?Сложил съм съм един 320 гб Excel Stor (Fujitsu) и веднага го отчиташе.Днес го форматирах даже на телевизора и си смени името на TV_DRIVE,но като натисна копчето USB REC или съседното на него дето пак е за запис все ми изписва NO EQUIPMENT CONNECTED.Вчера сложих една 8 гб флашка-същата работа.
Някой да има лични впечатления или попадал на ревю за този модел?
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...0LE760E-3D-LED
Цитат:
Julius Caesar
А има ли някакво изискване към хард диска?Сложил съм съм един 320 гб Excel Stor (Fujitsu) и веднага го отчиташе.Днес го форматирах даже на телевизора и си смени името на TV_DRIVE,но като натисна копчето USB REC или съседното на него дето пак е за запис все ми изписва NO EQUIPMENT CONNECTED.Вчера сложих една 8 гб флашка-същата работа.
Някой нещо да знае?
Пробвай да го разкачиш, после отново да го закачиш. Изчакай телевизора да го разпознае и тогава пробвай да записваш.
В менюто няма ли някакви настройки за запис?
Мерси за отговора!
Телевизора си го разпознава,вчера го форматира,смени му името,като браузвам за снимки или музика вижда директориите.Опъва се за записа обаче.
Какво и откъде искаш да запишеш? Записа е възможен само при ползване на вграденият цифров тунер.
Цитат:
hristoslav2
Какво и откъде искаш да запишеш? Записа е възможен само при ползване на вграденият цифров тунер.
МИ от там пробвам-ръгнал съм един кабел за антена и пробвам БНТ ХД да запиша ,ама на -нъцки.