Първоначално публикувано от
vasy здравейте, от няколко дни съм собственик на sony 32 v4500:
http://www.sony.bg/view/ShowProduct....TechnicalSpecs
ще споделя нещата от които не съм доволен на фона на високата цена на телевизора.
1. с цифровия тунер за кабелна телевизия на кейбълтел изкара само 5 цифрови канала, които много често пикселизират, всички останали илизат черни. на евроком положението е същото. оказа се че за да гледам цифровите канали трябва да си купя допълнително накакво устройство, на стойност 130лв, което се пъха в съответния слот в телевизора, в което пък да се пъхне картата на кабелния оператор, която пък струва допълнително пари и т.н. въпросното нещо не се продава нито от магазините, откъдето се купуват телевизори, нито от кабелните оператори, а от трети лица - някои магазини за сателитна техника, и няма гаранции че ще работи точно с този модел телевизори и съответния кабелен оператор. това практически обезсмисля наличието на тунера за цифрова кабелна, което за мен е основното предимство на телевизорите сони пред другите марки.
2. с цифровия ефирен тунер не се хвана нищо, не знам защо
3. при бързи движения се забелязва замазване на образа, особено на музикалните канали, където подскачат на клиповете, явно реакцията от 8мс не е достатъчно бърза и никакви чипове за обработка на образа не могат да го компенсират
4. функцията за изравняване на силата на звука на практика не работи. нито изравнява звука при смяна на каналите, нито когато почнат реклами с по-силен звук го компенсира по някъкъв начин.
5. много неудобно дистанционно - дълго е над 20см, най-използваните копчета за програмите и звука са в най-долния край, ако се наложи да боравиш с другите, ръката не ги достига. ако пък искаш да избереш например канал 23, като натиснеш цифрата 2, още преди да си успял да натиснеш 3, те прехвърля на 2-ри канал, и чак после на 23-ти. може на някой да се струват дребни неща, но са дразнещи. все пак това е реномирана марка, не е НЕО.
иначе като цяло телевизора не е лош, цветовете ми харесват, но ако можех, сега бих си купил телевизор с бърза матрица (3-4мс), може би някой филипс. надявам се да съм бил полезен с нещо.