-
Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от svetlio1
Приемника ти е STB S-1000 /или1002/ и това е може би най-доброто ,което са призвеждали Делта /съответно ,което предлага Булсат/. Аз съм със същия и на В750 през скарт /някакъв на Томсън беше към 50лв и е дебел колкото пръст :bravo/ картината е много добра ,като разбира се това се отнася за каналите с добър битрейд и неголяма компресия :) -канали като Канал3 ,ДМ сат идр. подобни нищо не може да им помогне.
Да, S-1002 е приемникът и аз съм останал с впечатлението, че това е най-добрия приемник, който Булсатком предлагат.
Говориш за канали като ТВ+, ХобиТВ, The Voice, BTV (особено когато излъчват Стъклен Дом) и други канали, които дори и на CRT телевизор се вижда, че са с наистина добро качество.
Иначе може ли да пробваш ако имаш под ръка и по-обикновен скарт дали ще се усети голяма разлика в картината с него всравнение с този за 50 лв. ? :)
-
Blazer, щом в опциите си имал YPbPr, значи приемникът има компонентен изход. Свързането през него дава по-добро качество, отколкото RGB SCART. Остава да си набавиш компонентен кабел и да споделиш резултата.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Component-cables.jpg
http://www.avtoolbox.com/images/prod...-dvi-front.jpg
-
Sony ще даде поръчки за производство на LCD телевизори и на външни производители
АЙДЕ, ПОЧНА СЕ НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ГОЛЕМИТЕ...
Компанията Sony , борейки се с намаляващите печалби ще се опита да намери разумни цени на изнасяните стоки, като възнамерява да възложи на други производители, не само монтаж, но и производството на LCD панели и телевизори.
През 2011 г. те ще създадат около 80% от производството на телевизори Sony. 40% -50% от тях ще бъдат произведени чрез разпределяне м/у Foxconn, CMI. Foxconn ще произвежда 18 милиона телевизори, докато Wistron, втората по големина търговска марка, ще произвежда Sony Google телевизия .
Sony реши да възложи за модели от висок клас на първо място. За много началото аутсорсинг означава значителна загуба на качество, обаче, тъй като Sony наскоро продаде завод за производство на панели на Foxconn, може би, качеството ще остане същото.
-
Да ,за завода в Словакия става въпрос....продадоха го на китайската Foxconn. Произвеждат смартфони, шасита, конектори и кабели-сега ще правят телевизори.
http://www.flatpanelshd.com/news.php...&id=1287481529
http://translate.google.com/translat...d-lcd-tvs.html
-
Здравейте всички!
Четох темата назад но не намерих отговор на въпрос, който ми се върти.
На прага съм да закупя 32ЕХ500 (днес или утре) но колега, който има миналогодишна Бравиа твърди, че губи голяма доза качество, когато гледа HD филми през DLNA. Какви са вашите наблюдения? Възможно ли е да се гледа 1080p през DLNA от ЛАН с PC?
-
ДА-аз гледам точно така. Друг е въпроса че ползвам един безплатен руски сървър,и леко ми насича на моменти.... но телевизора няма вина за това
-
тези от Foxconn какво правят............ работниците им се самоубиват а те......
жалко за Sony дано не тръгнат по пътя на Grundig
-
Здравей те,
Отняколко дена съм сопственик на 40ех508.(Бях решил да взема LG 42LD750 но в ТМ видях това СОНИ,че е на промоция и има сателитен тунер)
Незнам дали ми харерсва още.Маи не съм свикнал още(като при Blazer,нещо ми тъмнее )
Да почна първо какво не ми харесва:
Дистанционното-голямо,програмите извука са най-долу,а не на джоистика
Менюто-много мисли,това ме дразни най-много
Сат.Тунер-няма записани спътници,ако нямаш друг тунер трудно се настроива антената (очаквах да не е перфектен)
Хубавото :
SD Сигнал-Според мен се справя по-добре от колкото очаквах
Тунери-Приема HD и от спътник :ole
-
http://www.digitalversus.com/news-pa...ews-15489.html
Честито elsof :Drinks:
С каква карта и модул си на сателитният тунер ?
-
@ elsof със здраве да си го гледаш!
За момента нямам как да видя разликата, че съм в едни гори тилилейски, но един приятел ми пиши като сравнявал 40EX500 с 40EX508 - новото при модела не било само HD сат. тунера, а и по-добрата обработка на качеството при картината за SD и HD. Възможно ли е да има някакво такова подобрение при положение, че са един и същ модел? @ elsof ИНТЕРЕСНО ще е на всички да споделиш малко по-подробно за картината и конкретно с какъв точно модул (защото ако е IRDETO там имаме около 3 варианта CI+) и карта си?
-
Тия тъпаци в Технополис са написали, че е с BRAVIA ENGINE 2. Защо ли не се учудвам вече...
-
Събрах и аз някои лев и мисля да взема 40ех508 прочетох добри неща за него. . Ще се гледа цифрова кабелна двд домашно кино и хд плеар. Може ли да се доплати 5 годишна гаранция за него. Ако имате възможност препоръчаите ми и други модели на сони които да видя.
Може ли на този модел чрез вградения му сат тунер да се гледат свободните хд програми ZDF ARD от сателитната чиния директно.
mod edit:
Не пускай поредни постове -а редактирай предходния. Горе вдясно на поста има бутон.
-
Няма да имаш никакви проблеми ,само удоволствие , на Астра свободни са ZDF HD,ARD HD ,Arte HD, ServusHD ,Anixe HD и някои демо канали.А и немските си предават всички големи спортни събития свободно/ Олимпийски игри, Световно и Европейско по футбол и т.н./ :ole
-
http://en.kingofsat.net/freqs.php?&p...q&filtre=Clear
HD-та, 3D-та... кеф ти. Само за този от Astra 1H ти трябва малко по-голяма чинийка, зависи къде живееш.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Momchil
Blazer, модела си заслужава и последния лев на тази цена, но аз бих си купил братчето му, EX508, който е с DVB-S2 тунер. За съжаление, когато си купувах моя, този модел го нямаше на пазара.
ЕХ508 няма DVB-C или греша?