root666 ти казваш го забеляза това тресене на филипс а от каде му подаваше сигнал таи малко повечко инфо какво от каде как?
Преглед за печат
root666 ти казваш го забеляза това тресене на филипс а от каде му подаваше сигнал таи малко повечко инфо какво от каде как?
Филипс продължават да слагат в 5 серия същият процесор от миналата година -Pixel Plus HD . Миналогодишните модели( моделите които имат медия плеър) насичаха през USB после май с някакв нов фърмуер пооправиха нещата.
Не съм го пробвал аз на Филипс - просто в ТМ на всички Филипси вървеше ХД видео с една азиатска девойка и отзад едни палми и градини. В момента в който камерата започна да се движи около девойката, на 5-та серия се започна едно ужасно тресене - до нея беше 47-ца мисля от 7-ма серия и на нея такова нещо нямаше. И тъй като тогава събраните пари ми стигаха само за 42-ка 5-та серия, си ги прибрах в джобчето и си отидох вкъщи. Даже се навих на 7-ма серия, но тогава 42-ката струваше 1800 лева, и аз докато събера парите, те се бяха изчерпали вече. След това отидох да взимам Б650, но беше останала само мостра и ми предложиха да ми изтеглят от другите магазини, но тъкмо бяха дошли Ц650 и ми хареса и взех него.
Това е от функцията "24 Pic True Cinema"Цитат:
Първоначално публикувано от ivan1
Имам едно тестово клипче на Филипс за движение - идеята е един снайперист гледа през оптиката и при движение на снайпера картината се движи от ляво на дясно,дясно - ляво, горе - долу, долу - горе.С една дума- по хоризонтал и вертикал(Всички посоки).На този клип съм тествал сони,филипс,лг. Най- гладка е картината на филипс(но само на девета серия). При другите марки(както и филипси под 9-та серия) се забелязва засичане, като: ако телевизора не е 100хц силно замазва задния фон и тресе много на често. Дори да е 100хц пак насича но по рядко, само филипс 9-та се справя,като и при нея се случва да насече но веднага влиза в режим. По едно време си мислех,че този клип на филипс е направен само за 9-та серия(с рекламна цел) и затова само той се справя, ама това съм го забелязвал и на други видео материали.Въпроса е един, с включени 100хц и натурал мошън на някои хора картината им става нереална.А според мен тогава си е най реална, но не по режисорския поглед - всеки го усеща по различен начин.Така,че съм склонен да вярвам на някои, че има омазване и тресене дори при 100хц тв - та. Това,че са 100хц в никой случай не означава, че се справят еднакво с определено видео,като това в случая е направено именно да изтормози телевизора докрай.
п.п. Да уточня - това е сравнение на миналогодишните модели.Някои от тази година също ги видях и не ме впечатлиха с някакъв напредък.Не съм пробвал на този клип новите 200хц на сони(ама до края на месеца няма и да ги пробвам - отпуск :ole :ole :ole :ole :ole)
Не е идеята картината да е реална, а такава каквато е заснета. Утре ако пуснат система, която да прави анимацията като игрално кино пак ли да я ползваме?
Идеята на хубавите телевизори е да пренесат киното у дома пък не съм видял в кино-залата да ползват 100Hz, Natural Motion и други "екстри".
Качи го някъде това клипче да го видим и при нас как е.
Напълно съм съгласен с теб, затова и не съм краен в оценките си, всеки да си решава за себе си.Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Като казах "имам" клип ви заблудих малко.Клипа ми е качен от представител на филипс на ХД генератор(служебен), който го ъбдейтна посредством флашка.Нямам го лично вкъщи.Мисля,че не може да се свали обратно на флашка.
Във връзка с този пост и клипчето за което говоря може и да заблуждавам.В смисъл, че ХД грнератора може да се настройва - резолюция ,24p, ako не се лъжа.Отделно трябва да погледна и информация за клипа.Защото генератора съм го пуснал на 720p иначе някои тв - та, ниски класове спират.Ще трябва да си поиграя с генератора малко, само, че това ще стане другия месец.Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Аз имам някакви съмнения относно тоя генератор, който ползват за моделите на Филипс на Цариградско шосе. Там се наблюдават много странни ситуации с картината, които не съм постигал с друг плеър. Някои модели се скъсват да насичат без логични причини.
И аз това се чудя :081:
Има нещо гнило около този клип ,защото с него насичат и плазмите на Панасоник от G10 серията ?!?! А Филипсите от 7-ма серия нагоре нямат проблем ...
наблюдавал съм същото нещо с рекламен диск на Philips
Philips 7-ма серия и нагоре нямаха проблем както и LH5000, W5500 насичаше а при G10 резултата е трагичен :)
Няма логика плазмите G10 да насичат при тях дават видео резолюция 1080 линии
Явно проблема е в неспособноста на видеопроцесора да обработи сигнала при леко падане на битрейта. Не успява да компенсира и за това насича картината.
е добре де нали BRAVIA ENGINE 3 е с достатачно ДОБЪР и достатачно запас щом даже и всички нови сонита 2010 пак са BE3?
Дали е така, или икономия - по скоро второто.Нали се сещаш,, че разработката на нов качествен процесор струва много пари. Жалкото, е че сони винаги са търсили иновацията,нали всеки нов сезон техниката се развива, ама явно тази криза изисква прагматизъм.Цитат:
Първоначално публикувано от venci79