ами почти на всеки филм когато камерата се мести по този начин бавно от една посока в друга се получава това тресене отзад на фона.
Преглед за печат
ами почти на всеки филм когато камерата се мести по този начин бавно от една посока в друга се получава това тресене отзад на фона.
venci79 безсмислено е да коментираме този проблем повече. Сменяш тази марка и край на проблема!
И на мен не ми се искаше да връщам в магазина Sony 46W4000E и 40W4500, но оправия не се постигна.
Виж при Филипсите ми това управление на точно тези положения на движение във всеки видео материал е перфектно.
Веднъж забележиш ли този проблем спасение няма.
@ lazarus18 такива judder-и при мен вървят абсолютно плавно и няма и повод за сравнение със ситуацията при Сони.
soon пробваи все пак на 12,17минута до 13,10 тоз филм и кажи честно дали тресе и моля те даи ми материал на които твоите сонитита тресът все пак моя е по-нов модел с нов процесор и т.н
venci79 моите Сонита отдавна са върнати с рекламация в магазина, а приятели които имат такива просто си го търпят този проблем. Пробвах при мен върви плавно. Няма какво да ти давам мой материал, защото това си е проблем при Сони, а не на филмите и концертите. Всички видия с моментите на тресене при Сони съм ги гледал на Филипсите ми и тези места си вървят идеално плавно.
soon, не разбрах ти на Филипса с включен Natural Motion ли гледаш?
soon казваш че пробва това което дадох като линк много бързо го изтегли 8гб филм на СПРЕНИ 100хц и HE на геим режим ли пробва.
lazarus18,
при мен и на двата телевизора Natural Motion е на най-слабата степен (MINI). 100 Hz ги ползвам много рядко, защото другото се справя отлично.
@ venci79, тегля с 40 Mbs не се притеснявай. Този рип на "Властелина" и още стотици са ми под ръка на хардовете и нямаше нужда да тегля нищо подобно. Повярвай ми проблема не е тези или онези филми и моменти в тях.
добре де то тогава се оказва че само филипс не тресе.
Доста марки и модели смених заради този проблем. Отврат ми е подобен ефект/дефект на мен и на всички около мен. Иначе съм върл фен на Сони, но уви! По законите на Мърфи напоследък нещо Сони, не та не.
и мен мноооого ме дразни това тресене и мисля да отида до някои от технотата да побвам и ако НЕ тресе Филипс лично ще искам да ми предложиш някоя 55 на филипс.а има ли някои Филипс които може да го плеине в тоз формат и размер филма само от флашка че да не нося плеъра и пак да разкачам.
Трябва да изчакаш малко:
Philips 52PFL8605 (ЮНИ):
• Ambilight Spectra 2
• Full HD 3-D Ready
• Pixel Precise HD Engine
• Edge LED
• 200Hz LCD, 1ms
• HD Natural Motion
• 2x10W RMS and Incredible Surround
• Net TV with Wi-Fi (online services)
• DLNA - PC Network link
• Additional 3D upgrade pack includes 2 active glasses and an IR-receiver
Philips 52PFL5605 (МАЙ)
• 100Hz • Direct LED • 1080p
Най-добре си носи плеъра. От флашка Филипса няма да го плейне.
Според мен вие двамата просто харесвате движенията, получени след употреба на Natural Motion. Това "тресене" явно си е нормалния облик на всеки един видео сигнал, незагладен от този функция. Всъщност е по-добре да я прекръстят на UnNatural Motion защото няма нищо натурално в нея.
Друго обяснение нямам за този т.нар. проблем.
soon искам 55 поне. lazarus18 довечера ще чакаме да кажеш като гледаш филма за отзиви.Natural Motion нещо като 100 хц ли е?
При Филипс са разделили тези т. нар. 100hz на две системи - HD Natural Motion и 100Hz LCD.
Ако активираш Motion Flow на Sony-то ще получиш почти същия ефект. При Филипс хубавото е, че може да регулираш на степени колко силен да е ефекта, но пак образа при филми става "сапунен".
HD Natural Motion представлява вмъкване на допълнителни кадри ( измислени от телевизора) и работи заедно 100Hz LCD.
понякога дава обратния ефект ненатурални движения.получава се обикновено при филми