-   
Re:Sony - LCD / Faq, обсъждане, мнения
   Цитат:

Първоначално публикувано от miroslavmin  
 Установих я сам :)Единия е с BRAVIA ENGINE 2 а другия с 3.Разликата в цената е около 380лв.Има ли осезаема разлика в действието на тази функция.

EX402 няма 100Hz. BE2 е инджин, който е със по-слаби резултати на SD сигнал. 
Не знам точно в тази серия как се представя, но в предишните им модели с BE2, качеството на този сигнал беше под средното дори и по стандартите отпреди 2-3 години.
    -   
  да вземаи BE3 това е видео процесора доста важна част от телевизора
    -   
   Ако намериш нещо от серията Z5500 (въпреки, че ще е мостра) .... няма да сгрешиш.
    -   
  Z5500 ми идва вече доста скъпичък...но все пак мога да премисля...голяма ли е разликата между него и EX500.
    -   
   За мострите, спокойно можеш да се пазариш във всеки магазин.  Това, че е работил известно време - хич да не те бърка (просто, имаш възможност да го вземеш на добра цена).
 А разликата между EX500 и Z5500 е толкова голяма, че просто - приликата им е, че са от една марка.
    -   
  Значи си струва да отделя още близо 400лв.над EX500?Аз съм от Русе и гледам,че го има в ТМ...да взема да притичам до там...Този ли имаш предвид:http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09055067
    -   
  Като гледам на колко малко места го има със сигурност е мостра. Не че нещо му пречи, но поне се опитай да свалиш още малко цената. 
Иначе наследника му Sony 40HX700 е на цена 2300 лв и го има навсякъде.
    -   
  Някой има ли опит в пазаренето в ТМ :))Колко трябва да смъкнат от цената на мострата може би 200лв.?Иначе следващия модел е вече непосилен с цената си за мен.
    -   
  Малко ме съмнява да уговориш намалението с продавачите , трябва да говориш с управителя на магазина , но стандартно ще ти дадат 5% ! Освен ако не ги натиснеш и да настояваш за този ТВ и за тази цена , примерно !
    -   
  Добре,да предположим че се договорим на 5% цената става 1900лв.за мостра Z5500,но така и не ми стана ясно какви са предимствата му пред EX500,който ще е запечатка и цена около 1800лв.Поне аз не виждам разлики в техн.спецификации или бъркам.Избора ми се ограничи до тези два модела.
    -   
  Имам едно питане относно "KDL-40HX700" подържали вече DTS звук ?

и кой ми препоръчвате между NX700 i HX700 по западните форуми пише че нещо леда издиша 
какво ми препоръчва те .
    -   
  defender359 защо ти е DTS да има телевизора многократно е коментирано вземаш си HD плеър за 200,300лв и си готов.
    -   
  miroslavmin
W5500 модел 2009=EX500модел2010+малко екстри които не ти вършат работа.Z5500 е с по-добра картина вземаи него.
    -   
  Ок. Z5500 ще бъде дори да е мостра. Благодаря на всички за съветите. 
    -   
  Здравейте,вече от 1 час съм собственик на модела KDL-52NX800-поради факта,че не съм маниак техничар :),бих казал само,че има дизайн който ми харесва и картината много се различава от тв-то в спалнята(LH5000)-по-контрастна е и повече изпъква червеното.Дори успях да се свържа с мрежата в нас.Единственно което ми харесва в този тв е 4hdmi входа.Поздрави на всички и весели празници.