На дистанционното, бутона под цифрата 9 е за субтитрите.Цитат:
Първоначално публикувано от ukashaka
И аз се надявам за ъпдейт за шрифта, а до тогава ги вграждам.
Преглед за печат
На дистанционното, бутона под цифрата 9 е за субтитрите.Цитат:
Първоначално публикувано от ukashaka
И аз се надявам за ъпдейт за шрифта, а до тогава ги вграждам.
Здравейте,
имам спешна нужда от съвет. Смятам да купя Sony KDL 32EX402, сменяйки го с LG 37LD420. Някой може ли даде отзив за този модел? Утре трябва да отида в Технополис и да сменя LG-to. Ще ви бъда безкрайно благодарна ако ми помогнете....
Какви са мотивите за тази според мен не особено равностойна замяна?
Това което ми обясниха е, че като показатели и клас телевизори са еднакви. Единия е по-голям, а другия, освен че е Сони, имал по-добра картина, което аз не мога да знам със сигурност и чете фими. Всъщност аз това питам дали да го сменя.
Имах възможност да ги погледна един до друг и цветовете на сонито изглеждаха много по плътни. Черното на Лг-то ми се стори много по сиво. За жалост съм с ходещо бебе и нямам възможност да ги гледам по-дълго, а утре трябва да реша кой вземам.
Според мен по-големия размер има предимство , в дадения случай този модел на Сони е с процесор ВЕ 2, който не по-добър от този в LG37LD420 особено на SD сигнал. Разликата, която си видяла може да се дължи на различни настройки , освен това сравнение между 32" и 37" от равно разстояние не е коректно . Гледането на филми може евентуално да се пусне и на LG-то ,виж в темата за тази марка как става.Това ,че е СОНИ отдавна не е аргумент при телевизорите в този ценови клас.
Равностойни са !Цитат:
Първоначално публикувано от drobi4ka
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09070198
Вярно диагонала е по-малък ,но като картина/контраст е по-добър.
това е за 46" вариант -но общо взето инфото съвпада
http://www.sony.bg/product/t46-ex-series/kdl-46ex402
nkd
Това с процесорите е маркетинг. Често в различни серии с изписани еднакви процесори -стоят различни видеопроцесори от различни производители. Този трик се практикува от Sony и Panasonic.
Така се случи, че в крайна сметка сега в едната стая вече стои Sony KDL 32EX402. Бихте ли ми помогнали с настроиките за картината,моля? Не виждам опция за екран "Стандартен" т.е. предопочтам да черните ленти пред това да разтегля образа 16/9. Също не мога да се оравя с цветовете.... :)
Сложи режим Кино/Cinema. При него цветовете са 95% точни.
От дистанционното трябва да имаш копче, с което да сменяваш формата на картината. Режима, който търсиш е 4:3.
Аз бих ти препоръчал да ползваш режим Smart, при него екрана се разтяга сравнително пропорционално, без да имаш досадните черни ленти.
Благодаря! Кино/cinema от къде се избира? Има копче на дистанционното(едно малко оранжево) Theatre. Него ли?
Не, имаш бутон SCENE. От него избираш Cinema.
Благодарности!!!Рядко се срещат хора готови да помогнат вече. Има ли още нещо което е важно да знам??
Много съм доволна от телевизора, въпреки че не е във високия ценови клас. Е не е съвършен, но и аз не съм :) Видях какво си написал в една подобна тема. Можеш ли да ми кажеш има ли разлика между SONY KDL-32V5500K и Sony KDL 32EX402 ?
Приятели, струва ми се, че четох някъде, че KDL-40EX500 има функция за изключване на екрана, докато се слуша само музика. Вярно ли е и ако да, как се настройва? Аз не открих такова нещо на моя.
:)