-
Re:Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
Ясно, значи нещата се въртят около EX500 или евентуално HX700 ...
@hristoslav2 , значи си ги сравнявал тези двата точно един до друг и казваш, че разлика има и тя в полза на HX700, така ли ? Също при гледане на мачове например, видима ли я разликата, която идва от тези 200 Hz ? Т.е. тази разлика равнява ли се на около 400 лв. !?
@soon, ти имаш наблюдения върху HX700 и сравнявал ли си го пряко с EX500 ... наистина ли е по-добър ?
-
@Blazer
с HX700 не, но с ЕX700/710 да и няма смисъл и един лев да се даде над цената на EX500.
Много е важно в твоя случай кой от двата SD/HD те интерисува повече и така ще можем да ти помогнем.
Ако искаш и двата сигнала да се представят добре, то Sony не е твоята марка.
-
Попринцип и двата са важни, но ест за реалностите на територията на България и тв операторите е ясно, че ще се гледа предимно SD сигнал ( от Булсатком ). HD е ясно, че на почти всички Full HD 1080p модели ще излгежда превъзходно, защото все още то е "изгъзица" и реално след години ще почне да навлиза по-широко, докато сега ще е само колкото да се накефиш и да си "почешеш" окото докато гледаш.
Така че, както се и очаква - мен ме вълнува как ще изглежда при сигнал от Булсатком.
Ясно е вече, че EX710 няма смисъл, но ми стана интересно дали HX700 има смисъл, и дали си струва кажи речи 400 лв. отгоре на EX500, но това съм го питал и в предния си пост. Има ли възможност при HX700 картина и качеството да е по-добро от ЕX500 ?
-
HD не винаги изглежда добре, както и SD. Писъл съм го и пак ще го повторя - много рядко може да се купи балансиран модел. 100% винаги трябва да се отказва човек от нещо за това и когато се търси трябва и да има преоритет. Темата е за Sony, но има няколко модела (2010) от другите марки, които са нацелени и в двата сигнала.
P.S. Ето виж тези сравнения:
http://www.digitalversus.com/duels.p...&p2=8374&ph=16
-
В България приоритет почти няма, всички гледаме основно SD сигнал, вече маниаци и крайни разбирачи дават бая левове и си гледат посредством уреди като Dreambox чужди HD канали. Ясно е, че ще се гледа почти през цялото време SD сигнал ( да не кажа винаги, защото при Булсатком, освен ако не си на HD пакета, то единственото HD, което може да видиш е филм от някоя флашка, но и там незнам как стоят точно нещата, защото казват, че уж ограничението е до 1.3 GB, т.е. май и HD няма да може да се "качва" ).
Иначе за другите марки - в момента на пазара реално и качествено има две марки - Сони и Самсунг, всичко друго е "бошлаф" и това не е мое мнение. И все пак предпочитам Сони, по-качествени и мисля, че като цяло моделете за които ви питам са по-добри от еквивалентни такива на Самсунг.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от Blazer
Има ли възможност при HX700 картина и качеството да е по-добро от ЕX500 ?
Ами тези 200хц. ще дадат все пак по-отчетлива картина , колкото и да е трудно доловимо. Но това "стъкло" при по-осветено помещение ще създава проблеми .Булсат с обикновенния им сет топ бокс е с доста компромисно качество , виж този за HD с HDMI кабел е по-добър. Изобщо най-добре е с вградените тунери , което автоматично отхвърля Булсатком като вариант и може да е избор само в краен случай при липса на друга възможност. А дали марките са само две и то точно тези може дълго да се спори.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от soon
Ти като човек, който явно разбира от тези неща какво ти е мнението от тези данни от сравненията ? Кой е по-добър ? Аз лично много не ми става ясно като ги гледам тези работи ...
-
Виж, за да стане по-лесно кажи си приоритета.
SD или HD? Пишиш, че ще гледаш Булсат (SD). При това условие Sony не е твоя телевизор. Ако ще гледаш и държиш на (HD) тогава EX500 е задължителния ти модел (цена/качество). Преди време и аз се опитах да имам "уж" балансиран модел на Sony, но не се получи и ги разкарах опитите с тази марка. Сега на ново прицeни кое е най-важното за теб и тогава лесно ще ти помогнем.
Стига чуденки все пак сме петък и наздраве на всички!!!
http://vbox7.com/play:fdd1e5af&relv=6d082f37
-
По-отчетливо и подробно не мога да го кажа ( предните два поста ми бяха пределно ясни) - ясно е ,че става въпрос за SD сигнал основно, мисля че това се подразбира за над 90 % от българите за моментната ни тв реалност.
И защо да не е Сони ?
-
Цитат:
В България приоритет почти няма, всички гледаме основно SD сигнал, вече маниаци и крайни разбирачи дават бая левове и си гледат посредством уреди като Dreambox чужди HD канали. Ясно е, че ще се гледа почти през цялото време SD сигнал ( да не кажа винаги, защото при Булсатком, освен ако не си на HD пакета, то единственото HD, което може да видиш е филм от някоя флашка, но и там незнам как стоят точно нещата, защото казват, че уж ограничението е до 1.3 GB, т.е. май и HD няма да може да се "качва" ).
Телевизията/сателита не е единствения източник на сигнал. Реално с неголяма инвестиция можеш да се затрупаш от HD съдържание. И то без да ти се налага да инвестираш 1000-1500 лв за HD сателитна система.
Не виждам какъв е зора да гледаш телевизия HD. Какво значение има колко добре виждаш пъпките на Ани Салич? Далеч по-добре е да гледаш филми, спорт, концерти, документални филми, музикални клипове в HD от каквито е задръстен интернет. Гледаш каквото ти е кеф в момента с прерасен образ, без реклами, хубав звук.
soon, виж аватара на човека. Мислиш ли, че ще приеме нещо различно от Сони?
-
Цитат:
Ясно, значи нещата се въртят около EX500 или евентуално HX700 ...
@hristoslav2 , значи си ги сравнявал тези двата точно един до друг и казваш, че разлика има и тя в полза на HX700, така ли ? Също при гледане на мачове например, видима ли я разликата, която идва от тези 200 Hz ? Т.е. тази разлика равнява ли се на около 400 лв. !?
Има видима разлика - "замазването" е по-малко.
Цитат:
то единственото HD, което може да видиш е филм от някоя флашка, но и там незнам как стоят точно нещата, защото казват, че уж ограничението е до 1.3 GB, т.е. май и HD няма да може да се "качва" ).
Може да вържеш външен хард диск от 1Tb към USB порта на телевизора.Там е работата обаче че Sony поддържат много малко формати. Samsung е за предпочитане в това отношение.
Интересни измервания на контраста /ако са верни/
http://www.digitalversus.com/duels.p...&p2=8374&ph=16
нещо сивото розовее в HX703
-
Е, като гледам, освен разликата в "замазването", май всичко останало е по-добре при EX500, или се бъркам ? Ето примера със сивото при EX500 е по-добро, или поне аз така го виждам.
В крайна сметка май излиза, че не си струва тази разлика от над 400 лв. за НX700, така ли ? Защото на мен ми се струва че далеч не доминира и не дава по-добри резултати от тези тестове и сравнения. Вие на същото мнение ли сте ?
Относно форматите, нали Sony си имат DivX, четат си субтитри без проблем, би трябвало и с .mkv файловете да е така. Така че предполагам, че основните формати, които можеш да намериш в Замунда.NET например, не би трябвало да правят проблем ...
-
Цитат:
Относно форматите, нали Sony си имат DivX, четат си субтитри без проблем, би трябвало и с .mkv файловете да е така. Така че предполагам, че основните формати, които можеш да намериш в Замунда.NET например, не би трябвало да правят проблем ...
Тук си в грешка. Телевизорите на Sony НЕ плейват mkv файлове през USB. Трябва да се конвертират, примерно в m2ts, което си отнема доста време, а и общо взето е безмислено, ако имаш HTPC или външен видео плейър, които са напълно достатъчни за възпроизвеждане на какъвто и да е видеофайл. На моето Sony, usb входа само събира прах. Пробвах го един - два пъти, след като го купих и това беше. Напълно излишна екстра за мен.
Относно това, дали си струва разликата от 400 лв., според мен, не. Излишни пари, които можеш да вложиш в друг хардуеър.
-
Има нов update за EX500 - PKG4.077EUL-0108. И пак няма информация какво му е новото...
-
Цитат:
Първоначално публикувано от speedycars
Има нов update за EX500 - PKG4.077EUL-0108. И пак няма информация какво му е новото...
Подобрения в тази версия
* По-добра стабилност & при работа с IPTV функциите.
* i-Manual актуализация.
http://support.sony-europe.com/tvhc/...&m=KDL-40EX500