-
Re:Sony - LCD / Faq, обсъждане, мнения
Здравейте. Намерено е решение относно проблема с розовия цвят през HDMI (1920x1080@60hz). След сумати преинслации, смяна на драйвъри, кодеци и плеъри, бях решил да връщам видео картата на ремонт. Това което ме отказа, бе че щяха най-малко 15 дни да я изпратят в оторизиран сервиз, което е непремливо. Не смятам също така на сериозно че поддръжката на Sony и ATI не са чували за такъв проблем, когато всички форуми са пропищяли от потребители на ATI карти даващи този проблем. Успокоително в случая е, че не е от Sony LCD това отклонение. Засега в два форума дават решение, едното което при мен действа.
Решение1:
http://hardforum.com/showthread.php?t=1521679. Тук трябва да се изключи една чавка за управление на цветовете през Catalyst Control center. Но в зависимост от версията на драйвърите може и да я няма споделят някои потребители. Аз я имах, обаче само на първичния ми монитор. В опциите след клониране на екрана на Sony я намаше, затова пробвах:
Решение 2:
Не помня вече от кой форум изрових тази информация:
Hello, I found a solution for my 47PFL7404H and ATI HD 4870...
In CCC, Pixel format tab, Select a pixel format for this display, chose:
RGB 4:4:4 Pixel Format PC Standard (Full RGB)
Apply, restart the TV and thats all...
two days, no more issue..
Catalyst Control Center/ Desktops & Displays/ Configure... (At the bottom of the window press mouse2 on yours dipslay)/ Pixel Format/
За сега без проблеми гледам с картина и звук през HDMI кабела сериийки които са по 1 час. Преди за това време 3 пъти да се появи розовата пантера. Като наблюдения мога да споделя че през HDMI картината е с една идея по-добра и плавна като ненасичане спрямо DVI-HDMI преходник. В крайна сметка за това съм купил видео карта имаща специално HDMI изход.
Поздрави
Светломир
-
Въпроса е че почти никой телевизор не поддържа - RGB 4:4:4 Pixel Format PC Standard (Full RGB)
Дори и да излезне картина ще е след преобразуване до 4:2:2 както е замислен да работи всеки телевизор.
Да не говорим, че най-подходящия тип сигнал за телевизора е както са записани филмите - YPbPr.
Пробвал ли си с такава настройка на видео картата?
-
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Въпроса е че почти никой телевизор не поддържа - RGB 4:4:4 Pixel Format PC Standard (Full RGB)
Дори и да излезне картина ще е след преобразуване до 4:2:2 както е замислен да работи всеки телевизор.
Да не говорим, че най-подходящия тип сигнал за телевизора е както са записани филмите - YPbPr.
Пробвал ли си с такава настройка на видео картата?
Здравей. Това означение YPbPr го нямам. В падащия списък са изброени:
1)YCbCr 4:4:4 Pixel Format
2)YCbCr 4:2:2 Pixel Format
3)RGB 4:4:4 Pixel Format Studio (Limited RGB)
4)RGB 4:4:4 Pixel Format PC Standard (Full RGB)
По default си е т.1, дори още там без филми става розово. А как предава розово? Прилагам снимка направена от друг потребител.
http://www.fotosop.nl/files/thumb_bi...0945105616.png
Pixel Format for DTVs
The Pixel Format page lists the color pixel formats supported by DTVs connected via an HDMI™ cable. If more than one format is supported, use this page to select the RGB or YCbCr color pixel encoding format that produces the optimal image on the DTV.
Като извиках Help менюто да разбера повече за тези пиксели, или цветове излезне горното обяснение. След приминаването на т.4 не видях поне видима за човешкото око разлика в картината. Със Sony LCD 32EX402 съм. Как да разбера за TV кой е най-добрият вариант, защото се лутам и правя имперични опити на метода проба грешка.
Благодаря
Светломир
-
Цитат:
Първоначално публикувано от svetliof
Здравей. Това означение YPbPr го нямам. В падащия списък са изброени:
Как да разбера за TV кой е най-добрият вариант, защото се лутам и правя имперични опити на метода проба грешка.
Благодаря
Светломир
Няма да видиш разлика, поне при т.1 и т.4. При т.2 ми гърми CCC-то, явно нещо не си понася с тивито. Аз лично използвам т. 4.
-
Ако го ползваш за игри RGB 4:4:4 си е ОК. При Сони е нужно да минеш в режим GAME за да го изпълзваш /не че разликата е голяма и видима/.
За филми и добре да е компонентен YCbCr 4:2:2. Това са правилните буквички. Това, което съм написал е същото, но в аналогов вариант, а ти ползваш HDMI - цифрово.
-
При т.1 и т.2 се получава розов екран. Точка 3 не съм я пробвал, защото предполагам от думата Limited, че в ерархията ще е по-надолу от т.4. Sony LCD го използвам само за гледане на Full/HD филми/сериали.
-
Значи има нещо сбъркано в системата. Гарантирам, че с един нормален видео плеър, който подава YCbCr 4:2:2 всичко ще работи без никакви розови екрани.
Все пак, нека не забравяме, че говорим за компютърна видео карта, която не е предвидена да работи с телевизори.
-
Цитат:
Значи има нещо сбъркано в системата. Гарантирам, че с един нормален видео плеър, който подава YCbCr 4:2:2 всичко ще работи без никакви розови екрани.
Все пак, нека не забравяме, че говорим за компютърна видео карта, която не е предвидена да работи с телевизори.
По принцип си прав, но кажи ми, заслужава ли си да си купува човек, допълнителен плеър, при условие, че има компютърна конфигурация, която му върши работа.
-
Ами аз имам 2 лаптопа във вкъщи и от 3 -4 години не съм ги закачал към телевизор.
В момента, в който излезна на пазара първия HD плеър съм забравил какво е да ползваш компютър.
Човека тука се бори с нещо толкова елементарно като да изкара сигнал на телевизора. Още не е почнал да се чуди за кодеци, субтитри, херци, драйвери и куп други глупости, просто за да изгледа един филм.
Нещо, което на мен ми отнема няколко секунди.
-
Здравейте , искам да попитам може ли отнякъде да се намери 3D филм , клип ......и как да се пусне на TV Sony 3D за да се гледа с техните очила.Не съм много наясно , търсих доста но всичко което намирам е за анаглифни очила и не става.
-
3D филми за стереоскопични очила има вече. Има ги и като пълни Блу-рей дискове и като mkv. Има някакъв Stereoscopic player, с който се гледали mkv-тата. Аз не съм го пробвал.
За пълните филми ставало с Arcsofts TMT3 with 3d plugin.
-
Цитат:
Ами аз имам 2 лаптопа във вкъщи и от 3 -4 години не съм ги закачал към телевизор.
В момента, в който излезна на пазара първия HD плеър съм забравил какво е да ползваш компютър.
Човека тука се бори с нещо толкова елементарно като да изкара сигнал на телевизора. Още не е почнал да се чуди за кодеци, субтитри, херци, драйвери и куп други глупости, просто за да изгледа един филм.
Нещо, което на мен ми отнема няколко секунди.
Здравейте. Сега си свалям от замундата HD movies, намирам си и коректни субтитри за тях, клонирам сигнала от видео картата към TV и си ги гледам там. Бихте ли ми обяснили какво представлява HD player и как плейва филмите? Вграден хард ли има този плеър, или първо трябва да се запишат на диск и тогава да се пусне през този плеър. Тези неща не са ми ясни. Питах в Зора-та да ми обяснят какво е Blu-ray player, но ми казаха че на този етап не е бил подходящ за домашните потребители. Според продавача ще го купя за около 300 лв и после какво? Оригинален blu-ray диск струвал към 50-60 лв филма, а ако искам да си ги свалям на пс, щяло да ми трябва отделна blu-ray записвачка пак за около 300 лв и като цяло хамалогията е много повече от процедурата гледане на филми от пц през HDMI към TV. Този HD плеър подобен ли е? Извинявам ако не по най-добрият начин съм изказал мислите си. Просто искам най-доброто качество като сигнал и резолюция, за да усетия магията на новия ми Full HD Sony.
Благодаря
-
HD плеъра е мини компютър, оборудван със специализиран чип, оптимизиран за видео. Софтуера му е направен така, че да се управлява с дистанционно.
Има най-различни модели, такива със твърд диск вграден в корпуса, такива с външен диск, с мрежа, без мрежа.
Някои модели си имат вграден торент клиент и сваляш директно на неговия твърд диск.
По-популярните у нас модели са Popcorn Hour, Tvix, WDTV, Diva. Цените им варират от 200 до 1000 лева.
Виж във подраздела за Видео плеъри тука и има десетки теми и коментари по въпроса.
-
Здравейте, преди около месец си взех Sony KDL32BX400 и имам питане.Като го изключа от дистанционното след 5 минути се включва сам без картина само със звук.Дайте съвет как да го оправя този проблем.
Благодаря предварително.
-
Здравейте.В по-предишни мнения бях прочел,че моделите на SONY от 2009 насам четат от флашка XVID и DIVX филми.Моя тв.Z5500,чете само m2ts формат,другите не ги разпознава.В тв.ли е проблема или аз не съм разбрал правилно?