-
Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
roninesi
, може и малко грубо да ви прозвучи , за което предварително се извинявам , но при финансова възможност за закупуване на такъв клас ТВ ми се струва несериозно да се мъчите с какви ли не "фокуси" да подкарате "филм със субтитри" ;) ( като от Сони добре са се постарали да не успявате) , вместо да купите един мултимедиен плеър за 200-300 лв и да си решите всички настоящи проблеми (и бъдещи с опити да гледате 3Д филм) . :Drinks:
Благодаря за съвета!!!! :Drinks:
Сега сериозно. Живо ме интересува дали е възможно, защото ми предстои закупуване на по-малки телевизори в спалня и детска стая. Фен съм на Сони, но ако трябва да се сдобивам с всеки телевизор и с мултимедиен плеър ще ми дойде в повече и по-скоро ще взема друга марка, ако се окаже мисията със субтитрите невъзможна. Но все си мисля, че не може да няма някакъв вариант, който да работи.
-
Напълно сериозен бях - вариант остава вграждане на субтитрите или DLNA сървър със всички произтичащи от това + и - .
-
Цитат:
venci79
Това от линка не е ли за 40w5500 щото моя е 52w5500.И какво значи ftp-то на SONY и как да го намеря ?И майче из форумите пише че е проблемен този фирм PKG1.750EA
Разлика в софтуера на 40w5500 и 52w5500 няма един и същт е. Съвместим е със съответните модели
- KDL-22E5300 / E5310
- KDL-32E5500 / E5510 / E5520 / V5500 / V5610 / W5500 / W5710 / W5720 / W5730 / W5740
- KDL-37V5500 / V5610 / W5500 / W5710 / W5720 / W5730 / W5740
- KDL-40E5500 / E5510 / E5520 / V5500 / V5610 / W5500 / W5710 / W5720 / W5730 / W5740 / WE5 / Z5500 / Z5710
- KDL-46V5500 / V5610 / W5500 / W5710 / W5720 / W5730 / W5740 / WE5 / Z5500
- KDL-52V5500 / V5610 / W5500 / Z5500
Незнам за какви проблеми си чел но лично аз съм го качил на 40z5500, 40v5500 и 37w5500 още преди година и проблеми несъм видял нито аз нито собствениците на тв-та та :). Относно ftp-то ами то си е на Сони официално и файловете на него също. И линка който е дал hristoslav2 Sony : актуализации за KDL-52W5500 | Изтегляне на актуализации за KDL-52W5500 когато дадеш да свалиш тази версия те праща тук ftp://ftp.vaio-link.com/pub/TV/1741EA/FW/FIRMWARE.UPD ,а най-новата версия която аз съм ти дал е ftp://ftp.vaio-link.com/pub/TV/1750EA/FW/FIRMWARE.UPD сваляш и ъпдейтваш както е описано в страницата на Сони след това пресканираш каналите и се надяваш че проблемати ще се реши. Едно е сигурно по зле неможе да стане. Успех.
-
Цитат:
roninesi
Благодаря за съвета!!!! :Drinks:
Сега сериозно. Живо ме интересува дали е възможно, защото ми предстои закупуване на по-малки телевизори в спалня и детска стая. Фен съм на Сони, но ако трябва да се сдобивам с всеки телевизор и с мултимедиен плеър ще ми дойде в повече и по-скоро ще взема друга марка, ако се окаже мисията със субтитрите невъзможна. Но все си мисля, че не може да няма някакъв вариант, който да работи.
По лични наблюдения а може и да са някакви случайности не съм имал много време за тестове като че ли на по малките и по евтини модели тръгват повече видове филми и букви.Качваш на една флашка филм които не ти тръгва на големия и тестваш на малкия.
-
Имам очила за гледане на 3Д.Които ми бяха подарък с ТВ-то (2 броя) TDG BR250B Black 3D Glasses | TDG-BR250/B | Sony USA Но аз само използвам едната бройка,а другата си стои не разпечатана в кутийката си .Въпроса ми е може ли нещо да се повредят,тъй като не се използвам (батерията или нещо друго....) ?
-
Цитат:
dbitzepsa
Имам очила за гледане на 3Д.Които ми бяха подарък с ТВ-то (2 броя) TDG BR250B
Black 3D Glasses | TDG-BR250/B | Sony USA Но аз само използвам едната бройка,а другата си стои не разпечатана в кутийката си .Въпроса ми е може ли нещо да се повредят,тъй като не се използвам (батерията или нещо друго....) ?
Възможно е с течение на времето батерията вътре да се окисли и да изцапа кухината за батерията и контактните пластини, но това отнема близо 2 години. Няма от какво да се притесняваш - просто изкарай батерията.
-
Здравейте.
Имам един, може би глупав въпрос, но... Съседа си купи Sony Bravia KDL-40HX750. Проблема, е че като се опита да сложи пин код на XXX каналите телевизора винаги изписва, че въведеният пин е неправилен. Цял ден си е играл и не е успял да се справи. Аз също опитах, но без успех. Стъпките които пробвахме са:
нстройки(или каквото там беше) - заключване - телевизора ни подканя да въведем пин за да заключим даден канал, но след като въведем какъвто и да е пин код винаги излиза надпис, че въведеният пин е неправилен.
От едно друго място в настройките(забравих как се стига до него) пак влязохме в родителски контрол, но телевизора ни поиска ПИН, а и двамата не знаем какъв е тоя пин.
Някой може ли да помогне?
П.С. Намерих това, но както вече писах, когато въведем пин за заключване на даден канал излиза съобщение, че въведеният пин е неправилен.
:)
Коцето
-
Най-лесно става с по един шамар на децата и да стоят настрана от телевизора. ;)
-
Цитат:
miauu
Здравейте.
Имам един, може би глупав въпрос, но... Съседа си купи Sony Bravia KDL-40HX750. Проблема, е че като се опита да сложи пин код на XXX каналите телевизора винаги изписва, че въведеният пин е неправилен. Цял ден си е играл и не е успял да се справи. Аз също опитах, но без успех. Стъпките които пробвахме са:
нстройки(или каквото там беше) - заключване - телевизора ни подканя да въведем пин за да заключим даден канал, но след като въведем какъвто и да е пин код винаги излиза надпис, че въведеният пин е неправилен.
От едно друго място в настройките(забравих как се стига до него) пак влязохме в родителски контрол, но телевизора ни поиска ПИН, а и двамата не знаем какъв е тоя пин.
Някой може ли да помогне?
П.С. Намерих
това, но както вече писах, когато въведем пин за заключване на даден канал излиза съобщение, че въведеният пин е неправилен.
:)
Коцето
Надявам се, че сте прочели книжката с инструкциите...Пиши на подръжката в Сони България и после постни тук отговора който са ти дали.
Свържете се с центъра за поддръжка на Sony
-
hristoslav2, благодаря за линка към подръжката на Сони България. Бях се засилил да вляза в официалния им сайт и да търся там връзка с подръжката. Книжката я прочетохме, ама никъде няма и помен от ПИН код, който да се използва. Някой казал на съседа, че въпросния ПИН код е изписан на задния панел на телевизора, ама там нямо подобно нещо.
-
В центъра на SONY по въпросния телефон миналата седмица ми отговориха уверено, че HX850 може да се мърда напред назад и да не е само в положение 6 градуса наклонен назад, но както вече го установихме, това е невъзможно :)
-
Цитат:
miauu
hristoslav2, благодаря за линка към подръжката на Сони България. Бях се засилил да вляза в официалния им сайт и да търся там връзка с подръжката. Книжката я прочетохме, ама никъде няма и помен от ПИН код, който да се използва. Някой казал на съседа, че въпросния ПИН код е изписан на задния панел на телевизора, ама там нямо подобно нещо.
Този някой си ги измисля едни...Няма марка или модел, чийто пин код да е изписан където и да било. Пробвахте ли с ресетване на заводските настройки ?
Почвам да се съмнявам, че съседът ти, по невнимание или незнание е запаметил някакъв код и сега си блъскате главите да го отгатнете :rolleyes:
-
Цитат:
hristoslav2
Този някой си ги измисля едни...Няма марка или модел, чийто пин код да е изписан където и да било. Пробвахте ли с ресетване на заводските настройки ?
Почвам да се съмнявам, че съседът ти, по невнимание или незнание е запаметил някакъв код и сега си блъскате главите да го отгатнете :rolleyes:
И аз си мисля, че е запаметил някакъв код, ама.... знам ли го. Все пак нито един канал не е заключен, т.е. ако има запаметен код на някой канал би трябвало да има и заключен канал.
Не иска да ресетва до заводски настройки, защото, както ми каза, 2 дни момчетата от фирмата, която му доставя интернет са си играли да му пуснат нет на телевизора и го е страх да не затрием интернета, та пак да ги вика и да им плаща. Иначе, точно тези момчета са му казали, че пин кода е изписан на задния панел на телевизора. :)
-
-
При първото пускане на телевизора иска да се въведе кода(поне но моите Сонита беше така),това се случва обикновенно в магазина(при тестването дали бачка стоката) и двата пъти продавачите ме предупредиха какъв код въвеждат в моите случай в различни магазини ми въведоха 1111.
-
FullHD - Sony BRAVIA KDL-55HX955 [Teardown]
FullHD - Sony BRAVIA KDL-55HX955 [Preview]
HX - High end
EX - Economic - mid end
BX - basic - low end.
[pconline.com.cn]....Teardown Sony KDL-55HX950...(chinese market)_part2.
[pconline.com.cn]55"...Sony KDL-55HX950 review...http://tv.pconline.com.cn/lcd/reviews/1211/3069214.html