-
Отговор: Re:Sony LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/
Вчера си купих Sony KDL-50w685 и засега съм много доволен от картината. 3Д-то е пасивно и също е страхотно.Въпросът ми е от какъв източник работи конвертирането от 2д в 3д. Нещо от usb stick и от компютъра не ми се получава,а телевизия не гледам и нямам вкъщи.Ползвам телевизора само за монитор,но не мога да се оправя с конвертирането.Като пусна филм от компа и дам телевизора в режим картина до картина и картина върху картина нищо не се променя.Само на истинските 3Д ми върви.Някъде на друго място в менюто ли е тази опция или изобщо работи само в режим телевизия.
-
Отговор: Sony LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/
момци закъсах го официално,и с лаптопа не можах да загледам 3Д.Свалих някакъв филм, картина над картина,уж настроих всичко,ама не ще.С КМ плеър правя пробата.Връзката е с HDMI,прави ми впечатление,че звука си остана на лаптопа.Не съм купил още опт. кабел за към ресивъра,но това не вярвам даима оношение за 3д-то.Някой с подобно Сони да сподели спките при пускане на 3д,ще съм благодарен.
- - - - - - - - - -
Успях най накрая,проблема явно е бил в Плеъра,изтеглих пробната версия на ТМП 6 и се получи.
-
Колега maddog9. Значи накъсването (трептенето) не се забелязва винаги. Както писах при движение на камерата се забелязва при големи обекти. За тестове не пускам клипчета, а директно филми или сигнал от телевизията. Най-добре отиди в магазин където този телевизор е до някой по-висок клас и са пуснали филм или някакво движениеня на големи надписи. Веднага лъсва разликата. Ако искаш да сравниш някоко телевизора трябва едновременно да върви един и същи сигнал. Например аз бях в Технополис в Младост 4 и там си личеше много. Като споделих с продавача какъв ми е проблемът, той се усмихна и каза "Просто W650 е 50Hz телевизор."
Аз преди да го взема моя бях до Техномаркет и съм го сравнявал с W8, стария HX850 и R4 но само на рекламните клипчета и явно по-бавни или много бързи сцени от филми. Единствено бях забелязал на теста с разпръскването на боите това насичане (трептене), но не му отдадох голямо значение тогава. Всеки ме убеждаваше че е 100Hz :(. Така че виж на място кой телевизор ще ти допадне и ако това не ти пречи го взимай.
Днес тествах и на ефирна телевизия и там се забелязва този "ефект". Сега след една седмица гледане окото ми посвикна и не ме дразни толкова. Явно в началото при прехода от стария 100Hz Panasonic ми е липсвал "Soap Opera" ефектът, с който преди 6 месеца пак трудно свикнах при преход от CRT към LCD :rolleyes:.
Колеги, пишете по-нагоре че трябва да променя настройката на 1080p 60Hz. От къде става това? Търсих и не намерих такова чудо. Настройките на HDMI входовете са на Auto.
-
От компютъра, менюто за резолюция или в интерфейса на видеодрайвера.
-
Отговор: Re:Sony LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения /част 3/
Цитат:
Първоначално публикувано от
dimo777
Въпросът ми е от какъв източник работи конвертирането от 2д в 3д. Нещо от usb stick и от компютъра не ми се получава,а телевизия не гледам и нямам вкъщи.Ползвам телевизора само за монитор,но не мога да се оправя с конвертирането.Като пусна филм от компа и дам телевизора в режим картина до картина и картина върху картина нищо не се променя.Само на истинските 3Д ми върви.Някъде на друго място в менюто ли е тази опция или изобщо работи само в режим телевизия.
На друго място в менюто. Трябва да работи с всеки 2D материал.
Прочети си книжката с инструкциите.
-
Цитат:
pooh1
Колега maddog9. Значи накъсването (трептенето) не се забелязва винаги. Както писах при движение на камерата се забелязва при големи обекти. За тестове не пускам клипчета, а директно филми или сигнал от телевизията. Най-добре отиди в магазин където този телевизор е до някой по-висок клас и са пуснали филм или някакво движениеня на големи надписи. Веднага лъсва разликата. Ако искаш да сравниш някоко телевизора трябва едновременно да върви един и същи сигнал. Например аз бях в Технополис в Младост 4 и там си личеше много. Като споделих с продавача какъв ми е проблемът, той се усмихна и каза "Просто W650 е 50Hz телевизор."
Аз преди да го взема моя бях до Техномаркет и съм го сравнявал с W8, стария HX850 и R4 но само на рекламните клипчета и явно по-бавни или много бързи сцени от филми. Единствено бях забелязал на теста с разпръскването на боите това насичане (трептене), но не му отдадох голямо значение тогава. Всеки ме убеждаваше че е 100Hz :(. Така че виж на място кой телевизор ще ти допадне и ако това не ти пречи го взимай.
Днес тествах и на ефирна телевизия и там се забелязва този "ефект". Сега след една седмица гледане окото ми посвикна и не ме дразни толкова. Явно в началото при прехода от стария 100Hz Panasonic ми е липсвал "Soap Opera" ефектът, с който преди 6 месеца пак трудно свикнах при преход от CRT към LCD :rolleyes:.
Колеги, пишете по-нагоре че трябва да променя настройката на 1080p 60Hz. От къде става това? Търсих и не намерих такова чудо. Настройките на HDMI входовете са на Auto.
Колега pooh1 може ли да дадеш някой филм конкретно на който виждаш проблемите, искам да го пробвам и аз на 42W650.
Предполагам че си ъпдейтнал до последната версия на софтуера но все пак да припомня.
Ако 100Hz бяха панацея за перфектна картина нямаше да има толкова технологии за подобряване на картината със междинни кадри и подсветки.
Аз също съм забелязал че при някои сцени W8 се държи по-добре от W6, но според теб е направо трагично. Аз не виждам чак такива проблеми. Може и да си прав. За това е най добре да пробваме с някой филм или клип.
Ако разделяме моделите от тази година аз бих ги определил така :
- евтини (R серията)
- базови модели (W650, W600)
- средно ниво W8
- високите класове(W9)
Все пак W650 е телевизор от базовата серия и не бива да си чак толкова критичен(и да се втелясваш :BigGrin), има супер много доволни потребители на този модел, включително хората които играят на конзоли.
-
-
Здравейте, от вчера се мъча да подкарам субтитрите на моя W685, знам че трябва да се натисне бутона [...], но субтитирте не излизат. Благодаря!
-
Това не върши ли работа?
Нямам субтитри.
От меню "options", избирате CP1251 за кодиране.
За да бъдат възпроизведени субтитрите, е нужно след стартиране на видео файла да бъде натиснат бутона на дистанционното (....) два пъти докато се изпише на екрана font.2 1251 - това не го пише никъде в инструкцията.
-
ами не за съжаление :( , казва ми че няма субтитри, а в папката има
-
Цитат:
maddog9
ами не за съжаление :( , казва ми че няма субтитри, а в папката има
Грешно име или неподдържан вид субтитри - srt , sub , .... Кодировка - UTF-8 ли СР1251 ?
-
файла е Srt , пробвал съм кодировка и UTF-8 и СР1251, казва subtitle not available
-
2 Прикачен файл(ове)
Цитат:
maddog9
Здравейте, от вчера се мъча да подкарам субтитрите на моя W685, знам че трябва да се натисне бутона [...], но субтитирте не излизат. Благодаря!
От бутона Options на дистанционното се появи опция за субтитрите, там трябва да избереш че ги активираш.
Ако от Options бутона не виждаш никакви опции за субтитри, телевизора не ги разпознава.
Прикачен файл 11943Прикачен файл 11944
Първият път си пусни филм на флашка или друг носител, и дай на субтитрите да се показват, също така избери СР1251 както е писал hristoslav2.Снимките не са много добри но ..
И последно - ако файловете ти са с някакви дълги имена със интервали и тирета по-добре ги направи с къси имена, веднъж при мен не искаше да ми зареди файла със субтитрите въобще, по спомен от дългото име.
-
-
Колега "javorenatоr"оказа се абсолютно прав за дългите имена.Имах проблем тези дни с един филм и реших да пробвам да му скъся и името и хоп чудо филма тръгна.Благодарности от мен.